Тест за овулация - въпроси /тема 16/

• 51 149
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Мелссс , вторият ми се струва положителен или му трябва още малко, но нали знаете, че овулационните тестове не се правят сутрин, а следобед?

# 601
Мелссс , вторият ми се струва положителен или му трябва още малко, но нали знаете, че овулационните тестове не се правят сутрин, а следобед?

Даа, знам, но следобед имам планирано излизане точно в часовете за правене и затова реших да го направя сега, за да не стане после много късно. Иначе на указанията на теста пишеше, че може да се правят в диапазон от 10:00 до 20:00 часа и затова реших сега 🤷🏻♀

# 602
Здравейте, може ли малко помощ 😁 Ще ви приложа теста от днес и от вчера, мисля че този от днес е почти положителен, но все пак може ли да хвърлите едно око 😁👀

Вторият е от днес 😊

Днес към 19ч 20ч ще е положителен

# 603
Здравейте, може ли малко помощ 😁 Ще ви приложа теста от днес и от вчера, мисля че този от днес е почти положителен, но все пак може ли да хвърлите едно око 😁👀

Вторият е от днес 😊

Днес към 19ч 20ч ще е положителен

Тогава мисля да го повторя след час някъде, как мислите? 😊

# 604
Да, пробвай с още един преди 20 часа.най добре около 18-19 часа.

# 605
Да, пробвай с още един преди 20 часа.най добре около 18-19 часа.

Интересен резултат 😳😳 от преди 2 минути

# 606
Пила ли си вода, кафе преди това?

# 607

Не, бяха минали поне 2 3 часа от последното пиене

# 608
Ами то май не спада чак толкова бързо този хормон. При мен имам горе долу три наситени тестови една след друга правени всеки ден, като средната е най-наситена и после постепенно пада.
Такава разлика за два три часа да стане бледа черта ми се струва , че има нещо гнило.

# 609
  • София
+ поне 2-3 часа да не е ходено до WC Peace

Правилото е:
- пиеш вода
- след 40-60 мин - ходиш до WC (пишкаш за последно)
- и от там броиш 2-3 часа интервал, преди тест за О.

Или, ако тестът трябва да е в 18.00 часа - последно пиеш вода в 14.00ч.

Колкото по-разредена е урината ( и кръвта от водата), толкова теста за О. може да е по-блед и да не се отчита като положителен.

Друго правило : тестът за О. да се прави само един път на ден. Повечето на брой тестове само ви объркват... а ЛХ си има само един ПИК ... и другите стойности само корелират около него и винаги са по-ниски. ( в нулевия пост има картинки)

Bibi85 Hug - просто ползвах твоя пост ( нали сме си близки Simple Smile )

# 610
Не съм съгласна с частта да не се ходи до тоалетна. Аз съм пример как през половин час мога да ходя и пак ми отчита пик, като тестовата е по-наситена от контролната (правени тестове към 18ч) и после потвърдена О на преглед.
Това стискане може да доведе до инфекция на пикочни пътища, бъбреци и т.н, тъй като има жени , които се тестват продължително време, т.е не е единичен случай. Цялото задържане на тази урина уврежда и пикочен мехур, и бъбреци.

# 611
Ами то май не спада чак толкова бързо този хормон. При мен имам горе долу три наситени тестови една след друга правени всеки ден, като средната е най-наситена и после постепенно пада.
Такава разлика за два три часа да стане бледа черта ми се струва , че има нещо гнило.

Нещо свързано с тестовете ли имаш предвид,  или нещо друго? Иначе си поръчах от Amazon тестове и ги чакам, но те ще дойдат чак края на месеца. 😊

# 612
Здравейте, остават ми 2 3 дни до цикъл и реших да експериментирам с тест за овулация понеже съм чела че може да индикира ранна бременност тъй като прогестерона е по висок тогава, нормално ли е преди цикъл да е почти положителен теста 🧐 не знам дали е доказано

Последна редакция: сб, 06 яну 2024, 14:03 от Анонимен

# 613
  • София
Здравейте, остават ми 2 3 дни до цикъл и реших да експериментирам с тест за овулация понеже съм чела че може
Скрит текст:
да индикира ранна бременност тъй като прогестерона е по висок тогава, нормално ли е преди цикъл да е почти положителен теста 🧐 не знам дали е доказано
Здравей!
Ще се опитам да обясня каква е причината за тези доста популярни твърдения Simple Smile:
Да, при Бременност, Теста за О. може да е (+).

Ще използвам съкращения за по-лесно (ТО/Тест за О. и ТБ/Тест за Бременност)

ТО отчита хормона ЛХ, а ТБ - хормона ЧХГ.
Тези два хормона са почти идентични, с тази разлика, че ЧХГ има малък, допълнителен сегмент(субединица ), по който се различават.
ТО не са толкова чувствителни, те реагират както на ЛХ, така и ЧХГ, докато ТБ са много чувствителни и засичат само ЧХГ.
Не е правилно да се използват ТО за установяване на Бременност защото:
ако няма Бременност:
ТО - ще са (-)
ТБ - ще са (-)
ако има Бременност:
ТО - може да са (-) или (+)
ТБ - ще са категорично (+)     
ТО са по-склонни към "грешки" и  (+) резултати не винаги означава, че ЛХ  или ЧХГ е открит.
Това по-простичко казано Simple Smile

# 614
Благодаря за обяснението ☺ а ако не е бременност, предполагам, че е лошо да има положителен резултат толкова късно при положение че имам покачена БТ и реалната овулация е минала. Може да показва и проблеми с хормоните нали? Засичам пик на ЛХ всеки месец около 13-14 ден, за 11 месеца забременях веднъж и получих спонтанен аборт, което значи че прогестерона е бил в малки количества..

Общи условия

Активация на акаунт