Домашното насилие – тема №4

• 147 171
  • 2 309
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Абсолютно го казвам, да. Ако имаше и малък шанс някой да й помогне, жената нямаше да се налага да лъже.

Хубаво прочети историята на Рокси с трите жалби срещу нейния, който е буквално никой и си нарисувай картинката как това се случва с прокурора на Перник.
Честно, не очаквах, че такива А и Б неща трябва да си обясняваме тука възрастни хора.

# 541
К'во ми хубу????? Не се ли замисляте защо лъже???? Очевидно е, че лъже и се страхува, нали!?

# 542
Много ясно, че ако знаеше, че ако подаде жалба този ще бъде уволнен, осъден и изобщо живота ще му се стъжни веднага, дали нямаше да се оплаче, а?? Или ако знае, че ще се измъкне, ще се прибере пак у тях си и ще я довърши?? Дали няма да се страхува?

# 543
  • София
Вероятно се страхува, да. И то не просто, че ще й шляпнат още 1 шамар, а от нещо повече.

# 544
  • София
Смятай, че тя му уронва и професионалния престиж. Ще я направи на пастет.

# 545
Може да е обещал повече никога да не прави така 🙂.
Когато обнародваха този закон, тук, в СРС, си работехме по него. Една клиентка пострада от бившия си, когато отиде да си вземе детето от Перник. Заведохме дело. Две колежки бяхме, от София. Съдията тогава ни слуша, слуша, и накрая каза, че дава почивка, за да си прочете закона и цитираните ни членове, защото това било първото дело в техния съд по този закон. Беше искрена жената. И добре си го реши накрая.

# 546
Добре тогава, държавата е виновна е този случай. А в онзи от Пловдив, дето преби жена си с тенис ракета, който си я побиийва още от млади гаджета, но те остава с него 20 години и му ражда две деца, пак ли държавата е виновна?

# 547
Ами ако го беше вкарала в затвора още при първия побой...
Да, виновна е държавата, че не осигурява закрила на по-слабите и беззащитните, вместо да поощрява насилниците.

# 548
  • here and now
Дъщерята на моя приятелка ми сподели, че гаджето й, с когото живеят вече повече от година заедно, онази вечер й потрошил огледалата на колата и я оставил да спи в колата цяла нощ. Разбира се,по обяд на следващия ден се сдобрили и, освен финансово притеснение за поправката на огледалата, детето не вижда проблем в случилото се.
Говорих, обяснявах, какво още да направя... Не знам и да казвам ли на майка й. Поставям се на мястото на майката, защото дъщеря ми е на почти същата възраст. Но детето сподели на мен, мисля, че нямам право да я прескачам. Объркана съм и направо чукам на дърво и се моля дъщерите ми да попаднат на свестни хора до себе си

Аз бих се опитала да убедя момичето да говори с родителите си.

# 549
Тарталета, аз  не бих издържала и всичко ще разкажа на родителите. Тук не става дума за невинна младежка тайна, утре детето им може сериозно да пострада. Ако ти беше на мястото на майка й, нямаше ли да искаш да знаеш?

# 550
  • here and now
Да, но в такъв случай момичето може да отрече, а и вече съвсем да спре да споделя.
Тънко трябва да се пипа.

# 551
  • София
Зависи на колко години е "детето". Мен в друга тема ме сядоха защо съм казала на дъщеря си, че е добре да отслабне. Тя си знаела, била голяма, като свекърва съм била.

Да я остави да спи в колата ми идва в повече. В негово жилище ли живеят и каква е причината? Може момичето да се чувства виновна за нещо и наказанието да й се струва адекватно.

# 552
  • При семейството си
Само държавата ли в виновна, че от това семейство вече е възпитан още един насилник?!
Надявам се дъщерята, която е имала смелостта да се обади на 112, поне тя да се измъкне…от тази семейна среда.

# 553
  • София
Жени остават в ситуация на насилие защото се страхуват, защото нямат помощ, защото нямат друг вариант, и после дъщерите им се заучават на същия модел. Да, ако имаше действащи закони и държава, такива случаи щяха да намалеят драстично. Но в момента всичко поощрява (принуждава) жертвата да стои и да търпи. Тя хем няма помощ, хем е виновна и й "харесва" според много хора - пълно безсилие да получи разбиране и подкрепа. Допълнително тук имаме верига, която се гради с години - култура, манталитет, семеен модел - преди да се стигне до единичния случай, а много хора гледат единствено него, изолиран от всичко, което е довело до съществуването му като феномен изобщо, а не като частен случай.

# 554
Да, това с харесването и изкарването, че жертвата е материалистка, защото не се омъжила за някой беден, (явно бедните не бият, те само пият 😆 да има малко рима), това нямаше да й се случи, тя си го търси и заради парите, (сякаш е някакъв милионер прокурорът от Перник), седи да я удрят по главата с тъп предмет.

Общи условия

Активация на акаунт