За розовата вода

• 147 216
  • 420
  •   1
Отговори
# 330
Розовата вода успокоява. Ние конкретно я използваме за раздразнена кожа. Намерих подобно питане тук за розацея специално.  Надявам се да ти помогне.

Там препоръчват маска с хума и розова вода. Аз специално първо пръскам с розова вода спрей на детето и после мажа с мехлем невен, ако е пресъхнал повече. Но кожата му е детска и бързо се успокоява. Вчера пръсках на ухапано от гадинка.

# 331
Има ли някаква разлика между обикновената розова вода и тази в кутия:

http://www.bulgarianrose-bg.com/index.php?p=product&id=108

И ако да - каква Simple Smile

# 332
Има ли някаква разлика между обикновената розова вода и тази в кутия:

http://www.bulgarianrose-bg.com/index.php?p=product&id=108

И ако да - каква Simple Smile

В розовата вода няма разлика. Това е просто розова вода в кутия подходяща за подарък!

# 333
Привет! Да се присъединя и аз към почитателите на розовата вода.  Hug
От няколко месеца вече ползвам натурална розова вода като тоник, много съм доволна. Преди два месеца си взех и душ - гел с розова вода. И от него съм доволна, единствена ми забележка е, че ароматът е нетраен. Sad Много благотворно ми се отразяват продуктите със съдържание на розова вода и масло и затова ми се иска да използвам всички възможни начини за ги включа в ежедневната си поддръжка. Заинтригувана съм от това: Натурални конкрети

Ще съм много благодарна ако някой  може да даде идеи как да се включи в маски или да се прилага самостоятелно.   bouquet

# 334
И на мен ще ми е интересно. Няма ли да е по-гъсто спрямо крем? Вероятно ще се разстила по-трудно по лицето. Няма ли някой от този район да го купи и каже???

# 335
  • където си пожелая...даааа...
Момичета, искам да сложа в кекса 1-2 лъжички розова водичка за аромат, и се зачудих на коя марка е най-подходяща/най-чиста в състава си/? Някакви идеи newsm78

# 336
  • София
Пробвай тази на Талодерма, в сайта им мисля, че беше посочен състава. Останала съм с впечатление, че е чиста. Бях я гледала около 2 лв за опаковка от 200 мл  Peace

# 337
Здравейте, аз съм на 16 години и искам да ви питам за розовата вода знаете ли какво представлява и за какво се използва. Аз си мисля че се използва веднъж на ден - вечер за измиване лицето, но не съм сигурна. Също така след като се нанесе и попие, после трябва ли да се измие или неправо може да се нанесе крем върху нея. Можете ли да ми препоръчате някоя марка натурална розова вода, защото в интернет има много, но не знам коя да избера. Спрях се на марката КОКОНА, но не съм сигурна дали това е най-правилния избор. Благодаря ви и приятен и спокоен ден от мен.

# 338
Здравей,
Просто прегледай тази тема назад. Марките са премного обсъждани тук, чак си мислех, че нарочно се повдига темата, за да си правят реклама.

А крем на лицето може да слагаш и преди да е попила розовата вода...

@Nik`s mom
Всяка розова вода, която няма друго в състава си е подходяща за кекса.

# 339
Имам половин чанта маслодайна роза . Освен сладко от рози, може ли да се направи розова вода.
 Ако някой знае как се приготвя,дори и за временно ползване, да сподели!

Последна редакция: пн, 28 май 2012, 18:40 от Mislq

# 340
  • Казанлък of all places
Розовата вода се вари в автоклав  и най-близкото, което намирам до тази технология е този метод :
Домашно направена розова вода
За начало трябва да вземете голяма тенджера, в чиято среда да поставите чист камък или тухла. Напълнете я с розови венчелистчета, които трябва да са около камъка/тухлата. На върха на камъка/тухлата поставете стъклен съд, а върху тенджерата неръждаема купа. Напълнете я с лед и загрейте за около 3 часа. Времето зависи от броя на венчелистчетата. Когато е необходимо, заменяйте леда. Ще забележите, че купата, в която се намира леда, ще кондензира пара, която ще се процежда в стъкления съд. Тази вода е чистата розова вода, а пластът течност на върха е етеричното масло, което се използва в лосионите и подправките.

# 341
  • София
Розовата вода успокоява. Ние конкретно я използваме за раздразнена кожа. Намерих подобно питане тук за розацея специално.  Надявам се да ти помогне.

Там препоръчват маска с хума и розова вода. Аз специално първо пръскам с розова вода спрей на детето и после мажа с мехлем невен, ако е пресъхнал повече. Но кожата му е детска и бързо се успокоява. Вчера пръсках на ухапано от гадинка.

Здравейте, и аз като Вас съм почитател на розовата вода. И аз ползвам тази марка на розова вода от Казанлък http://naturalniprodukti.com/Naturalna-Rozova-voda-p-15.html и съм изключително доволна, но вече си купувам голяма бутилка розова вода от 500мл, пак същата марка. Малко бутилката не е така хубава, но пък ми е по изгодно и си пълня флакончето  http://naturalniprodukti.com/Naturalna-Rozova-voda-p-17.html
Видях, че има и тоник с розова вода, но още не съм го ползвала, може би при следващата ми поръчка да се пробвам, но ме притеснява да не ми се омазнява кожата от глицерина?

# 342
  • София
И аз я ползвах като лосион за обтриване на лицето. Но скоро приятеля ми забеляза, че след като си почистя лицето с памук напоен с розова вода и се зачервявам, обривам се.  Confused
И спях да я ползвам. До сега не съм правила алергични реакции към други продукти, но явно розовата вода не е за мен. Sad Въобще не бях забелязала, че ставам червена след това. Иначе след 20-30 мин. ми се оправя лицето и не усещам никакво парене или нещо такова.
На някой случвало ли му се е. Да не би да ми се е как да кажа "развалила" розовата вода. newsm78

И при мен се получава този проблем, но след като я ползвам вместо тоник, за повече от 10 дена. Sad
Винаги си купувам тази на "Българска роза" Карлово и следя за срока на годност. Thinking Не мога да си обесня, каква химия има вътре, че чак пък да се изривам Cry

Розовата вода не се понася от всички, колкото и да е натурална, доколкото знам тя е и алерген. Иначе въпреки срока на бутилките, знам че тя не се разваля, може би изветрява.

# 343
напротив, прокисва си съвсем добре  Wink

пп нерегламентирата реклама води до ограничаване на профила и филтър на сайта

# 344
  • София
напротив, прокисва си съвсем добре  Wink

пп нерегламентирата реклама води до ограничаване на профила и филтър на сайта

Съжаалявам, ако нещо съм объркала нещата  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт