Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 4

• 41 078
  • 439
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте! И на мен ми предстои лазерна аблация при доктор Кючуков. Обиколих доста съдови хирурзи и мисля, че той е най - добрият избор. Скоро ще разбера дали това ще се потвърди🙂. Притеснява ме носенето на еластичен чорап в топлото време, защото видях в прогнозата, че от другата седмица доста ще се затопля😃. Споделете как е ако имате опит с това.

# 346
  • София
Здравейте! И на мен ми предстои лазерна аблация при доктор Кючуков. Обиколих доста съдови хирурзи и мисля, че той е най - добрият избор. Скоро ще разбера дали това ще се потвърди🙂. Притеснява ме носенето на еластичен чорап в топлото време, защото видях в прогнозата, че от другата седмица доста ще се затопля😃. Споделете как е ако имате опит с това.

Преживява се, не е толкова страшно. Моята аблация беше на 27 май, носих 1 месец чорап, времето беше доста по-топло от сега.

# 347
  • София
Досаден е чорапа, но минава! Успех!

# 348
Някой тествал ли е на Ина Есеншълс крема с конски кестен и смрадлика при разширени вени и хемороиди? Дали има някакво облекчение при подута вена? Или изобщо да е имал полза някой от използването му? Не ме интересуват отзивите в сайта, затова питам тук.

# 349
Аз съм ползвала за вена - никакъв ефект. Само една туба, но реших, че няма смисъл повече. Ако някой има положителен опит - нека сподели.

# 350
  • София
Здравейте!
И аз съм с много разширени вени от около 20г.С времето стават все по-зле.За сега не мога да се реша за операция все още.Пия Детралекс,но особено облекчение не усещам.Този месец пих Флебодия.На вас кое ви действа най-добре-Детралекс,Флебодия или Ентан(не съм го пила)?
Аз мажа с Венолгон 911.

# 351
По 3 месеца Новарикс пиех. Виждах краката си по-добре след прием. И се махаха и отоците. Пила съм и Детралекс.
От мазилата явно облекчение имах от това с червени лозовите листа и див кестен на Кройтерхоф. Според съдовия хирург от мазилата само Лиотон 1000 мааалко можело да облекчи, но естествено не лекуват.

# 352
Здравейте! Темата сигурно е коментирана по- назад и се извинявам, ако я повтарям? Вече две седмици след лазерна аблация имам лека болка по хода на вената при допир, а като съм седяла по- дълго време и започна да ходя- едно придърпване пак в областта на обработената вена. Моля, споделете мнението си.

# 353
  • София
Здравейте! Темата сигурно е коментирана по- назад и се извинявам, ако я повтарям? Вече две седмици след лазерна аблация имам лека болка по хода на вената при допир, а като съм седяла по- дълго време и започна да ходя- едно придърпване пак в областта на обработената вена. Моля, споделете мнението си.

Да, нормално е, аз бях 1 месец така! Аулин на крем много ми помагаше ( доктора ми го предписа) - продава се и без рецепта!

# 354
  • София
Флебодия. По-добре с нея, отколкото без.

# 355
Някой тествал ли е на Ина Есеншълс крема с конски кестен и смрадлика при разширени вени и хемороиди? Дали има някакво облекчение при подута вена? Или изобщо да е имал полза някой от използването му? Не ме интересуват отзивите в сайта, затова питам тук.
Никаква полза и облекчение от крема

# 356
  • София
Здравейте, на 13.5 записах час за лазерна аблация и микрофлебектомия при Милена Ангелова в Св. София. Датата ми е 20.6. От тогава до сега никой не ме е потърсил, тези, които сте били оперирани при нея звъняхте ли й да потвърдите часа? Толкова ли е рутинна тая процедура? Миналата година оперирах скъсан менискус, искаха ми кръвни изследвания, тест за алергии, преглед при кардиолог, сега никой нищо….само да отида в 8ч гладна и жадна. Няколко дни опитвах да се свържа с болницата, нито веднъж никой не отговори, много ми е странна цялата процедура.

# 357
  • Sofia
Потърсете я пак,по-настоятелно,ако се налага и там отидете.

За мен не беше толкова рутинна,бърза и лека,както някои тук споделят…
Има си предварителни прегледи и изследвания.
Моите все по 1,5ч бяха,упойка в гръбнака,гола на опер.маса…🥺 ,ама щом се налага,стискаш очи и зъби,търпиш и се молиш по-бързо да минава и всичко да е ОК 🙏🏻

# 358
Аз съм била при нея и не се е налагало да говорим след записването на часа. Отидох в болницата на регистратура от там ме пратиха при кардиолога и за тест за К19 (незнам дали сега ще е нужен). Приеха ме и след известно време дойдоха да ме вземат за манипулацията. На операционната маса си гол с медицинска престилка, такъв е протокола. Аз си поисках местна упойка, манипулацията продължи около час, след това ме качиха горе в стаята, това беше.

# 359
  • Sofia
Упойката е по тяхна преценка.
Аз исках с пълна,но не ме “огря”…и при двата беше със спинална,първия път бях обездвижена от кръста надолу,втория път само крака който оперираха/при мен беше смесено,аблация и леко рязане на различни места/
На наш близък беше с пълна упойка,зависи какъв е проблема.

Общи условия

Активация на акаунт