Ето вижда се финала през Януари ще съм най-щастлива мама.

• 11 854
  • 293
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Мими, за цеденето на кърма и запазването/увеличаването на количеството й най-добре ще ти помогнат в Кърмаческия форум. Все пак се цеди редовно, дори и нощем. Дано да успее да засуче после от гърдата ти малкият голям мъж!  Praynig

Цвета, мисля, че е нормално това усещане. И при мен го има. Понякога направо свитки ми излизат, ама като си представя горката малка душица на какво тясно място е свряна... Мен повече ме тормозят ритниците в ребрата. Понякога, като лежа, не мога да си поема дъх. Ама не се оплаквам де, само си споделям. Само беба да е добре, пък аз ще изтърпя!

# 181
Колко одавна не съм влизала и колко много бебета са се родиличестито на всички нови маичета да са ви живи и здрави бебоците
Искам само да ви кажа да пазите бебенцата от болни хора защото ни с бебо прекарахме нова година в болницата.Беше с двострана бронхотплевмония и мога да ви кажа че болницата е пълна.Искам да ви препоръчам даже и вия да покашляте да слагате маска защото са много мънички и за 6 часа минава в плевмония.Марти се зарази от каката а тя кашляше малко сега на  милата не и давам да влиза при него/от 2 дена пак леко кашля/.
Иначе имам най послушното бебе на света когато не спе се лежи мирно в леглото и си глетка.Вече се хапва по 60гр./не го кърмя/и последно беше качил 430гр.Роди се 2600 и спадна на 2430.
За сега толкова започвам да се приготвяме за къпане.

# 182
  • София
Ето ме и мен от болницата. Да се отчета с момиченце 3.250 и 49 см. Аз съм добре за бебето ще знам утре. Секциото не е нещо дето ми хареса но се преживява. Подробности като ни изпишат. Поздрави и леко раждане на очакващите.

# 183
  • София
Забравих да кажа че ще я кръстим Мая

# 184
  • София; Дружбето
Честита рожба lila  bouquet Вече се бях притеснила, че няма новини от теб. Бързо изписване ти желая и скоро да пишеш от вкъщи Mr. Green

# 185
  • София
Lila, да ти е жива и здрава девойката и бързо възстановяване на теб!   bouquet

# 186
Честито, Lila! Да ти е жива и здрава малката Мая (казва се като мен   Blush ). На теб ти пожелавам леко раздвижване утре и бързо възстановяване.

# 187
Lila, честита ти рожба. Да ти е жива и здрава, а на теб бързо възстановяване.   bouquet

mimi_81, пожелавам ти бебчето ти бързо да се възстанови и в най-скоро време да си го гушкаш и да му се радваш.

Аз пак с въпрос - като се върти бебата изпитвам силно напрежение в областта на срамната кост, направо усещам как и се натиска главата там. Някой има ли подобни усещания? Чудя се нормално ли е newsm78

Мисля, че е нормално. При мен също го има. Просто бебето си прави път и костите ти се разширяват (или нещо подобно)

# 188
Момичета Благодаря ви много за подкрепата.Незнам какво ще правя без вас.Малкия беше идеален за нормално раждане,обаче сигурно главата му се заклещи и за половин час напъни слизаше с милиметри,а оттам и учестеното му дишане и постоянния плач.

Да питам сега и аз- след секциото колко време ви боля корема-на мен ми се стяга като при контракции,изтръпва ми,а вече е седми ден-трудно е изправям,стяга ме често и ОЩЕ ми е голям-все едно не съм раждала. Shocked И за кърмата:кога се изцеждате-на определен час или като ви са напрегнати гърдите.Акушерката ми каза,да се изцеждам на всеки 3 часа едата ,а на следващите 3 часа другата,ама аз си ги цедя и двете ,защото имама много малко кърма.Дали ще се увеличи? newsm78 Казаха ,че мъника е много ящен и си хапва доста добре,незнам дали ще мога да му смогна на ритъма.
Мен до скоро ме наболяваше, а сега ме дърпа раната. Даже сега, като пиша, нещо ме пробожда там. Още малко и ще спре да те боли при изправяне. Коремът ми почти се прибра, но той си беше малък, та не съм критерий. На мен ми казаха да цедя гърдата, от която съм кърмила, като ги редувам при всяко хранене. За сега го правя, независимо, че тук четох статий против цеденето, освен ако не се налага. Някак си ме е страх, че ще ми намалее кърмата ако не се цедя.

# 189

[/quote]
За сега го правя, независимо, че тук четох статий против цеденето, освен ако не се налага. Някак си ме е страх, че ще ми намалее кърмата ако не се цедя.
[/quote]
smile3555Нещо ми се губи правописа тези дни- исках да напиша  "статии"

# 190
Момичета здравейте:) И ние сме готови- от днес сме с и вкъщи. Малчо се казва Йоан, роди се 49см, 3450кг.Секциото ми мина малко по-различно от първото , но пак леко .Вече се чувствам много добре.Бебчо за сега е кротушан-само си яде и спи. Каката му се радва, тази вечер ще видим ще го бъде ли както ми се иска да спят в една стая.Дано да се получи Praynig Кърмим се с пълна сила.Както и при първото раждане от втория ден съм като млекоцентрала.Тогава се цедях много и в крайна сметка се запуших зверски.Сега пробвам нова стратегия- цедя по малко преди и след кърмене.Да видим дали ще мина без компреси с тиква този път:)

# 191
Честита дъщеричка Лила newsm51
Цвета, абсолютно нормално е да усещаш такова нещо, може и беба вече да се е смъкнала в малкия таз.
Мими_81, Тошко не беше ли слезнал в малкия таз?? Това си е критерий, по който се определя начина на раждане!

# 192
Честита дъщеричка Лила newsm51
Цвета, абсолютно нормално е да усещаш такова нещо, може и беба вече да се е смъкнала в малкия таз.
Мими_81, Тошко не беше ли слезнал в малкия таз?? Това си е критерий, по който се определя начина на раждане!

Честно казано незнам къде се намираше...само исках всичко да свърши скоро.Акушерката му напипваше главата,но каза,че май и ръчичката си е сгънал до главата и затова не мърда надолу повече.Даже като ми слагаха катетъра сестрата му напипа главата...ама аз си се напъвах 30 мин.след като ме зарязаха и чакаха екипа за секциото...

# 193
Fighty, честито ти синче Hug.
На коя дата го роди, за да мога да ви запиша Peace

# 194
Да , забравих:) 04.01.2007

Общи условия

Активация на акаунт