Домашното насилие – тема №4

• 147 238
  • 2 309
  •   1
Отговори
# 255
На мен по-скоро ми се струва, че това насилие идва от чувството на безпомощност мъж да се докаже и наложи по какъвто и да е друг начин над жената.И тогава , ако тя не играе по неговите идеи, норми и какво ли не, стига до краен вариант - насилие, да я накаже, че да не противоречи друг път.

# 256
Между 12 и 14 годишна възраст сигурно е така. След това бащите наваксват с оперативно-тактическата подготовка и момчетата се научават да се усмихват и да сипят комплименти дори срещу крещяща чорлава гладна жена в разгара на ПМС.

Последна редакция: ср, 02 авг 2023, 17:37 от Тифи19

# 257
Скрит текст:
Между 12 и 14 годишна възраст сигурно е така. След това бащите наваксват с оперативно-тактическата подготовка и момчетата се научават да се усмихват и да сипят комплименти дори срещу
крещяща чорлава гладна жена в разгара на ПМС.
Къде ги срещате тия дзвЕрове? Досега освен на филм другаде не съм виждала подобно нещо.

# 258
Скрит текст:
Между 12 и 14 годишна възраст сигурно е така. След това бащите наваксват с оперативно-тактическата подготовка и момчетата се научават да се усмихват и да сипят комплименти дори срещу
Къде ги срещате тия дзвЕрове? Досега освен на филм другаде не съм виждала подобно нещо.
Имаше подобни описания в една от пазарските теми покрай някакви намаления. Не виждам връзка с тази тема обаче.

# 259
  • София
И пак е било срамно и позорно да биеш жена си или да се отнасяш зле с нея. Което върши много повече работа от писаници в закони. Даже е водещо.

Малко постери от добрите стари времена в САЩ... как да не ти липсват Heart Eyes

Не знам защо, но първият ме подсети за онези твои аргументи за женската природа.

# 260
Скрит текст:
Аз пък не съм сигурна, че по нашите ширини, младежът е получил подготовка от баща си да се усмихва на дзвера. По-скоро като достоен наследник на баща си, ще и тегли една цветиста, дълга и широка...

# 261
  • София
Е, аз не бих се усмихвала на дзвер и не виждам защо мъжът трябва да е научен на това. Нали уж сме равноправни

# 262
Аз пък не съм сигурна, че по нашите ширини, младежът е получил подготовка от баща си да се усмихва на дзвера. По-скоро като достоен наследник на баща си, ще и тегли една цветиста, дълга и широка...
Защо младеж, в темата за свекървите се пускат подобни описания. Нещо уважението липсва навсякъде.

# 263
Начина за успокояване на дзверове е по скоро комбинация от двата метода посочени тук - бой с усмивка

Последна редакция: чт, 03 авг 2023, 18:51 от rf22

# 264
Забелязахте ли как след случая с Дебора, новините гръмнаха с още много НОВИ случаи? Току-що гледах за една жена, майка на 3 деца пребита от съпруга си - пукната й е главата, с опасност за живота - а децата са почистили кръвта. Направо ме е страх да изляза с някого, брр

# 265
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
А прави ли ви впечатление, че откакто в "Парламента" се опитват да прокарат закон за домашното насилие, в новините не се говори за друго?

Направо е очеизвадно как манипулират и моделират "общественото мнение"..

От горния пост, потребителя го е страх да излезе на среща, някой друг ще го е страх да повиши тон на мъжа си, сакън да не припадка и да го намушка, трети ще хареса тенденцията да го дават и него в навините...

Няма грам "журналистика" по нашите ширини и вече съвсем всичко се продава, прекалено евтино...

Close

# 266
Не разбрах? Не трябва да спира да се говори за това постоянно докато няма нито една повече!
Малко започва да прилича на това как подлагат имигранти в Швеция на курсове как да уважават жените. Това са 40, 50 годишни мъже.. Малко са изпуснати нещата и тук.

# 267
А прави ли ви впечатление, че откакто в "Парламента" се опитват да прокарат закон за домашното насилие, в новините не се говори за друго?
Направо е очеизвадно как манипулират и моделират "общественото мнение".
Тоест това не са реални случаи? Или търсят внимание? Или не трябва да се говори за тях? А не е ли целта точно останалите жертви да получат сила и смелост чрез разказите на други, да нададат вой, нали затова пишем и в тая тема? Абсолютно нормално е да гръмнат медиите, не защото случаите са станали повече, а защото от една страна яхват вълната за рейтинга и правят истински репортажи, а не анонси от по едно изречение (съпруг уби жена от ревност във Врачанско), а от друга жертвите дават гласност и не ги е вече срам (надявам се).

# 268
Напълно съгласна с CvEtEmOe!
Разбира се, че са реални случаи, разбира се, че трябва да се говори за това, но не и непрекъснато да се облъчва по новините с нови и нови случаи и да се манипулират хората. Не е нормално всеки насилван да му се дава време по медиите, а пък те да се превръщат в разследващи случая, да питат съседи и близки. Всичко това прилича на онова предаване дето се карат в ефир и правят шоу от всичко това.
Всъщност хората ще получат сила и подкрепа не от драматичните случаи в стил "кой убил майка си, кой заклал баща си" по телевизията, а от спазването на закона, бързата намеса на институциите, създаването на уважаващи себе си и другите личности, подкрепа и нетърпимост към насилието, развиването на личността още от ранна възраст и т.н.
Така излиза, че се шуми само за определени случаи и човек остава с впечатлението, че всичко е с някаква друга цел. Не е случайно това, че случаят с Дебора излиза на яве един месец по-късно и се набляга на драмата - 400 шева и т.н., а не на самият факт, че има насилие.

Последна редакция: пт, 11 авг 2023, 10:27 от ornelam

# 269
  • София
Съжалявам, но това е типичен ПР. Хваща се темата, вадят се всички възможни случаи - нови, малко по-стари, стари и се почва масирана атака по медиите.

Общи условия

Активация на акаунт