Домашното насилие – тема №4

• 147 180
  • 2 309
  •   1
Отговори
# 720
Нещата стигнат ли до закани, заплахи и налитания... не е нужно някой да ме пребива и да ходя синя, щом нещата са стигнали до унижения за какви чувства и градене на бъдеще можем да говорим ? Не сме крехки цветя, аз и щанги вдигам, но родителите ми не са ме отгледали , за да ме унижава и тормози някой. Пазенето на достойнството на другия за мен е от основите на взаимоотношенията.

# 721
И пак не е оправдано да я бие. Има 1000 начина да защити детето от агресивната му майка. Аман от глупости.

# 722
И пак не е оправдано да я бие. Има 1000 начина да защити детето от агресивната му майка. Аман от глупости.
Разбира се, по времето на нашите баби и дядовци, когато боят над децата се е считал за нормален метод на възпитание едва ли някой почва да бие другия родител щом го види да бие детето. Хората ако не могат да общуват не знам... представете си как ще гледат деца, битото дете след 2 минути гледа как бият майка му, то какво научава , после защо се бият в училище.

# 723
  • София
Аз на никого не пожелавам да го бият, знам само, че физическото насилието няма оправдание и в едната и в другата посока. Не оправдавам насилници на общ принцип, не по пол.

# 724
Ами аз не знам по какъв друг начин оправдаващите насилие, могат да се осъзнаят. Нека си представят как някой през ден ги млати, щото примерно псуват. Или как мъжът на дъщеря им, я млати всяка седмица, щото не готви вкусно например.

# 725
  • София
Ако човек псува и говори на оная дума с к, то той/тя го прави редовно. Като един прост линвист ви казвам, от лексиката не можеш да избягаш. Та чуя ли мъж, жена да употребяват такава лексика, просто никога няма да се озова във връзка с тях. Оттам, логично, и до бой няма как да се стигне.

# 726
Някои хора обичат да си крещят и да се млатят. Имам такива съседи. Сега вече поостаряха и леко се кротнаха. След като писах обяснения в полицията защо съм се обадила, вече за нищо на света няма да го направя. Така разбират любовта хората.

# 727
Детето удря друго дете и майката го шамаросва, за да му обясни,че не бива да удря децата. Бащата вижда, че майката бие детето и я шамаросва, защото не бива да бие детето. Така се възпитаваме, че друго човешко същество не бива да се удря, мхм.

Когато някой те побърква, изкарва те от нерви и те предизвиква да го удариш, ставаш и излизаш и преценяваш дали това излизане да е окончателно или само докато се успокои. Не биеш, не удряш.
И, rff, не, не е позволено ако жена те удари, да я удариш обратно, така както не е позволено и ако дете удари възрастен, той да го удари обратно. Ако много някой иска да се бие с друг човек, това става само с взаимното съгласие на двамата участници.

# 728
+1000 за горния пост

Помня, имаше тема за боя на децата. Повечето гоюприемаха за нормално. Въпросният потребител, също. Ми, няма какво да се чудим. Някои хора просто нямат капацитет да осмислят някои неща. Поне това научих до сега. И няма смисъл да се опитваш да наливаш акъл в сито...

# 729
  • над кукувичето гнездо
Копирам това от фейса.

Моля, да бъде добавено в първия пост на следващата тема!

Kaнaдcĸaтa opгaнизaция нa жeнитe (Саnаdіаn Wоmеn’ѕ Fоundаtіоn) cъздaдe cpeдcтвo, c ĸoeтo диcĸpeтнo дa пoиcĸa пoмoщ oнлaйн – жecтoвa ĸoнфигypaция, ĸoятo пpeдyпpeждaвa cъбeceдниĸa, чe пoĸaзвaщият e жepтвa нa дoмaшнo нacилиe. Mнoгo дъpжaви пo cвeтa вeчe ca възпpиeли тoзи cигнaл. Жecтът пpeдcтaвлявa длaн, вдигнaтa ĸaтo зa пoздpaв. Πaлeцът ce cгъвa ĸъм длaнтa, cлeд ĸoeтo ocтaнaлитe пpъcти гo пoĸpивaт. B тoвa пoлoжeниe cвитaтa pъĸa мнoгo нaпoмня юмpyĸ. Cигнaлът e нeзaбeлeжим зa нacилниĸa, тъй ĸaтo oтcтpaни изглeждa пpocтo ĸaтo пoздpaвявaщ жecт. Πo тoзи нaчин жepтвaтa мoжe диcĸpeтнo дa cъoбщи, чe имa пpoблeм. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Столична програма “Социални иновации” 2023 година.

Ако някой иска да разпространи: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=743879011111765&id=100064690179115

# 730
Това от доста време се върти в нета. Има безброй клипчета с жеста и за какво е, изиграни ситуации и тн. Не е само за домашно насилие, а примерно и деца ако са с непознат, отвлечени и подобни. Не знам обаче в България до колко е разпространено. Аз бих разпознала жеста ако видя. После идеята е някак непбрежно да ги задържиш, просто непознат ги заговаря за нещо си и някой се обажда на 112 през това време.

# 731
  • над кукувичето гнездо
Това от доста време се върти в нета. Има безброй клипчета с жеста и за какво е, изиграни ситуации и тн. Не е само за домашно насилие, а примерно и деца ако са с непознат, отвлечени и подобни. Не знам обаче в България до колко е разпространено.
Ако всеки разпространи, ще бъде по-разпознаваем.

# 732
  • Пловдив
И разбира се всички насилници също ще го разпознават.

# 733
  • Най-красивата страна
Гледала съм клипове в тик ток с този знак.
И жени и деца го използват.
Има много примери как жертвите да го използват.
Обаче тук кой ще го разпознае и кой ще реагира...
Хората си мълчат дори когато чуват ,че съседа бие жена си.

# 734
  • София
Знак!
Тука нема ли кръв по пода, се води "семейна свада". Викаш полицията, пишеш два листа и сядаш да чакаш две седмици с насилника.
След две седмици прокуратурата връща преписка, че е било "семейна свада".
Докато не те намерят в куфар.

Общи условия

Активация на акаунт