Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 4

• 41 231
  • 439
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Аз не мога да кажа. Направете консултация с ангиолог. Усещате ли изпъкналост и твърд релеф?
Препоръчвам д-р Елица Герова , много адекватен лекар!

https://superdoc.bg/lekar/elitsa-gerova

Elizabet, сега продължих да чета и да гледам снимки, прочети за различните васкулити и Болест на Бехчет. Не искам да те плаша. Проблеми с очите имаш ли? С ревматолог направи консултация също!

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 14:54 от Rima

# 301
Благодаря , ще направя скоро профилактичен преглед отново . От Пловдив съм и доктора ми е там . 2020 получих тромб по време на бременност и това са последствията , които останаха .

# 302
По-скоро посетете гинеколог и уролог

Да, работя по 12 часа на  крак, а дали ще мине или ще остане така, и какъв лекар да посетя

Ходила съм . Тромбозата ми беше в тазово дъно и за това ги свързвам с вените . Останаха ми много големи вътрешни разширени вени и една външна минаваща през слабините и корема .

Елизабет , не ми прилича на разширена вена , но може да има връзка с кръвотока в крака . При мен се получават подобни , когато стоя дълго права или се натоваря повече , вследствие на разширените вътрешни вени .
[/quote]

# 303
Елизабет, тежест в краката усещаш ли?
На мен не ми прилича на вени твоето, но не пречи да отидеш да те прегледа лекар.

# 304
Елизабет, тежест в краката усещаш ли?
На мен не ми прилича на вени твоето, но не пречи да отидеш да те прегледа лекар.

Тежест не, но след баня се зачервява много, при допир не съм сигурна по- скоро си внушавам, че изпитвам дискомфорт, но нямам идея при кожен ли да ходя

# 305
Записвам се и аз при вас, с порция разширени вени ( доста изпъкнала имам на левия крак над коляното).

Преди два месеца родих, бих Фраксипарин след раждането близо 2 седмици, профилактично. Родих с компресионни чорапи  - 2ра степен.
Сега все още трябва да ги нося, мажа с крем от Див кестен. Лятото пак започвам Флебодия.
Лекарката ми каза като супа да кърма, да решим следващи стъпки- операция или лазер. Меко казано ме е страх. Не зная колко биха били тежки последиците, ако не предприема нищо, а си ги отглеждам така вените.
Разхождам се често, в свободното време. Работата ми е офисна, но идната година съм в майчинство и няма да се застоявам.
Как се справяте лятото - плаж, слънце, къси дрехи? Мисълта, че евентуално не трябва да се излагам на слънце ме натъжава доста.

# 306
Искам да попитам тези, които са били със стрипинг как беше възстановяването при вас? Тези чорапи са голям проблем при мен. Не мога да намеря подходящ размер за мен. Вече 3 чорапа купих и вече съм много отчаяна. Първият чорап ми направи оток, вторият горе ми е добре, но се свлича и прави гънки надолу и сега част от вената ми поизпъкна надолу. Много съм отчаяна. Някой след стрипинг може ли да ми каже там където са били шевовете било ли им е подуто и твърдо? Честно казано не съм доволна от лекарката. Само с ченгел й вадя думите от устата. Оперирах се в друг град, утре ще мина на преглед, защото само в петък преглежда във Варна, но ми е много притеснено и отчаяно и това,че операцията може да се окаже напразна ме съсипва. Точният размер компресивен чорап е изключително важен за възстановяване след операцията и съм много разочарована,че с това трябва да се оправят сами пациентите, а лекарите хайде направиха операцията, после се оправяйте както можете.

# 307
Аз бях със стрипинг, чорапът наистина прави гънки, но аз си го оправях, малко по малко опъвах и изтеглях нагоре. Примерно веднъж-два пъти на ден си го изпъвах. Отоци не съм имала, минаха близо две години от операцията, абе... не е като нищо да не е било. Може би година ми беше чувствително, неприятно на допир, дори от дрехите. Иначе дискомфорта, тежестта в крака ми вече я няма. Другия ми крак също е проблемен, на този етап не мисля да правя операция.

# 308
При мен беше стрипинг под коляното +РФА на бедрото. Бързо се възстанових. Ходех много дори и с конци. С чорапа не съм имала проблем. Взех същия размер, но друга марка някакъв италиански, както когато ходих да ми правят склеротерапия предишната година. Там където си купувам чорапите мерят краката преди да си ги купиш.
За отоци. Имах, но заради РФА над коляното. Те ме бяха предупредили. Под коляното мисля не толкова.
На третия месец ходих на преглед имах още тежест в крака. Казаха, че е нормално.
При мен място на стрипинга дълго време беше беше без чувствителност.

# 309
Здравейте, момичета!
Мъжът ми прави лазерна аблация със пяносклеротерапия на една вена. Носи чорап денонощно първите 7 дни, след контролния преглед всичко беше супер и 7 дни носи чорапа само през деня. Вчера го махна (както му бяха казали от болницата), но от днес вечерта има лек оток в глезена. Утре ще се обади на лекаря, но мен ме гложди дали се случва по принцип или има някакво усложнение.

# 310
  • София
Здравейте, момичета!
Мъжът ми прави лазерна аблация със пяносклеротерапия на една вена. Носи чорап денонощно първите 7 дни, след контролния преглед всичко беше супер и 7 дни носи чорапа само през деня. Вчера го махна (както му бяха казали от болницата), но от днес вечерта има лек оток в глезена. Утре ще се обади на лекаря, но мен ме гложди дали се случва по принцип или има някакво усложнение.

Да, нормално е! Аз бях така 2 месеца, взимах Ендотелон!

# 311
  • Melmak
Здравейте! И аз съм в групата на разширените вени вече!

Имах голямо подуване в крайниците, отидох при д-р Николай Вълчев в Токуда, който установи разширена вена на единия крак и ме насочи към лазерна аблация и пяносклеротерапия.

Каза, че не е спешно и е в планов порядък, като лятото не прави такива манипулации. Тоест или сега до към май месец, или след септември. Предполагам, че няма да успея до май, а ще оставя за след лятото.

Имам плоскостъпие, което до голяма степен влияе, ще ходя за нови стелки.

Изписа ми флебодия, венасилк за мазане и чорап.

Има ли тук някоя от вас опит с д-р Вълчев и правили ли сте тази манипулация? Обясни ми, че не е страшна, идваш, прави се, отиваш си и на другия ден работиш.

# 312
  • София
И каква цена излиза при него?

Аз съм правила същото при Кючуков, преди 4 години, нищо страшно, абсолютно работоспособна си бях на другия ден, даже след манипулацията си се прибрах сама с метрото.

# 313
  • Melmak
Не съм питала за цена, тъпо от моя страна...

# 314
Моят мъж прави процедурата точно при д-р Вълчев,  цената е 2,500 лв, но самата манипулация беше в Уни Хоспитал, не в Токуда (не знам защо, той на прегледи си ходеше в Токуда). Иначе то си се води амбулаторна манипулация - отивате, правят ви я и си тръгвате. Веднага след процедурата ще ви карат да ходите 20-30 мин (те ви слагат чорап на място), до края на деня “предписват” на всеки час да има по 10 мин ходене. Чорапът се носи 7 дни денонощно (сваля се за къпане), още 7 дни през деня и после вече се маха. След първите 7 дни има контролен преглед. Май това е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт