След Коледа е тук и Новата Година, за всекиго от нас МАРТенче ще има!

• 18 404
  • 293
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Абе, момичета, аз докато водя битки с моите орки, вие се изпонатръшкахте всички ooooh!! Аман от болести и болежки, аман от тия Безценните, то през носа ни излязоха ooooh!. То стари хора нямат толкова оплаквания, колкото една бременна ooooh!. Една я сърби за секс, ама не смее, друга крайниците й изтръпвали, трета - разширени вени, четвърта я боли гърба/гъза, пета сън не я хваща, на шеста свят й се вие, въздух й не стига, седма сърцетупкания получава, доктори й цъкат на главата, с пневмонии я плашат, всяка втора контрактира... (да ме прощават тези, чиито болежки съм пропуснала) а има още 2 месеца ooooh!. Май шЪ сЪ мре Mr. Green!
Уичи, стискай бузи и се оправяй бързо Hug!
Ева, да нацелуваш малкото ти съкровище Hug!

Joy Joy Joy
ей внимавй с бременни "разговаряш", освен вътрешни ритници, контракции/рани други болки в областа на корема, ме стегна и от смях

# 211
да се отчета и аз за днес !!!!! Joy Днес ходих да си отнеса болничният на работа и като говорих със счетоводството за тия декларации се хванах за главата: 1 вид за обикновени болнични , друг за болнични за бременост , трети за 315-135 те дни и за капак на всичко болнични за отглеждане на дете. newsm12

От толкова бумащина кога ще ни остава време да си гледаме децата ?????? newsm12

Радвам се че поне освен костите май нищо друго не ме боли (освен някоя друга контракция),а и орки нямам .

Зайо не се тревожи аз от толкова прегледи знам само ,че всичко ни е О.К. (нчмам си на идея колко тежи и т.н ), но щом лекарката е спокойна и аз трябва да съм .А и при моята гинеколожка винаги има толкова много народ ,че 1-во се изнервям от чакане и после гледам да не задавам много въпроси ,защото времето е ценно ! Embarassed
Хайде лека вечер от мен !!! Hug

# 212
Хайде и аз на отчет  днес бях на консултация при док който ще ми прави секциото бебока си отговаря точно на седмиците ,седи си с главата надолу вече 2ри месец и каква е ъога, опряло си петите в челото Laughing.Вече ще ме гледа на 2 седмици ,каза след 20.02 ,ако си трае до тогава,да се готвя.

wichie и  аз имах страхотна кашлица и още чистя гаден секрет,от напъни такива болки получих ниско,че имах чувството че ще родя от зор Mr. Green ,но споко не било толкова лесно и да се оправяш бързо Hug

Муци скоро контракции съм нямала ама ти ще ми докараш Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha

я да ви питам ваште бебоци "треперят" ли newsm78 поне така го усещам аз ,също както като те втресе за секунда се разртисаш,много хубаво го обясних Mr. Green та напоследък ,това му е най новия номер  потреперва си от време на време  newsm78

# 213
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Трепери, вибрира, "дърви се" (това е и аз не знам какво е... мисля, че не е контракция на матката, защото само където е жабока става твърдо, но аз казвам, че се е надървил).
Това с треперенето е много странно и се чудя какво е наистина newsm78. На моята приятелка синът й, който е на 8 месеца, веднъж го видяхме така да се втресе, както си седеше и си играеше, та предполагам, че щом толкова големи бебета се втрисат ей така, то и неродени може...
В този ред на мисли, не съм ви казвала, но скоро гледах още едно филмче за бременността и раждането, та там проследяваха развитието на една прекрасна малка девойка и ставаше дума за бебшките сънища. Да, доказано е, че бебетата сънуват още в корема на майките. Коментарите бяха, че евентуално могат да сънуват познати шумове, които идват от майчиният организъм, а и извън него или вкусове, защото околоплодните води имат вкус

# 214
  • София
Юхууу мамчетаа  Hug
Я да питам и аз нещо, прияждало ли Ви се е нещо "като на бременна". Всеки разправя, че като си бременна и като ти се дояде нещо и край трябва да го ядеш непременно, не било чувството като ти се дояде нещо като не си бременна....как го обясних и аз  newsm78 hahaha Та да ви се похваля с новата ми страст, ЖЕЛИРАНИТЕ БОНБОНИ. Постоянно ги набивам,  знам им вече всички модели бетер децата съм и най хубавото е, че миналия месец съм изяла сигурно цялата месечна заготовка на Харибо, пък съм качила 1,5 кг  newsm68

# 215
Аз по принцип съм много сладокусна и малко се притеснявах какво ще е, когато забременея. Да, ама няма нищо притеснително Simple Smile Е, каквото ми се дояде и го има в нас си го хапвам, ама да карам мъжа ми да ходи до магазина по нощите не ми се е случвало (ама каква съм добра Flutter ). А и няма нещо специално, на което да наблягам. Въпреки че като се замисля май цитрусовите плодове могат да се включат тук newsm78 , в последно време доста хапвам от тях.
Тази вечер моята бебка е много активна (или аз седя повече в неудобни за нея пози Mr. Green ). Ама така ми е добре Simple Smile

