Шестокласници 2023/2024

• 32 006
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
Покрай футбола се е научил да се връзва от поне 3 години Simple Smile

При нас още нищо... Има качена от днес програма в Школо, та поне смяната разбрах  и новите учители, които имат, но до там.

# 661
То, за знаене, знае да се връзва отдавна, ама дали го прави......Все е развързан, настъпва, влачи връзки. Като му кажа, връзва се до след 5 мин.
Гледах ги миналата година всичките му набори все развързани и разпасани ходят. Момчетата, де, момичетата са спретнати.

# 662
А спретнати. Точно днес пак за връзките се карахме. Не за друго, а защото трябва да е вечната опозиция, се връзва по някакъв измислен от нея си начин, който трае точно от вратата до асансьора. И се почва през 5 минути по тротоарите да кляка. Уж вече щяла да се връзва както трябва, като ѝ припомних аз как се спънах (ходя с обувки без връзки) и ходих с ожулени колена.

Освен на 15-ти кога, къде и в колко часа трябва да е и че почва първа смяна, друго не знаем. Според Школо още е 5-ти клас, програма няма, учебниците чак на 18 - ти.
Прочете книгите, написа преразказите и задачите. През останалото време - почива. Става сутрин, закусва и отива да си почива. Аман от почивки. Да почва училище, че иначе ще се разложи от мързел вече.

# 663
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
При нас мина РС и дадоха учебниците - всички новички. Госпожицата веднага ги натъкми в новата раница и беше много щастлива. Тази година я сменихме - от втори клас беше предната. Класният ме впечатли - от 6тите класове, само той си беше отделил от времето да ни събере на РС и дори преди повече от две седмици пусна информацията за нея. Програма иначе още няма, няма и яснота до колко часа ще бъдат, само ни запозна с правилника и събрахме “входната такса” за учебната година за помагала.
Още нищо не е подвързано - почивните дни, ще се забавлява Wink

paulieM - вижте и в kufar.bg
Новата раница от там я взехме, като преди това върнахме други две от друго място, които уж хареса, но на живо не ѝ допаднаха.

# 664
Класният на Лика много мой тип Grinning Точен, сериозен...браво!

Моят добре се връзва. Явно добър учител е имал Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 665
  • София
Търсейки уроци по АЕ за малката сестра днес, звъннах на занималнята в квартала и се заприказвахме с госпожата надълго и нашироко, че познава всички учители. Много ми попари надеждите за новата госпожа на набора по БЕЛ. Старата беше доста строга, но добре ги учеше. А на новата всички нейни ученици на входни в школата били за 2-3-4... Добре, че намерих частен по БЕЛ, с който си пасват, че явно на него ще разчитаме.

# 666
Ааа - ние си имаме 3 раници - една за спорт- Найк, една Лего за лаптопа и пътуване и една голяма на CoolPack ,която си я носи от 1+ви клас ( на скейтбордчета) и още си я харесва.
Аз тамън напоръчвах силиконови връзки - супер са ми , и понеже носим един номер сега , всичките ми/ни маратонки са с такива.
Аз специално , също мразя да връзвам обувки ,и моят младеж е същия + нахлузва без да развързва.....така и аз и той сме доволни...и няма да ми се мандахерцат някакви дълги връзки.
Аз днес взех помагалата, здравните карти , удариха му и една ваксина (да има ) - измериха ги и ги изтеглиха и двамата ( 1 кило разлика има със сестра си,която е почти 5 години по малка Sad .само на височина го докарва според норматива Wink ).

# 667
Ха, моят деветокласник е 162/44 кг, а наборът едва 151/32. Кльощави по ген.

На родителската среща пристигнах, когато майките вече пушеха отвън. За щастие учебниците ме чакаха и приключих за 5 мин. Пари още не са събирали, раница имаме, програма имаме, всичко почва леко и подредено.

# 668
Нашата докторка направи имунизациите едновременно преди няколко дни. Наистина ръката, на която сложи тетануса е доста зачервена и болезнена. Надявам се да отшуми скоро.
Имахте ли някаква реакция след ваксините?Освен болките в ръката?

# 669
  • София
Не, само това беше. Само първия ден дадох противоалергично за всеки случай.

# 670
Ние бихме за Морбили +Рубеола + ....но педиатърката каза реакция на 7 ден, на 14 ,на 21.ден ( хрема ,кихане, може и обрив , леко неразположение )- демек ако има реакция ,тя ще е след не по малко от 7 дни ,когато се изгражда имунитета . За тетенус ще я бие след месец.

# 671
Ние сложихме ваксините с един месец разлика между двете. Никаква реакция нямаше моят, даже ръката не го е боляла. Но той никога не е имал проблеми с ваксините, просто 5 мин. след поставянето им сме забравяли за тях.
Вчера джипито го претегли и премери - 165 см, 39.5 кг No Mouth Вече не знам как да го захранвам Cold Sweat

# 672
Благодаря, че ми обърнахте внимание на магазина в Дъ Мол за раници. Вече взех една от Билла- от офертите им за ученици- нищо особено, доста бюджетна, без картинки, с гръб, който не е от най- тънките. Той толкова я хареса, че сякаш съм купила Найк (имаме афинитет, но не е на всяка цена). Спортните раници, които гледах или са малки, или са много тънки (по-бюджетните). Dakine съм чувала, че са доста здрави, черната на Jack много ми хареса. Тази от Била, ако не устиска, ще търся друг вариант Satisfied
Аз не съм гледала нито за програма, нито за времетраене на часове...чакам учебно време...
Храна си носи- сандвич, плод или десерт, вода. Има и парички за всеки случай.
Ваксините бихме преди няколко месеца- честно казано нямам спомен за реакции- явно не е имало.

# 673
Цяла една тема съм проспала.
Но пък точно на деня- с пожелания за спокойна за родителите, и спорна за децата учебна година!

# 674
  • Варна
Успешна учебна година!
Големи драми бяха докато избере тоалета снощи. Все пак намерихме компромис. Днес влязоха за 20-на минути, взехме учебниците и и предстои подвързване.
Лошото е че и се счупи телефона и в момента е без и е много нещастна. Нещо не може да се стигне до съхранените на стария неща, а имало било снимки и не знам какво още и сега са драми.

Общи условия

Активация на акаунт