Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 4

• 41 219
  • 439
  •   1
Отговори
# 315
Не съм съгласна с това, че веднага след процедурата ще може да ходите, че и ще ви карат. Аз също се бях подвела по коментари тук, но като мина и моята лазерна аблация на вена, която беше изгорена отгоре до долу не ми беше лесно да ходя и си ме наболяваше. Самият ми лекар каза, че операция с операция не си прилича и при всеки минава различно, зависи от вените. При мен имаше доста набождания, защото вената беше нагъната.

# 316
  • Melmak
Благодаря ви.

За унихоспитал в Панагюрище ли става въпрос?

Това чудо по каса покрива ли се?

Имате ли наблюдения от други лекари, които са ви правили процедурата в София?

Честно казано нито ми се ходи в Панагюрище, нито ми се дават 2500. Не пестя от здраве, обаче понякога тия частни клиники си слагат каквито цени си искат.

Иначе ми стана ясно, че не ги прави в Токуда, защото каза да му се обадя лично и си остави визитката.

Като цяло беше малко “ако искаш да е преди лятото трябва до март месец да си запазиш час, защото края на май последно правя такива интервенции, а часовете се записват от сега за тогава. Ако решиш да е след лятото, почвам от септември да ги правя, но за час се обаждаш още юли-август.”

Аз преди лятото не искам да бързам, защото колкото и да ми го описа като “ставаш и си тръгваш” не знам дали и как ще ми се отрази на мен, а юни месец ще пътувам през океана и не искам да мисля опериран крак…

# 317
Уни Хоспитал в София, то се води Медицински център. За касата не мога да отговоря категорично аз, класическата операция я покриват със сигурност, лазерната - не мисля. Ние успяхме да върнем част от парите от допълнителното здравно.
За ходенето - моят даже не са го питали дали го боли или не, директно го пратиха да обикаля около сградата за 20 мин. Даже има разпечатан лист, на който ги пише тия препоръки. Но той беше с чорап де, не знам дали е стандартно веднага да се слага. Вероятно зависи и какво точно е правено де, или пък е някакъв индивидуален подход на лекаря 😄

# 318
  • София
И на мен ми сложиха чорапа още на масата и тогава ме изправиха. Ходенето е задължително, аз обикалях в стаята, докато ми кажат, че мога да си ходя, но трябваше да се движа, даже в метрото стоях права и имитирах ходене.

Така беше и преди 30 години, правиха ми склерозиране в 3 градска, задължително ходене пак имаше.

Лазерната аблация май не се поема от касата, аз платих 2000 лв преди няколко години с 2 безплатни прегледа след това. Най-добре вложените ми пари са това. Вените на прасеца ми бяха адски нагънати и грозни.

Сега трябва да видя на другия крак, не са видими, но още тогава Кючуков ми каза, че са разширени и те.

# 319
Лазерна аблация правих по Здравна каса аз и  се водех хоспитализирана. Никой не ми е препоръчвал да ходя след операцията, дори и в стаята с мен имаше жена оперирана преди мен, на нея й бяха казали даже да лежи 30 мин. след операцията й.

# 320
И при мен всичко протече както при the DoodLe съпруга. Веднага ме вдигнаха, сложиха ми чорапа. И  Ми казаха на всеки час по 10 мин раДвижване. Ако знаех нямаше да занимавам мъжа ми да идва да ме кара. Можех спокойно да си се закарам. Как да е. После ходихме на ресторант с него, веднага след процедурата. Явно при всеки е различно. Тук четох как някои посинявали. Аз нито една синка нямах. Надупкаха ме с анестезия някаква от глезена до горе от вътрешната страна на крака. И ме резнаха там от където прониква лазера, и ме шиха после.

# 321
При мен има синини по цялата дължина на вената, че и около набожданията. Бяха и червени в началото и ме сърбяха. Минаха около 20 дни от процедурата и все още имам лек дискомфорт на някои места при движение.

# 322
Здравейте! От няколко дни ме мъчи един въпрос. Имам записан час за лазерна аблация за края на април месец. Средата на юли имам резервация за почивка на морето. Това дали ще бъде проблем?

# 323
  • Sofia
Не трябва да се излага директно на слънце.
Плуване,скачане,разходки и всякакви движения във вода,бряг,пясък са ок.

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 17:26 от Doli

# 324
По принцип слънце, лазерно обезкосмяване, солариуми не се разрешават, но вие пък чак юли ще сте на море. Попитай доктора си какво ще каже, колко скоро можеш да се излагаш на слънце.

# 325
Здравейте!Предстои ми склеротерапия на вени. Миналата година ми пратвиха микрофлебектомия.Колко време ще е възстановяването след склеротерапията?Казаха ми ,че пак ще нося ластичен чорап.Ходя на народни танци и искам да знам колко време ще ми е необходимо да се възстановя?

# 326
  • Somewhere over the Rainbow
Момичета, знаете ли колко дълго може да се приема Дихмакс и какви биха били негативните ефекти от твърде дълъг прием?

# 327
Венотоници обикновено са ми назначавали за 3 месеца.

# 328
Здравейте!Предстои ми склеротерапия на вени. Миналата година ми пратвиха микрофлебектомия.Колко време ще е възстановяването след склеротерапията?Казаха ми ,че пак ще нося ластичен чорап.Ходя на народни танци и искам да знам колко време ще ми е необходимо да се възстановя?

Здравейте,
На мен декември ми правиха лазерна аблация и склеротерапия на единия крак. Ако трябва да съм честна възстановяването ми отне 3 месеца и все още имам останали синини и подутини от склеротерапията, която беше правена на прасеца ми. Бях почти 3 месеца с чорап и да си призная когато го махнах по време на ходене имах лека болка.
Дано съм била полезна 😊

# 329
  • Казанлък
Здравейте, може ли мнения за д-р Милена Ангелова? Моят съпруг обмисля къде да си направи лазерна аблация и тя е един от изборите му, така че всяко мнение ще ни е от полза?

Общи условия

Активация на акаунт