Шестокласници 2023/2024

• 32 128
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
  • София
На моя съм му купила едно синьо за миене на лицето, обаче не мога да се преборя да го ползва редовно. Само като му кажа и то с разправии... Излизат му едни бели като точки, не е баш пъпки, няма отърване от тях.

Като стане по-суетен, ще започне редовно....поне при сина ми стана така....към 8-ми клас го обхвана суетността и започна редовно да ползва. Той също ползва едно синьо на Bioderma Sebio, много добро, но той по принцип няма почти нищо, дали е от ген ( ние с баща му не сме имали), дали е от редовно ползване на този препарат...

Малката само следи да не би да й излезе нещо и ги вижда там, където ги няма...тя обаче е с атопичен дерматит и не може да ползва същото, тъй като по принцип следва да ползва продукти на мастна основа, а не изсушаващи каквито са повечето продукти за акне...Дано да е като брат си..пък и през пубертета може да се промени кожата..не знаем хормоните как ще се задействат.

# 481
  • Бургас
Моята пък е много стриктна с миенето /комплект Acne out на Bioderma съм й взела/, но за жалост е прихванала лошия ми навик да се чопли и направо рани си прави понякога.
Чете по малко, от два дни решава задачите по математика от домашното, но като цяло я кара лежерно.

# 482
Аз съм доволна, че въпреки разправиите и викането от моя страна (заради това, че само се мотае), успя да напише домашното по мат (около 150 задачи за разписване). И че няма в последния момент да се юрка поне за това... След седмица заминава за 8 дни за Созопол и като се върне, то си дошло началото на учебната година.

# 483
Тези белите точки са нещо като мастни клетки - сдобихме се с такива по челото + някоя пъпка. Мие се с вода младежа. За сега е без козметика. Започва ползване на рол-он обаче, че потта понамирисва вече по-осезаемо.
Реши 100-те задачи с триста зора и висене на главата кое как се разписва подробно. Прочете Христоматията и до там. Няма сила, която да го накара да прочете повече. Не се и пробвам.
Излизане и нищоправене са на дневен ред.

# 484
  • София
Да ви кажа, тоя Джералд Даръл и на мен ми е скучен. Едни такива описания, описания, описания… И нищо не се случва. Та у нас даже не я карам да чете тази мъка. Имаме книгата от каката още и така си стои непрочетена.
Соул, много готино твоето дете, изпълнява заръките на баба си стриктно. Щом баба казва, няма да се мори да чете я. 😂 И моята майка така ги защитава, да не се преуморят.

# 485
Соул, много готино твоето дете, изпълнява заръките на баба си стриктно. Щом баба казва, няма да се мори да чете я. 😂 И моята майка така ги защитава, да не се преуморят.

E, мноО ясно! Да не е глупав.....!?!? хахахха
Щом му се разрешава, що да не мързелува....

# 486
  • София
Ееее, Ники, как да не се случва! Ако пропуснеш описанията, съм се захласвала от смях с историите на семейство Даръл. Много го обичам и честичко си го препрочитам - всичките му пътешествия на Корфу.
У нас горе-долу нищо не се прочете. Малко оттук, малко оттам...Вчера го хванах, че математиката е позабравил, та му дадох 10-тина уравнения за днес.
Иначе ваканцията още не е приключила за нас. Бяхме на кратко море през юли, предстои ни и септемврийска ваканция, та и аз никак не искам да идва учебната година. Това ставане по нощите (6:30ч) направо ми разказва играта ...

# 487
  • София
Здравейте,
вчера запецнахме с дъщеря ми на една задача от преговора за 5-ти клас....Мъка...не изкарваме отговора и това.. би следвало да има някакъв шаблон, по който да се решават този тип задачи.
Та молбата ми е дали някое от вашите деца, тук има и от МГ, може да я реши...нейде бъркаме и не знам къде...

Разстоянието между градовете А и В е 250 км. В 10 часа от А към В тръгнал  автобус, чиято скорост е такава, че изминал 40 км. за 48 минути. В 11 часа същия ден от В тръгнала лека кола, която се движи 1,5 пъти по-бързо от автобуса. В колко часа са се срещнали леката кола и автобусът?

Отговорът е 12.36 минути.
Който е реши ще помоля да я разпише, за да схванем логиката...че в един момент нещо ни се губи.

# 488
Заповядай!

# 489
  • София

Мерси много, междувременно и ние с колежките я решихме по този начин Simple Smile....ох...Обаче дружно...ужас...

Последна редакция: чт, 24 авг 2023, 10:35 от Pouh

# 490
Да попитам нещо странично - има ли в темата момичета, които се занимават с плуване / тренират де /?
И по темата - от вчера съм супер бясна - поради "текучество" в класа на щерката стават около 16 деца и ще им разтурят класа. Тъкмо се стиковаха нещата, и... пак на черешата. Цял ден и за 5 стотинки работа не свърших - само мисля как да реагирам, и не намирам към момента полезен ход за действие. 😔

# 491
a_val, как може да реагираш, изпусни парата и напред. Щом са малко, няма как да оставят тях, а да разтурят по- голям клас...Разсъждавам си на глас просто, при нас също се е случвало. Неприятно е да разпръснат децата, но такива са процедурите. Друг е въпроса дали не могат да оставят клас със 16 деца цял. Или вариант да преместиш детето в друго училище. Дано да са за добро промените.

# 492
В съседните класове ли ги разпределят? Ако да, все ще има познати деца.

# 493
Да, в съседните. Изпуснах я аз вече парата, даже звънях на познати с деца в съседни учирища - ми и там паралелките са с по 28-30 деца. Там пък изобщо няма да има познати лица.
Другите паралелки в училище вече са се "стиковали" - сега наново трябва да се доказва, как ще стане, дали няма да ги изолират... абе такива мисли са  ме обзели. Да изтрае още 2 години и банкет ще направя като го напусне  Откакто смениха ръководството, нищо не е както трябва. От зле по-зле.

# 494
Аз не виждам виновен в случая.
Искате класът да бъде с 16-те деца ли?
Може би трябваше да го кажете на директора..

Общи условия

Активация на акаунт