Отношения след неуспешна бременност, дайте ми съвет

• 6 938
  • 150
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Той я издържа. Тя не работи. Абортите тя нарочно ги прави. Накрая пак той виновен. Егати капацитета.
Айде бе Нарциса, той НАРОЧНО я забременява. Изобщо не е невинен.
Нарочно? Айде бе! Тя хленчи за дете.
Не подценявайте чак толкова мъжете, дори цигани. Впрочем, и жените не надценявайте.
Не си права. Той участва, според мен даже настоява. Иначе нямаше да има коментара за "ялова".

# 106
Аз не мога да разбера как на едно 21-годишно момиче мечтата може да бъде вече да е родила 2-3 деца на т.нар. си партньор, който я е взел и забременил още като тийнейджърка. Вместо да си живее живота, да излиза, да се забавлява, да учи, да работи, да трупа всякакъв вид опит.
Аз пък мога. Средата променя човека, не зная родителите й какви са, но си има такива прослойки. Не че са лоши хора или не живеят добре, просто са други. А и не знаем дали тя не  е била самотна, без много приятели и този мъж е дошъл като манна небесна. Подозирам, че момичето е предимно в НЕГОВАТА среда, неговите приятели и жените им.
Също така съм против мантрата - има много време за деца. Природата не се е изменила, въпреки достиженията на медицината. Жената няма гаранция ще зачене ли безпроблемно, а няма как само да опита може ли. С времето нищо не става по-добре в това отношение.
Ами в случая си има доста време. Та тя е само на 21. Но идеята ми беше, че след като за момента не се получава, трябва да се концентрира върху други неща. Просто казвам, че има и други важни и хубави неща в живота и сега може да използва момента първо да ги види, а след това да им се наслади. Също така исках да наблегна на обстоятелството, че щом партньорът й не я подкрепя, значи може би не е за нея. Не бива да позволява да я мачка още повече. Те ако са си една хармонична, зряла, пълноценна двойка, не е проблем да правят каквото искат. Въпросът е, че не са и авторката се сбръчква от това. Терзае се от вина за първия аборт, а онзи я досъсипва. Ето за това ме е яд и ще е хубаво момичето да се осъзнае, да се хване за косата и сама да се издърпа нагоре.

# 107
Авторке,не знам ще влезеш ли изобщо пак в темата и ще приемеш ли,че тук не се одобрява поведението на мъжа ти, не етноса му,но.... Да знаеш, че има още много изследвания,които може да пуснеш, освен това при мъжа ти също трябва поне спермограма , кариотип може да пуснете и двамата. Има бая неща, не си мисли,че НМХ - то и вливките изчерпват възможностите за терапия. Просто трябва да решите ще бъдете ли заедно, подкрепяйки се и ще правите ли заедно изследвания и опити , или ще си хваща всеки по пътя
Не знам как реши,че няма да си майка. Това,че имаш толко бременности и загуби значи, че имаш проблем или ти или мъжа, и трябва да се намери какъв е. Не че няма да си майка. За жалост психиката ти сигурно е много разбита, а този индивид до тебе освен да те обвинява, друго не прави. Много тъжно,че си на 21... Помисли си кое ще ти коства повече - да се разделите или да тръгнете заедно по лекари. Ти си знаеш най - добре. Но не забравяй,че можеш да бъдеш майка, медицината предлага много възможности, а ти си млада, което е безценен плюс.

# 108
Тука има много хора, родили на 18-20, в студентски години, безпарични и изгледали си с помощ децата, така че авторката не е чудо невиждано.Не всички хора са амбициозни и искат кариера и високо образование, пътувания и себеразвитие. Тя ако беше от тези, нямаше да заживее с мъж в училищна възраст. Вероятно всичко останало, извън любимия и да му роди детенце просто не я привлича.

Проблемът е, че тоя е тормозител и даже не изкарва пари.
И аз съм раждала на 20 години и двамата с мъжа ми бяхме редовни студенти, но имахме гръб от двете страни, и за пари и за гледане на детето.Двете баби напуснаха работа и гледаха детето, а ние си завършихме.

Ами да, такова нещо имах предвид. Начукват канчето на момичето, а много хора тука са се възползвали от финансова и друга помощ на макс и също са родили рано.

Мъжът и може да лепи плочки, или да слага дограми, ние не знаем, и ако и тя изкарва пари, една касиерка в хипермаркет да стане например, винаги търсят хора, и ще си отгледат детето като стой та гледай.

Но! Тука идва главното но, тоя не е подкрепа, а и изпива силите и здравето. Постоянно и натяква, вменява и вина, нарича я с грозни епитети и я обвинява за това, че другите имат деца, а той не. Със скандали и разправии не знам някой да е забременял успешно.

