Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 4

• 41 264
  • 439
  •   1
Отговори
# 240
Момичета и аз при вас. Трябва да предприма мерки за разширени вени след поредната тромбоза, за последните 3 години - 4 пъти ми се случва. Последния път след горна и долна блефаропластика, с пълна упойка и заради обездвижването и студената операционна. От къде да започна?  Тръгвам да чета.

Мнения за д-р Кючуков?

Пиеш ли антикоагуланти?
Ако пиеш и въпреки това правиш тромбози, трябва да си направиш изследване дали ти действат.
Ако са от новите - ксарелто, еликвис - анти Ха фактор в НКБ.

# 241
Здравейте. Може ли координати на достора кокто е извършил процедурата?
Благодаря!
quote author=petq.karavelova81 link=topic=1545578.msg48617023#msg48617023 date=1727669721]
Провери д-р Милена Ангелова преглежда в 5 та градска болница. Аз съм правила лазер със склеротерапия и съм много доволна и работи по здравна каса/ платих около 50 лева/  Иначе и аз бях така и слагах инжекция за тромба, след 2 месеца правих лазера много ми олекна на крака и след година оправих и другия крака с лазер.
[/quote]

# 242
  • Цюрих
Здравейте! Аз много не съм за тази тема, мисля, но може някой да се е сблъсква с подобен проблем.
Появиха ми се червени петънца по стъпалата, казвали им петехии. Според дерматоложката е от травма от неудобни обувки. Обаче смених обувките, а петната избиха и по левия крак.
Появиха се в началото на този месец, септември. През предишните 2 месеца изкарах шарка(петата болест), получих абсцес на зъб, пих Аугментин. В последствие се оказах с перфорирана синусна преграда и се наложи да ми извадят зъба. Пих Зинат, получих алергия, пих Азитрокс и Флажил, получих зверски запек с кървене и дисбактериоза, според гастрото. Изписа ми свещички Цикатридина, които слагах около края на месец август и реално петънцата ми избиха в началото на септември.За разкош имам нисък феритин(анемия).
И се чудя дали тези петна са от някакво усложнение след операцията на зъба, от алергия, от анемия, от шарката или е от разширени вени.
За капак съм и с тревожност и по време на операцията вдигнах кръвно 200. Дали може да е от високо кръвно? Чудя се при какъв лекар да отида на консултация, защото ми омръзна да се страхувам постоянно и за това.
Благодаря предварително за отговорите ви!

# 243
  • София
А тромбоцитите как са? ММ има тромбоцитопения и такива петна.

# 244
  • Цюрих
Не знам. Не съм пускала кръвна картина, защото ми казах, че до 3 месеца не можело. Заради многото антибиотици всичко било разбишкано. Наред с шарката, която направо ми разказа играта и също смъквала много и тромбоцити, и желязо и све... Това, ако е от ниски нива на тромбоцити, лекува ли се?
Установих, че откак започнах да пия желязо започнаха да поизсветляват
 петната и да поизчезват, така че може и нещо с това да е свързано.Ама спрях и всички добавки и мазила, така че няма как да знам и дали е алергия.

# 245
Здравейте, аз я намерих в супердок имам и телефон 0888123123 мисля, че е на д-р Ангелова. Желая Ви успех!
Здравейте. Може ли координати на достора кокто е извършил процедурата?
Благодаря!
quote author=petq.karavelova81 link=topic=1545578.msg48617023#msg48617023 date=1727669721]
Провери д-р Милена Ангелова преглежда в 5 та градска болница. Аз съм правила лазер със склеротерапия и съм много доволна и работи по здравна каса/ платих около 50 лева/  Иначе и аз бях така и слагах инжекция за тромба, след 2 месеца правих лазера много ми олекна на крака и след година оправих и другия крака с лазер.
[/quote]

# 246
Шоколадче, каква е тази закъсвация!?
Петехиите са вид хеморагичен обрив, причините могат да са различни. ЛЛ какво казва? Мисля си, че първо ЛЛ е добре да изясни причината, поне като начален ориентир и да прецени към какъв специалист да те насочи.
Евентуално съдов хирург.

Сега се сещам, че ММ преди години имаше множество червени точици по прасците, но не поиска да отиде на лекар тогава. Потъмняха, сега са кафяви.

# 247
Каква е тази процедура с лазер? За какво точно се прави на вените?

# 248
Здравейте,  и моята операция мина,беше комбинирана. Сега съм с ластичен чорап сутрин го обувам и вечер трябва да го събувам.
Доктора ми каза,че трябва движение.
Но се чудя движение 1-2км на ден или просто движение вкъщи докато си върша домакинските задължения? Някой,който е минал през това може ли да сподели мнение?

# 249
Не съм минала операция, но да споделя за движението.
Вкъщи ме убива. Краката ми отичат и болят. А и в градината се завъртам.
Тръгна ли да ходя с темпо навън, не разкодка и да се спирам тук и там, а да крача с еднакво темпо, болките и отоците изчезват.
Набележете маршрут и пробвайте.
В града всички вериги около нас ги знам на колко крачки са отиване и връщане, а на село знам маршрутите и нужното време, за да направя 10 000 крачки 😁
Заради вените и сърцето се старая да ходя пеш.
Не знам след операция какво е препоръчителното като раздвижване, но мисля че вкъщи по-скоро ще ви натовари.

# 250
Здравейте,  и моята операция мина,беше комбинирана. Сега съм с ластичен чорап сутрин го обувам и вечер трябва да го събувам.
Доктора ми каза,че трябва движение.
Но се чудя движение 1-2км на ден или просто движение вкъщи докато си върша домакинските задължения? Някой,който е минал през това може ли да сподели мнение?
първите дни след операцията ходех около 15 минути, нямам представа колко е разстоянието. Взимах детето от градината. След свалянето на конците минавах по 5 км на ден.

# 251
Какви чорапи/чорапогащи ползвате и от къде ги взимате?
Преди време бях взимала на Medi, но виждам и че има доста по-евтини.  Не знам каква е разликата в качеството. Някой пробвал ли е на различни фирми?

# 252
Здравейте, на мен от болницата ми изписаха на Medilast на Медика чорап около 22лв.

# 253
Има тема за компресионните чорапи, виж в нея коментарите. Евтините често не са с достатъчна компресия.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1071538

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 17:19 от Diorela

# 254
Здравейте! Искам да направя консултация със съдов хирург за подходяща за мен процедура за премахване на разширени вени. Видях положителни коментари за доктор Милена Ангелова. Моя позната пък ми препоръча доктор Кючуков. Ще се радвам да ми помогнете с избора. Също ако някой е ходил скоро при доктор Ангелова- каква е цената на прегледа без направление?

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 15:20 от Lili Ivanova

Общи условия

Активация на акаунт