Отношения след неуспешна бременност, дайте ми съвет

• 6 927
  • 150
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Момиче, намери си работа. Какво е това фиксиране по мисълта за бебе, при положение че закърпвате месеца благодарение на родителите ти, едва ли имаш и стаж за майчинство. Какви рожби, дар от Бога и 5 пари. Мислете с тези глави, едно бебе не яде въздух и не расте от слънчеви лъчи. И какво значи, ама той е на 28 г. и му е време за рожба. Време му е когато не зависи от нечии родители, приятели, съседи и др.  Отново пиша- използвайте си главите и излезте от джоба на родителите ти.

# 46
Момиче, природата ти "дава знаци", а ти вървиш срещу нея. Огледай се, ослушай се.

# 47
  • София
Вътрешностите ти говорят, слушай ги.

# 48
Хванал си е девойка на 16г, млада, наивна. Вменил й е как всички го нападат заради това и онова, а той е една жертва. На 18г му е пристанала без никакъв опит в този живот, вярвайки в "истините" , които той е набил в главата й. Гледал я е като родител, тя иска да бъде такъв, но дори себе си не издържа, а е отглеждана. На една почивка заведе ли те, имате ли занимания като да излезете на вечеря, кино като нормалните двойки? Или връзката ви е ти да въртиш къщата, а той да ти прави бебе? Подарък някога правил ли ти е, ей така едно цвете да ти купи? Събуди се, само на 21 си!

# 49
  • София
Направете си тестове за съвместимост, двамата!

# 50
Не мога да си представа това да живееш с 20-50 месечно.
И да казваш че "той ме гледа" с кое?
Какво ти е подсигурил?
Направил ли е нещо повече от това да те изкарва "Ялова"?
Излиза че Вашите ви гледат с тяхните пари. С негови очевидно няма как,той просто няма от къде да ги изкара,и тръгнал дете да прави боожее....
Това не е живот! Не заслужаваш този живот с този човек.

# 51
  • София
Старата схема - взел момичето, за да цоца родителите й, нея я изкарва виновна за нещо си.

# 52
Не е виновна авторката.
Може просто да я мързи да гледа и за това да се хвърлила на първият, който й е предложил да я издържа.
Някои хора толкова си могат. Особено жените от провинцията. Мяташ се от издръжката на мама и тате на издръжката на мъжа (в случая пак на мама и тате).
Образованието и реализацията за тези жени не е приоритет - приоритет е някой да ги издържа.
Имах позната, която лежа за задържане пак от провинцията - най-големият й страх беше да не успее да забременее, че тогава ще трябва да си търси работа.
Разни хора разни идеали.

# 53
Пак не ми е ясно как доброволно се обричаш на мизерия, не само финансово, мизерни отношения.
 Каквото щат да си говорят, етносът има значение, какво обидно има в това? Сякаш, ако се хванеш с кореец, няма да имат значение порядките и навиците им- имат, разбира се.

# 54
Само да ти кажа, че вашите правилно не са ви пуснали да живеете в техния апартамент.

# 55
Не е виновен циганинът, ти акъл нямаш за две стотинки, пукаш се , забременяваш и после ползваш аборта като контрацептив. Иначе хленчиш за ценността на децата и дрън дрън ярина. Един кютек ти трябва и , с риск да ме баннат, недей да раждаш - такива като тебе не отглеждат качествени хора.

# 56
Прави впечатление, че на авторката ѝ е образуван огромен комплекс и чувство за вина след първия аборт. Всичките ѝ мнения са пропити от това, че след като е извършила този "непростим грях", сега трябва да я боли и да страда, да бъде "наказана". Това освен грозна манипулация, може да се превърне и в сериозен психически проблем, който да блокира и управлява всичките ѝ последващи житейски решения. Продължавам да смятам, че има спешна нужда от психологическа помощ, за да се спаси от това свое нездраво обсебване. Прочетох и останалите мнения на авторката - много тъжна работа, целият ѝ живот се върти около това.

