Домашното насилие – тема №4

• 147 298
  • 2 309
  •   1
Отговори
# 270
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Точна това имах предвид и аз в публикацията си.
Оставя горчив вкус това шумене по темата.

Фокусът се измества съвсем умишлено.
Както е с всичко останало де... То няма гореша тема, която да не се "яхва" от хората, "нуждаещи" се от популярност и от другите, който искат да пренасочат прожектора, за да си въртят в сенките собствените престъпления.

Трябва да се говори, да се знае и да се подкрепят хората, да се случва наистина защита на пострадалите... Да има реална възможност да се помогне на жертвите с психологическа, материална и всякаква друга подкрепа, която е нужна на мястото на събитието..
А не да се шуми само и само за "рейтинг" и нищо повече...

# 271
  • София
Насилието не се е увеличило, но всекидневно ни облъчват.
Да не би допреди месец от един етнос да не си биеха жените?
Вицът "Щом те бие, значи те обича" е много отпреди случая Дебора и показва точно манталитета там. Не декада, век на ромското включване да обявят - все тая.

Последна редакция: пт, 11 авг 2023, 11:37 от Cuckoo

# 272
От сеир резултат няма.

# 273
  • София
Между другото, защитените жилища все още са ужасно малко.
А пък финансова помощ за жертвите на насилие НЯМА.
От какво се нуждае най-много една жертва на насилие? В смисъл веднага след случая. Жилище и пари.

# 274
  • София
Rockstar, не бих се изненадала, ако някоя се възползва известно време да е на чужда издръжка и после пак да се върне при насилника. За съжаление и българите се научиха на ци***ски номера.

# 275
  • София
Една може да се възползва, но 9 други да си стъпят на краката. Струва си да се направи такава програма.
А по-добре ли е сега, когато има десетки "Фондации", които лапат пари и не правят нищо! Образовали? Оказвали подкрепа? Подкрепата е среща с надута психоложка веднъж седмично. За какво точно ми е точно тая подкрепа, ако няма къде да живея и трябва да се върна при насилника???

Последна редакция: пт, 11 авг 2023, 15:37 от Rockstar

# 276
Не съм съгласна, първо случаят Дебора не е бил от някакво различно население, а точно от българското, но дори малцинствата са продукт на нашата държава. Заради обществената подкрепа тя се почувства по-добре и след месец затвор проговори отново... друго е да усещаш подкрепа, това накара и други жертви да проговорят.

Последна редакция: пт, 11 авг 2023, 12:09 от T.Valcheva

# 277
  • София
Много е важна подкрепата! Аз дори не предполагах колко хора ще ме подкрепят мен.
И да, аз съм от тези, които се върнаха. И пак си тръгнаха.

# 278
  • София
Rockstar, ти си реално потърпевша, обаче "нямам къде да живея" е преодолима пречка.
Не оспорвам необходимостта от повече защитени жилища, но престоят да бъде минимален.
T.Valcheva, някои малцинства са капсулирани и никое общество не се е справило.

# 279
Така е, но за огромна жалост домашното насилие изобщо не е само сред тях, а и сред нас така нареченото българско население, дори сред образовани хора, на които не им личи като ходят на работа. Трябва да се говори за това.

# 280
  • Най-красивата страна
Съгласна съм,че жертвите на домашно насилие трябва да получат повече подкрепа от държавата.
Те имат нужда от жилище и пари или издръжка ,докато се възстановят и си стъпят на краката.Повечето от тях са и психически смазани.Помощ от психолог,някакви курсове,намиране на работа,квартира....
Но всичко това няма смисъл,ако насилниците не получават бърза ефективна присъда.

Има и жени,които с години търпят шамари и изневери ,пиянство...и т.н ,бягат от насилника,връщат се и така цял живот.
На такива нищо не може да им помогне

# 281
  • София
Много е важна подкрепата! Аз дори не предполагах колко хора ще ме подкрепят мен.
И да, аз съм от тези, които се върнаха. И пак си тръгнаха.
Всъщност и аз си бях тръгнала, но по други причини, не насилие. И съм на мнение, че не трябва да се връщаш назад, дори да си сбъркала.
Надутата психоложка може да обясни на някоя по-семпла женица, че насилникът няма тепърва да се осъзнае и целта не е да им оправяме семейството, а тя да се спаси от него. Някои дори това не го схващат.
Всеки казва "Акъл не искам, ти пари ми дай", обаче не е толкова просто. Която има достатъчно акъл, вероятно знае и как да изкара някакви пари.

# 282
  • София
И пак. Психическото насилие не се брои за насилие от полицията. Ако не ви е заплашил с убийство.
Иначе може по цял ден да крещи "к@@о проста", но това не се брои за насилие.

# 283
Лошо е, че наистина жертвите са физически и най-вече психически смазани…а нямаш ли психика, волята и силите ти ги няма, няма как да се справиш и с пътя, който те чака ако решиш да бягаш.
Според мен затова толкова хора остават в клопка на такива отношения Sad

# 284
Здравейте! На 17 съм и не разбирам много от съдилища затова имам нужда от съвет. Живея с майка ми и баща ми. Откакто съм родена баща ми тормози и двете ни. Предимно с мен се кара и заплашва, понякога и посяга на майка ми, разваля неща вкъщи, цапа, псува, пие-голям алкохолик е. Звъняла съм на полиция многократно, но освен да кажат не се карайте не правят нищо. Съседите винаги се услушват. Нямат брак, живеят на семейни начела, апартамента е на майка ми, но адресната му регистрация е тук. Трябва ли ни адвокат или и с жалба може да го изгоним? Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт