Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 4

• 41 236
  • 439
  •   3
Отговори
# 285
Какво е стрипинг?
Попринцип чорапа трябва да ти стяга.
Измери се със сантиметър на кутията има показано как точно.
Имаш в предвид ш,че чорапа ще се отпусне.
Аз съм около 63кг и бях с М. 7/8 чорап.
Стрипинг е когато ти издърпват вената оперативно, тоест имаш шевове. Ами вчера си купих един номер по-голям, но то сега имам оток и пак ми се врязва горе много, а долу, даже към пръстите ми е широко. Дано този да се поотпусне. Предният сега като се замисля не се поотпусна, но то нали и отока играе роля. Просто се чудех някой след операция, първите дни, получавал ли е оток?

# 286
Първите дни е много важно да промиваш раните правилно. Да не е станала някаква инфекция?

# 287
Аз бях със стринг, чорап слагах след като ми махнаха конците - около 7 дни след операцията. Дотогава ползвах ластичен бинт, а под него бях с превръзки.

# 288
И аз бях със стрипинг, но чорап носех след първия ден. Не съм имала проблем. В болницата ми промиваха раните.

# 289
  • Г. О.
Да, чорапът трябва да ти стяга,но с времето ще се отпусне, което е дразнещо, защото като вървиш се свлича надолу, не стои стегнат горе на крака.

# 290
  • София
Да, чорапът трябва да ти стяга,но с времето ще се отпусне, което е дразнещо, защото като вървиш се свлича надолу, не стои стегнат горе на крака.

Лекото навлажняване на силиконовата лента задържа чорапа за дълго време! Може с навлажнена ръка, може със спрей термална вода.

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 20:19 от Rima

# 291
Здравейте, преди няколко седмици ми правиха склеротерапия на крака, синините поотминаха, има все още но доста по-малки са, но самата третирана вена стои леко твърда и на места изпъкнала, дали е нормално това ?

# 292
  • София
Здравейте, преди няколко седмици ми правиха склеротерапия на крака, синините поотминаха, има все още но доста по-малки са, но самата третирана вена стои леко твърда и на места изпъкнала, дали е нормално това ?

Да, и при мен е така, първо са твърди, след това ще започнат да омекват и ще изчезнат. Аз правих при Кюркчиев през Ноември и той ми го обясни.

# 293
Някой след лазерна аблация усещал ли е все още тежест в крака? 6-ти ден ми е след операцията.

# 294
  • София
Смятам, че е съвсем нормално. Малко време е минало. Аз бях направила и едно възпаление в частта, която беше склерозирана.

# 295
  • София
Някой след лазерна аблация усещал ли е все още тежест в крака? 6-ти ден ми е след операцията.

Да, нормално е. Даже болка като от навехнато имах...

# 296
Здравейте , от доста време напипвам малки лимфни възли в ингвиналната област . ПКК и ДДК са в норма на последните изследвания . Дали има общо с разширените вени в областта ?

# 297
  • София
Здравейте , от доста време напипвам малки лимфни възли в ингвиналната област . ПКК и ДДК са в норма на последните изследвания . Дали има общо с разширените вени в областта ?

По-скоро посетете гинеколог и уролог

# 298
Здравейте, отново аз писах преди 1 е седмици, но нямам идея това разширени вени ли са, на моменти се обостря, на моменти е по - малко но не изчезва напълно  ще приложа снимки, когато е по- обострено, не знам към какъв лекар да се обърна

# 299
По-скоро посетете гинеколог и уролог
[/quote]

Ходила съм . Тромбозата ми беше в тазово дъно и за това ги свързвам с вените . Останаха ми много големи вътрешни разширени вени и една външна минаваща през слабините и корема .

Елизабет , не ми прилича на разширена вена , но може да има връзка с кръвотока в крака . При мен се получават подобни , когато стоя дълго права или се натоваря повече , вследствие на разширените вътрешни вени .

Общи условия

Активация на акаунт