Последна редакция: пт, 21 апр 2023, 14:31 от Iris04

# 109
Никакви хубави неща няма да види с такъв вампир до себе си. Ще й направи услуга, като я зареже и отиде да се множи на друго място.

# 110
А ти какво дириш в циганската махала, при това още от ученическа възраст? Винаги съм се чудила с какво циганите привличат младите бели момичета?! Мен лично ме е гнус ужасно. Разбирам да беше образован, спретнат, с професия и да не му личи какъв е. Човек ще си каже "е, просто има по-тъмна кожа". Ама както го описваш, баш като циганьор си звучи. Бас ловя, че работи без трудов договор. Пък и ти къде тръгна да забременяваш без трудов стаж? Майчинство няма да получаваш, нали знаеш? Хайде, ако мъжът има поне 2 хиляди сигурна и редовна заплата, би могло. Ама да избира дали да ти даде джобни или да си купи цигари не ми звучи като достатъчна сума за памперси...

# 111
Той я издържа. Тя не работи. Абортите тя нарочно ги прави. Накрая пак той виновен. Егати капацитета.
Айде бе Нарциса, той НАРОЧНО я забременява. Изобщо не е невинен.
Нарочно? Айде бе! Тя хленчи за дете.
Не подценявайте чак толкова мъжете, дори цигани. Впрочем, и жените не надценявайте.
Не си права. Той участва, според мен даже настоява. Иначе нямаше да има коментара за "ялова".
Да, де, тя се натиска и после тука реагират мамите като бик на червено.
Според мене е майтап темата, ама пак да си кажа, такива хора като лирическата героиня не бива да имат деца. От тъмнозеления герой ще излезе нещо по-читаво.

# 112
  • Бургас
А ти какво дириш в циганската махала, при това още от ученическа възраст? Винаги съм се чудила с какво циганите привличат младите бели момичета?! Мен лично ме е гнус ужасно. Разбирам да беше образован, спретнат, с професия и да не му личи какъв е. Човек ще си каже "е, просто има по-тъмна кожа". Ама както го описваш, баш като циганьор си звучи. Бас ловя, че работи без трудов договор. Пък и ти къде тръгна да забременяваш без трудов стаж? Майчинство няма да получаваш, нали знаеш? Хайде, ако мъжът има поне 2 хиляди сигурна и редовна заплата, би могло. Ама да избира дали да ти даде джобни или да си купи цигари не ми звучи като достатъчна сума за памперси...

То остави памперсите, ами е напълно зависима от него. От джобните на родителите се е прехвърлила на джобните на мъжа си. Да чакаш някой да ти остави 5-10-20 лв, за да си купиш нещо... направо главата ми не го побира. И на всичкото това и бебе да искаш...

# 113
Е, та малко ли такива жени има? Разликата е само в месечния доход.

# 114

Как е издържа?  С пестене от цигари за да има за нея. Това не е издържане. Той по никакъв начин не може да е гледа! А,тя си въобразява че той е "обича".Дано се осъзнае докато е време,да не съжалява после.

# 115
Майтап била темата, хайде бе кво сте видели вие. Имам едни съседи цигани на работа. Единия се изживява малко на плейбойче, малък е на 20 и няколко, няколко циганки смени, 2 пъти сватба правиха, след тва няколко само приятелки. Наскоро беше довел и една българка, хубаво момиче при тва с дете, живя е копторите с цялото селсеме около месец с детето си. Не го разбирам, ама факт, кво видя в него, не е някъде работлив и с кинти, ама сигурно е добър в другото

# 116
Единият да не работи, а другият да му дава пари и да се лишава от нещо, за да му дава пари, Е издържане. Няма значение дали се лишава от цигари, или от нови обувки и дали говорим за 500, 5000, или 25000 лв.

# 117
Права си.

# 118
Тя ако успее да роди от този, после ще има реплики от сорта на "Ти каква майка си", "Нищо не става от теб", типично байганьовско поведение. Даже доста често именно след появата на дете мъжът започва повече да си вярва и се отключват и прояви на агресия към жената, която му е родила дете.
В България е прието, че щом има репродуктивен проблем, той непременно е в жената. А истината е, че е 50:50 и все по-често мъжкият фактор присъства. А термини като "ялова" са използвали в Средновековието, когато от жената се е очаквало да е само за разплод.

# 119
В България е прието жената да завърши поне гимназия, да работи и българските момичета да не се обвързват с мъже цигани. У кого е проблемът засега са форумни спекулации, както и какво щяло да стане занапред.

Общи условия

Активация на акаунт