Домашното насилие – тема №4

• 146 250
  • 2 309
  •   1
Отговори
# 2 070
Дори не мога да асмилирам как плюнката е равносилна на здрав бой, ама няма значение.

Цялото семейсто са прости, просто някои са и за затвора.

# 2 071
Каквото и да е казала свекървата, колко точно трябва да ти е капацитета, че да я наплюеш?!

# 2 072
Де да знам, щом не се е притекла на жена, която е бита на 100 м. от нея, нямам много високо мнение и за нея.

# 2 073
Ние не знаем дали някой е наплюл някого. Мъжът казва така. Вероятно лъже, за да има оправдание за собственото си поведение. Но ако ще жената да е наистина плюла, пак не е за бой отникъде.

# 2 074
  • София
Аз тръгнах да разтървавам двама мъже, които щяха да се сбият за някакво паркиране (след което му казах на паркиралия, че не може да паркира така идиотски и да препаркира като нормален човек). Ама хукнах. Какво остава да ПРЕБИЯТ жена и аз да стоя и мълча?
Отделно какъв простак като характер трябва да си, за да наплюеш някого? Въпреки, че, ако детето ми е в болница заради някоя (спомням си как свекървата давала мед на бебето и слава Богу, че нищо не му станало). Ама я си представете реакция, ботулизъм, болница заради своеволията на свеки. Не ще я наплюя, ами ще ѝ шибна един (върл противник съм на насилието, но в такъв момент).
Въпреки, че продължавам да смятам, че това с плюенето е измислено, за да се оправдае боят.
Но ми е чудно как стоиш с този човек. Как го гледаш, как сядате да вечеряте, как спиш до него?!?
InHeaven, страх те е за живота ти и седиш с този индивид?
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ?

# 2 075
  • София
И хич не вярвам на тия приказки "ама той цял живот такъв ангел беше, не е докосвал никого и тая зла вещица го предизвика и той я преби".
Тези същества си имат много дълга скрита история на прояви на насилие! Например, мъж, на който носът му е чупен многократно.... Счупени кокалчетата на ръцете, някой белег по главата...

# 2 076
  • София
Роки, може да е активен спортист. Ние и двамата сме все с по нещо натъртено, вкл. съпругът ми е със счупен като младеж нос от борба (беше състезател), а аз вече 2 седмици съм в синини, защото ме бутна колело на крайбрежната улица. Представям си какво си мислят хората, когато ни гледат на плажа. Досега само за сектанти ни мислеха покрай децата, а сега вече са убедени, че редовно ям бой.

# 2 077
  • София
Да де, права си от една страна. От друга, бившият и той беше бивш спортист. Сложно нещо е човешката психика...

# 2 078
Какво се случва в ума на жена, която търпи домашно насилие с години? Какво я кара да живее така? Имам позната жена, която се разведе след много години брак в тормоз и някак ме е страх да не скочи обратно при пръв удобен случай. Така ми изглежда, че е съвсем възможно. Какво се бъгва, защо стоят с насилника, наистина ли не виждат нещата какви са? Къде е грешката?

# 2 079
Често е страх от това какво ще стане, ако си тръгне. Насилникът и промива мозъка, че тя за нищо не става и че тя е виновна за насилието. А насилниците не пускат жертвата лесно. Ако жената реши да си тръгне, почват или някакви супер мили постановки, или пък заплахи, или и двете. Ако една жена я е страх да напусне, има защо, мъжът и нарочно и е набил този страх

# 2 080
Аз си тръгнах точно, когато ме хвана страха.
Да живея с някой, от когото ме е страх?!? Не, абсурд! Това няма как да стане! По-скоро ще стане или аз, или той, ама не и заедно! Аз в страх отказвам да живея! Каквото и да ми коства това! А и дете имам, то с какво е заслужило да живее в страх?!?? Каква майка бих била ако му го причиня? Никаква! Страхливка! Слабачка! Жертвичка! Абсурд! Звяр ставам ама жертва никога! Страха ми беше движещата сила, за да скъсам оковите и да заживея в свобода! О, колко е прекрасно! Да дишам без някой да ме следи дали дишам по "правилния" начин! Ааййй у лево. Страх ли? Няма страх! Има свобода. За който има кураж да си я вземе...

# 2 081
  • София
Познавам жена, която си тръгна след 1 шамар. Разбира се, и преди това е имала основание, но е трудно по много причини и я разбирам. За радост обаче, първата физическа реакция е била достатъчна.

# 2 082
  • Най-красивата страна
И аз бих си тръгнала заради шамар.
Защото никога не е един шамар,следва втори,а после ритник или юмрук и става по-лошо...
И защото мисля,че ако простя един шамар ,това ще означава за насилника,че може да ме удари пак.

Както каза съфорумка назад в темата-не мога да живея в страх.
В дома си трябва да се чувствам сигурна и защитена.
Не мога да спя в едно легло с човек,от когото ме е страх.
Ако се страхувам от някого,ще се старая да го избягвам,а не да го пусна в къщата си.

# 2 083
  • София
Ма какви втори бракове те гонят пък тебе Rolling Eyes да не сме луди да се хванем пак на това хоро... Повечето искаме само свобода и спокойствие и въобще не ни се занимава с мъже ангажиращо. Птк да си взема някой у нас да се чудя кво да му готвя и да му пера чорапите .. хахахахахахха тука се смея с глас, чак котката ми се стресна Joy Joy

Ако сериозно /а не на майтап/ свързвате връзката или брака само с "да се чудя какво да му готвя и да му пера чорапите", то и аз ще се стресна. Напълно успешно съм изпрал толкова много чорапи, а и не само чорапи, че явно трябва да ме наградят /без да броим доказаната ми компетентност да давам брачни съвети заради това, че съм "опитен перач на чорапи и не само чорапи"/. Досега не ми е хрумнало да седна и да се вайкам, че ще си търся жена, за да не си пера сам чорапите.

# 2 084
Ами аз все си викам трае се, правя компромиси, но някак си понякога се изморявам все аз да съм виновната.
Той сега се е вкопчил в това, че ме е заплашил и видите ли топката е в моите ръце и всичко е "внимавай как се държиш да не стане като преди половин година"....

Започнах да се чувствам застрашена за живота си, което всъщност е доста обезпокоително. Но проблемът е, че и аз понякога не знам какво го пали. Последният път беше че съм му звъняла в неподходящ момент да го питам за "глупост" и го обърна на незачитане на чувства и тн. Като го помолих да внимава с тона пред децата  (защото те бяха там) пак ме насоли аз да внимавам и ако аз така и така, той нямало нали.....
Пак ви казвам, когато вървят нещата е прекрасно (нормално), като нещо го настъпя по мазола е трета световна.
Веднъж даже ме заплаши, че без него нямало кой да се грижи за мен, ако съм болна, ако стане война и тн и тн. И аз кълва, нали, оправдавам го с това че е травмиран и с много рани от детството.

Работя, ама недостатъчно че да мога да гледам и деца и домакинство. Тъпа работа.
Не знам до кога просто ще кимам и ще казвам "да, слънчице, извинявай, слънчице". Някои жени го умеят и си живеят чудесно, аз съм по откритата комуникация.

Какво е станало преди половин година? И  от какво трябва да внимаваш? (съжалявам, ако съм го пропуснала и не дочела)

Общи условия

Активация на акаунт