Домашното насилие – тема №4

• 147 229
  • 2 309
  •   1
Отговори
# 210
Тоест и ти мислиш, че този ... има опит и го е направил умишлено? Впрочем и аз мисля така. Което пък, означава че това не е битово убийство от яд и ревност, а нещо друго ...
Не мисля, а съм сигурен, че професионалистите "турят пръста"* на острието и много добре знаят какво правят.
Опит за убийство при евентуален умисъл. Нещо такова.
Това не е никаква лека телесна повреда, а мъчение и инквизиция с резултат средна, като минимум. Въпросът е дали се наказват мъчението и инквизицията или резултата.
Никакви други въпроси не може да има.
Това не "професионалист" не може да го извърши по никакъв начин.

*турянето на пръста регулира колко прониква острието в тялото на жертвата.

Допълнение:
Ето един напълно подходящ състав:

"Чл. 142а. (1)  Който противозаконно лиши някого от свобода, се наказва с лишаване от свобода до шест години.

(4) Ако деянието по ал. 1 е извършено в условията на домашно насилие, наказанието е лишаване от свобода от три до десет години.
(5)  Ако деянието по предходните алинеи е извършено по начин, мъчителен или опасен за здравето на пострадалия, или ако лишаването от свобода е продължило повече от две денонощия, наказанието е лишаване от свобода от три до дванадесет години."

Нали никой не си мисли, че доброволно е стояла там с него да я реже? Тоест, той не й е позволил да избяга с насилие. Тук не става дума за свада на улицата и моментно нанасяне на една травма, а за продължително задържане с цел инквизиция.

Ето едни перфектни 12 години, като за лек състав на убийство. Даже не много лек.

Последна редакция: вт, 01 авг 2023, 18:42 от Тифи19

# 211
  • София
Тифи, някъде пише ли тая статистика как е извадена? Защото ако е на база сигнали е едно, на база self-report - друго, но във всички случаи не е лишена от социокултурни фактори. Ще дам пример с обратен знак, да не кажеш, че обвинявам нашето общество - дали в САЩ, където се съдят за всяко нещо и неправилен поглед може да значи насилие, няма известно изкуствено раздуване? И да, в някои общества е срамно да признаеш, в други опасно, в трети се подценява насилието. Та тази картинка, извадена от контекст, нищо не показва. Не без дебелите обяснения как са вземани тези данни и в каква среда.

# 212
Така ли, порежи някой, който се дърпа и мята между 100 и 400 пъти и виж дали няма да умре
Не ти четох целия пост защото говориш наедро и си фантазираш, но само да спомена, че има разлика между "шев" и "порязване", четенето с разбиране е съществено като става дума за правен казус.

# 213
Така ли, порежи някой, който се дърпа и мята между 100 и 400 пъти и виж дали няма да умре
Не ти четох целия пост защото говориш наедро и си фантазираш, но само да спомена, че има разлика между "шев" и "порязване", четенето с разбиране е съществено като става дума за правен казус.

Мисля, че се заяждаш да се намираш на приказка и да ме караш да ти се обяснявам.

Между 100 и 400 пъти.
4 шева са около 3см дълбока рана, току що премерих на себе си с рулетка.
6-7 шева са 5+ см много сериозна рана, също току що премерих. От повече от 2-3 такива рани просто ще ти изтече кръвта.
400/4 са 100 рани, като раната ми с 4 шева е от 3.5см кучешки зъб на 90 кг източноевропейска овчарка. Да ти представя нещата в перспектива.
От друга страна плитки порязвания с дължина като за 2-3 шева се лепят, сега вече гледам на другата ръка.
За да има шевове, раните са дълбоки над 3-4мм и много на брой.

Защото, както ще се повторя, крими контингента "туря пръста" и много добре знае какво прави, защото и други е клал, само че и те са контингент и не са се оплакали.

И ако обичаш се успокой с тези реплики, защото съм с диплома и практика по наказателно право и лично съм шит, лепен, хапан, порязван и т.н. и са ми известни нравите и практиките на престъпниците.

# 214
И ако обичаш се успокой с тези реплики, защото съм с диплома и практика по наказателно право и лично съм шит, лепен, хапан, порязван и т.н. и са ми известни нравите и практиките на престъпниците.
Не се ли писа ИТ в другата тема?

# 215
...но само да спомена, че има разлика между "шев" и "порязване"...

В какъв смисъл – като действие, болка или като траен белег?
Защото аз имам един 40-годишен такъв от 15 шева на крака след ортопедична операция. Благодарение на него ми се оформи трайният навик да ходя предимно с панталони, особено лятото. Пола или рокля обличам веднъж на високосна и то ако може да е с чорапогащник.
Вярно, това не ми попречи да се омъжа, дори да стана майка. Но все пак комплексът си остана и до днес.
15 шева имам само, не 400.

# 216
Ами след като имаш значи знаеш каква е разликата, на един разрез може да се сложат няколко шева, така че не е същото, а в момента на много места се ползва взаимозаменимо и се изкривява представата на публиката.

# 217
Оправдаваш инквизицията значи.
Порязване не се шие!

Последна редакция: вт, 01 авг 2023, 22:27 от Тифи19

# 218
Оправдаваш инквизицията значи.
Поразяване не се шие!
За няколко минути си станал и доктор, уау Satisfied

# 219
Ами след като имаш значи знаеш каква е разликата, на един разрез може да се сложат няколко шева, така че не е същото, а в момента на много места се ползва взаимозаменимо и се изкривява представата на публиката.

Именно. Не разрезите са главните тук, а шевовете, защото белезите от тях са по-груби и по-трайни.
Затова не бива да се подценява това, което са му сторили на това момиче – 20-ина разреза, голяма работа. Макар че и те ще си личат, няма начин да не останат белези. Но 400-те шева са по-загрозяващата и трайна последица и не са по вина на лекаря, а на изрода, който много добре е знаел как да реже.

# 220
Тя и косата ще порасне, но травмата от гаврата ще си остане... също й е счупил носа.

Не знаех, че вече е успял и да се размножи този ... ами нямам думи още повече, че има дъщеря! Бабите пред блока сигурно биха казали за него "добро момче, винаги поздравява".

# 221
Не разрезите са главните тук, а шевовете, защото белезите от тях са по-груби и по-трайни.
Е тогава всяка жена със секцио трябва да се води обезобразена, защото има шевове.

# 222
  • Варна
Не разрезите са главните тук, а шевовете, защото белезите от тях са по-груби и по-трайни.
Е тогава всяка жена със секцио трябва да се води обезобразена, защото има шевове.

Само дето жена със секцио доброволно се подлага на манипулацията, която предшества шевовете, а не насила.

# 223
  • При семейството си
Не само това, жена със секцио е “обезобразена” под бикините, 1-2 пъти.
Момичето е с 21 прорезни рани по цялото тяло, дали не е леко обезобразена.

# 224
Не е искал да я убие, със сигурност. Това е наказание + мъчение+ унижение. Кълцал я е като отмъщение и за наказание, рязането на косата означава точно това. Да не пиша какво ми се иска да направя на анаболното к***ленце, че пак ще ми изтрият коментара, тука едни неща с ъглошлайф и телена четка ми се въртят из главата, пък нека да съм като него.
Другия проблем е, че момиченцата масово си падат по такива типове, после ревът, че ги бият и малтретират. Много пъти сме го коментирали из темите, лошите момчета привличат, а като се стигне до емоционална зависимост, жертвите търпят. Тия неща не знам дали могат да се оправят чрез закон, по-скоро чрез ограмотяване и възпитание на младото поколение.

Общи условия

Активация на акаунт