След Коледа е тук и Новата Година, за всекиго от нас МАРТенче ще има!

• 18 334
  • 293
  •   1
Отговори
# 180
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
f_5pm - и аз така разбрах, болничен, декларация, само не ми е ясно , защо им е нужна нова банкова сметка - да ми привеждат парите по досегашната. Аз разбира се  ще попълня такава декларация , защото работодателя ще я внася в НОИ.

МОмичета , качете актуални снимки на тумбачетата , аз обещавам също да кача !!!!!

# 181
Добро утро и от мен! Ако изобщо може да се каже утро в този час...
Тази нощ не можах да спя добре, такива болки имах вдясно под ребрата, че сега не мога да кажа че се чуствам супер. Дано поспя следобед малко.

Някой беше писал, че май всички играем в един цирк - бих казала, че сме и по едно и също време и на манежа:)

Аз бебо вече го усещам, като се движи, но ританията са му доста скромни,по скоро като опъвания. Мисля,че бебо расте и мястото му е вече малко за акробатични изпълнения. Четох, че е нормално около 32 седмица да намалят движенията. Обаче как ми притиска пикочния мехур - ужас,понякога имам усещането че ще се изпусна.

Сега разбрах, защо като легна на дясно и бебо започва зверски да се мърда,а то защото главичката му била там. Е, да ама само на ляво не става да се спи.

Виждам, че сте говорили много за еднократните бикини - явно по-добрия вариант са пакет обикновени памучни от Метро. Вече съм сигурна, че такива ще си взема.

Gertrudka, дано резултатите ти от стерилнта урина са добри, защото трябва да сме нащрек при увеличени левкоцити. Не бих искала да те шашкам, нито някое от момичетата във форума, но просто бъдете информирани, че увеличените левкоцити май са признак за инфекция, която може да спука околоплодния сак и да доведе до преждевременно раждане. При моя роднина така се случи. Слава богу бебето е добре и вече са си вкъщи.

Поздрави и вяра,че всичко ще е наред. Малко остана момичета - вижте по линийките си колко много етапи изминахме и колко малко остана.

# 182
И докато чаках пред кабинета я усетих за пръв път да хълца  Heart Eyes

И аз усещам бебо да хълца доста често,дори в момента. Мисля си че моето бебе е с главата на долу, защото отдолу усещам ритмични повдигания.  Laughing

# 183
f_5pm - и аз така разбрах, болничен, декларация, само не ми е ясно , защо им е нужна нова банкова сметка - да ми привеждат парите по досегашната. Аз разбира се  ще попълня такава декларация , защото работодателя ще я внася в НОИ.

Не им е нужна нова банкова сметка, в декларацията си пишеш тази, която имаш, но тези, които нямат ще трябва да си разкрият.

# 184
И докато чаках пред кабинета я усетих за пръв път да хълца  Heart Eyes

И аз усещам бебо да хълца доста често,дори в момента. Мисля си че моето бебе е с главата на долу, защото отдолу усещам ритмични повдигания.  Laughing
И аз ги усещах отдолу в дясно, но моето си е с главата нагоре

Уф, аз взех да се чудя - нормално ли е 3 седмици напред да ми върви бебето newsm78 Или нещо не го измери като хората лекарката, но иначе не каза че има проблем в това..но все пак 3 седмици ми изглеждат много...

# 185
zayo, ако имаш доверие на лекарката и тя не се разтревожила, недей и ти /аз на другите казвам, но щях да съм същата  Wink/. Нали вече е ставало дума как ехографите грешат +/- и т.н. СПОКО  Hug

# 186
На връх нова година усещах точно това, което описвате като хълцане /не знаех, че има такова нещо - каката не е хълцала/ и също беше долу  Joy явно хълцането се усеща долу  Wink

# 187
Зайо споко бе човек ,нее добре когато бебето върви назад,ама и това не е  гаранция защото както Мила ти е каала и най-добрия ехограф не мери точно Hug
Туй хълцукане какво представлява като усещане,я кажете,че не съм много наясно.Аз пък  много често усещам в корема си нещо като бълбукане ,точно все едно рибка плува в аквариум,тя че плува плува,ама едно такова много е странно все едно беба ме гъделичка отвътре.Да не говоря ,че ми ползва пикочния мехур за батут Joy

# 188
Зайо, не се тормози с размера на бебчо. Дори самите доктори казват че по този начин измерени килограмите са доста неточни. На повечето ми приятелки ги мериха часове преди да родят дори, и като се родиха бебетата се оказа че има отклонения при всичките и то от рода на +/- 500 грама. Така че спокойно.
За хълцането на бебоците - и аз усетих преди няколко дена нещо такова. Предполаг че е това де. Едно такова леко, ритмично подскачане на равни кратки интервали. Наистиа лекичко. Ведага казах на мъжо че дъщеря му хълцука, а той вика ми по-малко и давай да пие  Mr. Green

# 189
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Момичета, тази сутрин със секцио роди моя приятелка, сега мъжът й ми се обади- момиченце около 3200, той милият беше в еуфоприя. Много се зарадвах и развълнувах!!!!!Дай Боже всекиму такава радост!!!

# 190
Момичета, тази сутрин със секцио роди моя приятелка, сега мъжът й ми се обади- момиченце около 3200, той милият беше в еуфоприя. Много се зарадвах и развълнувах!!!!!Дай Боже всекиму такава радост!!!
Дени жива и здрава да и е принцеската,наистина дай боже всеки му такава радост.
Абе момичета които сте раждали секцио,я кажете защо докторите назначават секциото поне 2 седмици предварително има ли такова нещо или аз съм в заблуждение

# 191
За хълцането на бебоците - и аз усетих преди няколко дена нещо такова. Предполаг че е това де. Едно такова леко, ритмично подскачане на равни кратки интервали. Наистиа лекичко. Ведага казах на мъжо че дъщеря му хълцука, а той вика ми по-малко и давай да пие  Mr. Green

Точно това е. С първата си бременност не знаех, че бебето хълца и заявих на доктора, че има тикове  Joy

Зайо, на глупавия ехограф, дето ме следят във Вита всеки път излиза, че бебето е с 2 седмици напред. Шегуваме се, че софтуера му  е китайски. Според него термина ми е 23.02, а не 04.03, но ние не му се връзваме  Wink Недей и ти.

# 192
bimba, аз не съм от раждалите мами, но да кажа за секциото каквото знам-назначава се по-рано /аз знам за поне 1 седмица преди термина/, за да не започнат родовите контракции и болки. Няма нужда да ги преживяваме и могат да се спестят, при положение, че ще се ражда секцио.

# 193
bimba, аз не съм от раждалите мами, но да кажа за секциото каквото знам-назначава се по-рано /аз знам за поне 1 седмица преди термина/, за да не започнат родовите контракции и болки. Няма нужда да ги преживяваме и могат да се спестят, при положение, че ще се ражда секцио.
аха ясно аз така си и мислех де,ама защо някои мами така скокнаха срещу дирижиране на раждането в една тема незнам.Неотдавна четох в блясък,че последния писък на "модата" включително и в Бг бил4звездите" да раждат секцио съвсем в първите дни на9 месец за да си спестяли 3-4 килограма които могат да трупнат до раждането

# 194
"Хълцането" представляват дихателни движения и е много хубаво, че бебетата ви ги правят! На ехограф се вижда много ясно...
Моята бебка е с главата надолу, но си е обърнала гърба на дясно.
Успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт