След Коледа е тук и Новата Година, за всекиго от нас МАРТенче ще има!

• 18 313
  • 293
  •   1
Отговори
# 225
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Момичета , за се връщам от ЖК. За статистиката вече съм +9 кг, като 3 за последния месец - ужас. И аз обичам HARIBO и ям, ама не дебелея по 1,5 кг,аз си знам 2-3 кила на месец  #Cussing out

Не са ме гледали на видеозон. Обаче съм бясна. По закон излизам на 25.01. болничен, аз исках да работя 2 седмици повече, обаче лекарят ми каза да забравя това и не  защото ми има нещо, а защото не му се подправяли документи #Cussing outСега се чувствам отвратилно!

Добре , че Муцунка ме разсмя !!!!  Joy

# 226
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Ще кача снимка на тумбачето от вкъщи, сега нали съм на работа, да се насладя , че после ще издивея до раждането   Cry

# 227
  • plovdiv
здравейте момичета,
най-накрая и аз се престраших да купя нещо на бебчо.Купих шишенце Chicco-извитото,едно боденце и едни чорапки.И сега мисля всеки път като излизам да купувам по-нещо,за да ми е по приятна разходката.Още се чудя за козметиката.Мисля дали да е бюбхен,чико или джонсан.Да се похваля имаме и нова пералня Simple Smile

# 228
Добрютро торбаланки!
Аз днес геройски се успах за работа - дойдох с повече от 2 часа закъснение. Не че ми е за първи път, но ми стана едно съвестно  Embarassed
Моите кака пак започнаха да се схващат сутрин като се протягам, и то толкова гадно и болезнено, че цял ден чера съм накуцвала. Другите екстри се траят за сега Simple Smile
Мисля да ходя и аз до счетоводството да ги прослушам за документите които трябва да оправяе за болничния, че аз и заем плащам та да видим като ще се плаща от НОИ какви ще ги нагласим.
Обаче съм бясна. По закон излизам на 25.01. болничен, аз исках да работя 2 седмици повече, обаче лекарят ми каза да забравя това и не  защото ми има нещо, а защото не му се подправяли документи #Cussing outСега се чувствам отвратилно!
И аз мисля да работя до края на месеца, а трябва да излизам в болничен от 22-ри. не знаех че трябва да се "фалшифицират" документите за да стане това. Мислех че не е проблем. На консултацията ще прослушам доктора какво ще каже.

# 229
Добро утро:)
Виждам, че вече се осмелявате да купувате това, онова. Вчера и аз се върнах вкъщи с две бодита - едно синьо с риби и едно оранжево:) Страшно сладки и от сега предусещам, че купуването ще се превърве в мания.

Имам час с анестезиолог, тук процедурата е такава - правят ти разни изследвания ако ще трябва да раждаш с епидурална упойка или с цезарово сечение. В България така ли е?
Аз не съм решила за епидуралната, но ако видя зор, поне да знам, че имам такъв вариант и съм готова:)

# 230
|мале Бимба, като я видя само тази помпа и ми иде да ходя да повръщам. 6 месеца ползвах такава, повече не ща да я видя.  Crossing Arms  Naughty

За треперенето за бебето незнам, но Деница често го прави

# 231
ей мамони здравейте аз днес бях много ранобудна дори поошетах до сега  Wink
е явно си потреперват бебоците да съм споко Sunglasses
аз отдавна съм така като си се разхождам вляза в някой бебешки магазин и се прибирам с нещичко голямо е удоволствие Heart Eyes
а другата седмица смятам да направя по голям пазар и да позачеркна по голямата част от списъка  Mr. Green
и какво ядете че качвате по 1,5кг на месец ,фотосинтезирате ли ????? #Crazy ще ръбам моркови и ябълки май до края Cry
ще кача и аз една снимка да ме видите каква съм торбаланка hahaha
хайде излизайте да разходите тумбаците на слънце  Hug

# 232
|мале Бимба, като я видя само тази помпа и ми иде да ходя да повръщам. 6 месеца ползвах такава, повече не ща да я видя.  Crossing Arms  Naughty

За треперенето за бебето незнам, но Деница често го прави
ох наистина не е нищо особено ама е възможно най-ефтината която върши работа.Само с вас ще споделя,че кърменето никога не е било най-приятния за мен момент,първия път неуспяхи то заради зърната на гърдите и силиконовите накрайници не ми помогнаха и аз се цедях нон стоп именно с тази помпа,сънувах я по едно време едвам издържах до 6 месец даже много устисках,та сега незнам как ще е даже по някога ми иде да пия хапчетата и изобщо да не ми слиза,ама... в името на детето.Ти към каква помпа  си се насочила?