# 216
Мишчице, аз съм една от тези, на които не им се е дояждало нищо специално. Бях предупредила мъжа ми, че най-вероятно ще трябва да търчи по магазините, за да търси нещо, дето ми е дошло на ум, ама засега е късметлия Blush А за качените от теб само 1,5кг, мога само да ти завиждам. Аз днес бях на консултация, и се оказа че за последния месец съм качила 3,2кг Rolling Eyes Ама кво да правя, не се тъпча, ям много по-малко от обикновено, по празниците не съм прекалявала (с изключение на Нова година, когато леко преядох Crazy) ама пак качвам newsm78
Иначе бебка е добре, пулса й е 136, матката ми се разширява според седмиците, нямам никакви оплаквания, с изключение на киселините, които в последните 2 седмици са доста упорити. Увеличих приема на хапчета, с които ги церя успешно (да убием орките #2gunfire). Видях днес и резултата от теста за диабет, и той е добър Party
Туй е от мен  bouquet

# 217
Добро утро ,момичета!
Аз пак слагам началото на деня в темичката ни.Явно аз съм петела тук.
За храната мога да направя дълъг списък на неща които не ми се ядът,а това което ми се яде newsm78почти нищо.Гледам да наблягам на цитрусите ,защото са сочни и ми се ослаждат.Наскоро си купих една фреш машина и мисля да я разваля от ползване.А за килограмите съм качила 1 кило за последния месец.
Момичета вие какви помпи за кърма мислите да използвате.На мен настоящи мами ми препоръчаха авент-те са по скъпички,но ако вършат работа мисля от тях да ползвам.
Хаиде лек ден на всички

# 218
Здравейте и от мен!

За яденето - в началото ми се ядяха дюли непрекъснато  ooooh!, а то нямаше никъде...И другото е преди 3-4 дни ми се прияде късно вечерта торта. Побърках се. #Crazy Мислех, че на другия ден "ще ми мине", е не ми мина. Мъжа ми вечерта отиде и ми купи една цяла голяма торта, хапнах 1 парче и толкова.
За болежките - бебо си подритва, скача, мърда, бълбуника, почти не се спира. Снощи обаче, за втори път от 3-4 дни имах лека бъбречна криза и в комбинация с ритниците на бебето е зашеметяващо.Simple Smile Crazy
Ама явно камъчета имам, освен да си строим къща.Simple Smile hahaha Joy

# 219
Добро утро и от мен киндерсюрпризчета,как сте спахте ли добре Heart EyesАз тази сутрин съм ок ,наспана и отпочинала HugИаз хапвам доста плодове и не прекалявам с тестено,сладко и пр храни,но килограминте си въврят нагоре сигурно пак съм качила3 килограма този ммесец в понеделник ще видя.Чакам го с нетърпение ,после доки каза,че ще се гледаме на две седмици ехааааааа кеф.
Дичева аз първия път ползвах такава помпа
Разбира се тя не  нито най-добрата,нито най-ефективната,но върши работа изцежда добре с повече усилия от твоя страна.Ще си я купя предварително и тъй като незнам дали ще имам достатъчно кърма пък и не мисля да я ползвам повече от 3-4 месеца ми е напълно достатъчна

# 220
Добро утро и от мен, при мен упорито се редуват нощи, в които мога и нощи, в които не мога да спя - тази беше от вторите. Май вече си свикнах с този график  Rolling Eyes
Муцуна, съобразявай се - наистина ще вземем да получим контракции от този смях. Поздравявам те, за твоята духовитост.  Hug
Дичева, и аз първия път ползвах помпата на NUK, която bimba показва. Сигурно има по-добри, но на мен тогава ми свърши съотвветната работа. За сега още не съм решила каква да бъде, тъй че с интерес ще чета инфо за помпи.
Пожелавам ви лек и усмихнат ден с възможно по-малко дежурни болежки  Heart Eyes

# 221
  • София
Привети и от мен момичета,

Ева, бързо възстановяване ви пожелавам - да не го боли много малкия юнак и бързо да му минава.

Зайо - не се шашкай - явно ще си имаш дългокрака мадама  Laughing. Додо накрая вървеше с две седмици напред измерен по главата и бедрото и всички се кълняха, че за до 17 май ще съм родила(при термин 30 май) - е, родих на 8 юни при трети опит за предизвикване на раждането.

Уичи бързо оздравяване ти пожелавам   bouquet! Да не им се даваш на гадните болести  Hug!

Ама момичета - как ги качвате тия 1.5 кг за месец  newsm78?!?!? И аз искам така, а не всеки път да се оправдавам пред мойта докторка. Вече съм 9 кг отгоре, а имам още 10 седмици до края - ще стана малка слоница  Cry.

За секса - при мен по време на бременност либидото е отрицателна величина (въобще не се и сещам а и да се сещам ищах нет), така че почти го няма никакъв. То и моят мъж не ме смята особено сексапилна с този корем, та поне и двамата сме на една вълна.

Днес съм на лекар, така че следобед ще докладвам какво е положението.

# 222
  • Пловдив Белащица
Аз със спането съм си ок, дано да е така докато се роди бебето, пък може и после  Crazy

Имам два въпроса, първият е за олекотените завивки - колко смятате, че ще са нужни. Една дали ще е достатъчна, възможно ли е бебето да му пропусне нещо памперса и толкова да се намокри, че да трябва да имам резерва?
Вторият е за термометъра, какъв смятате да купувате или родилите вече мами, какъв ползвате и от какъв сте доволни?

Иначе аз утре съм ЖК и ще докладвам после  Grinning

# 223
Mama Mishi , завиждам ти за твоите 9 кг.  Blush моите вече са почти 13 кг., а докрая не ми се мисли. Тъй, че горе главата, добре си си   bouquet

# 224
mango, аз лично ползвах памучни одеалца /имах 2 бр./ и бях много доволна /перях ги често, понякога без нужда  Blush/, а когато купих олекотена завивка Мила вече беше доста по-голяма

Общи условия

Активация на акаунт