# 57
  • София
НК клетките й са по-умни от нея.

# 58
Мъчно ми е за авторката на темата.
Понеже виждам, че вярва в Господ, съдба и тем подобни, ще се опитам да си предам мнението в такъв контекст: на всеки му е писано да си изживее живота по различен начин. Какъв точно ще му е пътят и до къде ще го заведе в крайна сметка зависи както от ежедневните му битови решения, така и от броящи се пръстите на едната ръка група от жизненоважни решения:
1) Какво образование и квалификация ще придобие? Как ще се реализира професионално?
2) Каква среда и приятели ще избере?
3) Какви отношения ще поддържа с близките си?
4) Какъв партньор ще избере в живота? Как ще гради отношения с него и как ще преодоляват трудности заедно?
4) Кога, как и при какви условия ще планира поколението си? Как ще го издържа и образова?

Авторке, значително по-голяма съм от теб и срещнах любовта на живота си на една сравнително късна възраст. Явно сме доста различни характери, защото аз прецених за себе си, че професионалната реализация и произтичащата от нея способност да се грижа сама за себе си без финансови сътресения дори и да остана без партньор, са ми изключително важни. А оставането без партньор със или без деца може да се случи по много различни причини, които нищо в този живот не ти гарантира, че няма да те застигнат.
Именно затова те призовавам да помислиш какво би се случило с теб, ако все пак забремееш и мъжът ти, например, загине в трудова злополука или пък си намери по-хубава булка, която вземе, че се окаже бременна по същото време като теб.

Мило момиче, свободата и спокойствието си имат цена. Безценно е да осигуриш, доколкото ти стигат силите и възможностите, добро и перспективно детство на бъдещото ти дете, за да си спокойна за него независимо какво ти поднесе живота.

Споделям мнението на другите потребителки, че си съсипваш живота с този конкретен мъж. Помисли и отговори честно на себе си, при положение, че сега си здрава и права и не можеш да разчиташ на него, какво реално би се случило, ако се разболееш тежко. На мен не е нужно да отговаряш, аз отговора го знам. А ти знаеш какво би посъветвала, ако не ти, а твоя близка бе в твоето положение. Започни живота си на ново от сега докато не са нанесени съвсем непоправими щети.

# 59
Не мога да си представа това да живееш с 20-50 месечно.
И да казваш че "той ме гледа" с кое?
Какво ти е подсигурил?
Направил ли е нещо повече от това да те изкарва "Ялова"?
Излиза че Вашите ви гледат с тяхните пари. С негови очевидно няма как,той просто няма от къде да ги изкара,и тръгнал дете да прави боожее....
Това не е живот! Не заслужаваш този живот с този човек.

Не живеят с 20-50 месечно, авторката каза, че мъжът работи и не е мързелив, вероятно някаква обща работа, но не им стигат и то само понякога дребни суми докато вземе пари. Авторката пише ясно и добре обяснява,

Самата тя се е хванала с него преди да зъавърши училище и цяла година е живяла на негова издръжка, той и е давал джобни вместо техните, Той ходи без пари и се лишава, за да остави на нея. Просто очевидно са безпарични и няма как да е другояче, след като само един работи и то за малки суми. В тяхната среда, обаче, явно това не е необичайно, всъщност то не е необичайно въобще, моите родители в ранното ми детство също вземаха заеми до заплата понякога - инженер и юрист с две малки деца. Много хора живеят така.
Проблемът е, че авторката явно няма никакво желание да прави нещо друго в живота си, освен да има мъж и  детенце, а точно детенцето трудно се получава - може би само с този мъж. И тя направо си е разбила здравето.

Прочетох внимателно постовете и и тя се вижда само във връзка с мъж, ако не е този, ще търси друг и пак ще се изправи пред проблема да роди. Няма никакъв смисъл от съвети за квалификация самостоятелност, тя е започнала да живее с мъж като ученичка и явно за нея това е много важно.

Следователно съветите трябва да са насочени към  установяване и преодоляване на репродуктивния проблем. Спомена тромбофилия, дали няма да и помогнат по-добре в проблемно забременяване? Семейните и отношения явно не я притесняват и не се чувства обидена от мъжа си.

Общи условия

Активация на акаунт