# 233
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Момичета, тази сутрин рано - рано пишках в бурканче и давах кръв за месечните изследвания. ЧИСТА СЪМ Peace! Даже хемоглобина се е качил от 108 на 118, а хапчета не съм пила последния месец Naughty. Странно как стана тоя номер, като и храната, дето я ям е колкото да ми напълни стомаха, но не и да ме снабди с полезни вещества ooooh!Без значение - хепи съм много Party. Само там някакви чернодробни са завишени, ама те и преди си бяха така... (от алкохола е сигурно) Crazy Joy hahaha.
В понеделник съм на доктор и нямам търпение да направим един дълъг шпионаж на Безценния (дано само пак не са изгърмяли контактите в кабинета на прекрасния ми, млад, чаровен и забавен доктор, защото този път смятам, ако не ме гледа на ехо, да направи един рунд с мен -  лястовичката, дето е папкала повечко, пък да си пази чара за други моми) #2gunfire

# 234
  • plovdiv
Някоя кандидат пловдивска мама иска ли утре да се видим да пием кафенце,някаде по центара.Предвид хубавото време,направо си е грях да не му се наслаждаваме.Ако искате пишете тук или на лични.

# 235
  • София
Манго, аз ползвам и досега само одеала - 3 бр.: вълнено, памучно(самоковско) и от тези испанките. Има 2 олекотени завивки които ползвам само за шалтета. Отделно имам 2 пелени, от тези за изписване (с копчетата и цип), които също съм ползвала за завиване.

Отчет на темата на сп."9-месеца": "Ваксините", ами общо казано просто ни обясника защо толкова е необходимо да се поставявят и потенциалните опасности ако не се поставят. Обясниха ни защо на Запад можело да си позволи родител да не постави ваксина и защо при тях се отричат някои от ваксините (в САЩ и др. в имунизационния календар били включили и варицелата),  просто защото пви тях просто тези болети не се били срещали с години. Абе постреснаха ни малко с възможните последици  Sad
Коментираха БЦЖто (поставя се в родилното заедно с Хепатит Б), че след определено време трябва да се появи пъпка/гнойнапъпка на лявото рамо да не се пипа, почиства и т.н.
От тази година март-април трябвало вече да почнат да слагат убита полиемелитна ваксина през ЗК (първо трябвало да се "изпие" живата), Препоръчахани и някаква 5 валентна убита ваксина ДТК+полиемилит+менинкококов(аз съм слагала на малкия такава отделно, тя не е включена в задължителните Актив-Хив=25 лв.) та тази ваксина нила 60-65 лв. на прием, тя се слага 4 пъти.
Отделно имало още една менингококова, която бил за деца над 5 г., но тя е друг вид (против тези фаталните случаи, от полседните 1-2м).

# 236
Досега четох колко документи са необходими само да излезеш 45 дневния болничен... #Crazy Свят ми се зави. Shocked Сякаш си подготвяш документи за чужбина... #Cussing out
А за тези които искат да работят повече преди болничния, нямат проблем и неразбирам защо им го поставят на ?-с. Доколкото схванах...ако искаш да работиш 40 дни и 5 дни (от 45 ти полагаем се болничен) да си болничен, ти пускат болничния 5 дни, като си губиш тези 40 дни като право да си болничен, но си увеличаваш базата за 90%-та.

# 237
Досега четох колко документи са необходими само да излезеш 45 дневния болничен... #Crazy Свят ми се зави. Shocked Сякаш си подготвяш документи за чужбина... #Cussing out

Какво е необходимо? Thinking Предстои ми да изляза от 18.01, но доки нищо не ми е споменал...

# 238
Здравейте и от мен,
И мен ме интересуват тези болнични. Аз също искам да работя до деветия месец и тези 45 дни не ги искам, искам болничен точно като вляза в деветия месец, дали е възможно. Я кажете, защото нашата счетоводителка каза, искаш не искаш  излизаш в болничен, ще си почиваш, а аз няма какво да правя вкъщи. Много ми е скучно, пък и нет нямам вкъщи.

# 239
От това, което четох, аз останах с впечатление, че за 45-те дни преди раждане е необходим само болничния лист и декларация за банковата ти сметка (ако досега не е подавана), които се представят на работодателя и той от своя страна ги подава в НОИ. След това за 42-та дни след раждане също се носи само болничния, а към последния болничен до края на 135-те дни се прилага дкларация, че детето е живо, не е дадено за осиновяване и не е настанено в детски дом (всъщност май беше обща молба-декларация,, в която казваш, че искаш да ползваш този отпуск/болничен и декларираш съответните обстоятелства, трябва да проверя Embarassed ). А за остатъка от 135 до 315 дни се подава молба-декларация. Нашите счетоводители обаче все още не са се занимали в детайли с тези "проблеми", ама като се замисли човек нас само тези промени ни интересуват, а тях всички промени в счетоводно, осигурително и т.н. отношение, та те доста имат да наваксват, защото както винаги много неща излязоха в последния момент.

Общи условия

Активация на акаунт