Домашното насилие – тема №4

• 146 250
  • 2 309
  •   1
Отговори
# 2 055
За съжаление ,не е пързалка.
Нито пък оправдавам насилието.
И хората не са роми,не са пияници.
А мъжът изобщо не прилича на човек,който би ударил жена.
Сестра му сподели случката с мен,защото искаше да чуе странично мнение.

Да,прави сте.Според мен също скандалът би трябвало да се прекрати навреме.
Но мъжа не е предполагал,че жена му ще стигне до там да плюе по майка му.
Реакцията му е била първосигнална.Явно той не може да си контролира емоциите.
Или пък си е бил насилник.Има много такива мъже,които пред хората се държат добре,но вкъщи са тирани.

Между другото-след като научих какво е направил си промених мнението за него.

За жената -много се чудя как е останала при него.
Защото тя има жилище,има къде да отиде,има си работа.
Как се забравя такова нещо.Как сяда после с него на масата,как ляга в леглото му,не се ли страхува,че случката може да се повтори?

А на въпроса който ми зададе сестра му- Как ще реагирам аз,ако съм на негово място,ами  не мога да отговоря.
Най-вероятно ще избухна...

# 2 056
  • Пловдив
Цитат
И нещо друго, тази майка трябва да е мега дразнеща, невъзпитана и какво ли още не, за да предизвика някой да й се изплюе в лицето.
Така е, снахата никога не може да бъде виновна (не за боя, за самото изплюване), предизвикана е от мегадразнещата невъзпитана свекърва.

# 2 057
С чужди драг, вкъщи враг си е класическо при насилниците.

А ако се чудите защо жертвите не напускат - тогава е най-големият риск от насилие, като жената прекрати връзката. Тогава се случват нещата, които се виждат по новините обикновено

# 2 058
  • София
И двете са се държали като 5 годишни. Оня, ако е бил мъж, е трябвало да ги накаже в двата края на двора.

Да, така е. И при мен насилието ескалира след разговор от типа "трябва да се разделим".

# 2 059
Аз не разбрах, случката през 80-те год. на миналия век ли се случва?
Кой в днешно време прави зимнина с родата на двора?
За де не се стига до конфликти м/у снаха и свекърва двете изобщо не трябва да се въртят в една и съща кухня.

# 2 060
  • Пловдив
Аз не разбрах, случката през 80-те год. на миналия век ли се случва?
Кой в днешно време прави зимнина с родата на двора?
За де не се стига до конфликти м/у снаха и свекърва двете изобщо не трябва да се въртят в една и съща кухня.
Аз например правя зимнина на двора. В днешно време, този уикенд. Минус частта с роднините.

Мъжа и децата са семейство, не роднини. С тях правя.

# 2 061
Ама то звучи като страшна идилия тая мила семейна картинка, ще повърна. Златната мама, триглавия змей и героят, който да спаси маминка. Защо не може един силен и здрав мъж да разреши скандал между тези две женици? Най-вероятно, защото е много прост. Като цяло, хората, които прибягват до агресия, когато тя не е някаква форма на самозащита, са много плоски същества. Те не могат да боравят с емоции и думи. Първосигнални, дребнави и жалки.

# 2 062
Гнусен насилник се оправдава, че брани честта на майка си. Наистина не вярвам в историята и аз, а ако е вярно, то жената не е в ред да остане с този мъж. После може с майка му да я закопаят в градината някой ден, няма и да ги хванат даже тези задружни роднини

# 2 063
Нямате си представа в някои български села каква скотщина и примитивизъм са настанали - не говоря за роми изобщо. И се обиждат, и се бият.
Напълно вярвам на историята.

# 2 064
  • Пловдив
Цитат
Най-вероятно, защото е много прост.
Е па прост е очевидно, не се очаква изпълнител в такава случка да е сложен.*
И жена му е проста, само че за съжаление е физически слаба, та плюе, не бие.
За мама не знам, мога само да предполагам, предвид от какво семейство е.

______
*Всъщност не, светът е шарен и има и биячи и агресори, които формално не са прости, в смисъл, че за пред хора имат добро възпитание и култура, но типичният представител на вида не е от сложните.

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 10:45 от Магдена

# 2 065

А ако се чудите защо жертвите не напускат - тогава е най-големият риск от насилие, като жената прекрати връзката. Тогава се случват нещата, които се виждат по новините обикновено

И мен точно от това най-много ме е страх, да не ме пишат по вестниците после. Живее ми се и си обичам децата.

# 2 066
InHeaven, ако наистина имаш страх за живота си, това е много, много сериозно. (Аз например никога не съм изпитвала подобен в живота си при връзка с мъж). Тоест ти усещаш нещо наистина заплашително. Споделяла ли си това с близки - брат, сестра, родители, приятелки?

# 2 067
  • София

И мен точно от това най-много ме е страх, да не ме пишат по вестниците после. Живее ми се и си обичам децата.
И откъде точно идва този страх? Имало ли е заплахи или действия?

# 2 068
InHeaven, възможно е за съжаление двамата да вадите най-лошото един от друг наяве. Тежко и тегаво Sad Както сама си писала, по-добре да беше срещнал нова жена и да се овеси емоционално на нейния врат. Но сега с това измислено негово мъченичество как си бил дал най-хубавите години за вас и подобни глупости, с прекалената си проекция спрямо теб той наистина би могъл да превърти, ако е склонен към това. Ти как го усещаш? Има ли реална заплаха, кога си се чувствала истински застрашена? Опасен ли е за децата (толкова гняв, че са му надраскали раница не е характерен за бащите като цяло) и т.н. Помисли, или поговори със специалист. Важно е.

# 2 069
Ама то звучи като страшна идилия тая мила семейна картинка, ще повърна. Златната мама, триглавия змей и героят, който да спаси маминка. Защо не може един силен и здрав мъж да разреши скандал между тези две женици? Най-вероятно, защото е много прост. Като цяло, хората, които прибягват до агресия, когато тя не е някаква форма на самозащита, са много плоски същества. Те не могат да боравят с емоции и думи. Първосигнални, дребнави и жалки.

Мъжът със сигурност е прост щом се е оженил за такава простакеса.
От цялата тая сценка, плювачката ми е най-противната, а свекървата най-симпатичната.
Изнесла се е в чужбина, за да не ги гледа и двамата.

Общи условия

Активация на акаунт