Център за асистирана репродукция (ЦАР) тема 38

• 67 649
  • 976
  •   1
Отговори
# 105
ако не се лъжа пишеше, че до 22ри ще ги изпратят. ако нямате известие за пратка позвънете да ги питате.
Да звъннах им да ги питам
И какво ти казаха? Аз звънях но никой не ми вдигна
Че от куриерската фирма са имали проблем

# 106
Един съвет от мен за пестене на нерви Simple Smile Вземете си електронен подпис или ПИК към НОИ. Така ще си получавате заповедите електронно два-три дни след заседанията. Simple Smile

# 107
  • София
Един съвет от мен за пестене на нерви Simple Smile Вземете си електронен подпис или ПИК към НОИ. Така ще си получавате заповедите електронно два-три дни след заседанията. Simple Smile

аз имам ПИК, но предпочитам да си я взема на място.

# 108
Днес имам съобщение от еконт. Явно са ги пратили.

# 109
Днес имам съобщение от еконт. Явно са ги пратили.
Кой номер на заявление сте?

# 110
# 111
Аз моята днес я получих с номер 68888

# 112
Здравейте, на 14.06 получих статус прието заявление. Дали някой има информация кога ще се заседава и съответно актуализира сайта ?

# 113
  • София
Средата на всеки месец заседават. Simple Smile

# 114
  • София
Здравейте, на 14.06 получих статус прието заявление. Дали някой има информация кога ще се заседава и съответно актуализира сайта ?

Около средата на юли ще е следващотот заседание

# 115
Здравейте момичета! Може назад в темата да е обсъждано, но не намерих коментари затова искам да ви попитам ако искам да сменя клиниката която ми е подала документите с нова каква е процедурата. Четох, че от новата клиника трябва да взема нещо като съгласие, че ще ме поемат и да върна заповедта в ЦАР за да я преиздадат наново това така ли е?

# 116
Здравейте, бяхме одобрени от фонда за инвитро процедури по метода ИКСИ с максимална сума до 5000 лв. Преминахме през стимулацията и пункцията/месец май/, имахме 7 ембриона на 5-ти ден. Направихме замразен трансфер на два ембриона/началото на юни/, не сме имали свеж трансфер. Нямаше бременност при направен кръвен тест. Следва нов замразен трансфер, но разбрахме че сме изчерпали парите от фонда и от тук насетне всичките ни прегледи  + трансфера ще са платени. Бях останала с впечатление, че имаме право на поне още един опит по фонда. Може ли, ако има по информирани, да ми обяснят по-подброно, защото не схващам. Simple Smile

# 117
Фонда отпуска сума за 1 свеж и 1 замразен трансфер. Ако няма свеж, тази сума не се прехвърля за ЗЕТ. Реално клиниката ще получат пари от фонда за процедури, прегледи и лекарства каквито са извършени, в рамките на сумата отпускана от ЦАР.

С една заповед, за ЗЕТ се покрива това: (копирам директно от тук https://www.car-bg.org/finance.htm)
При дейности по трансфер на размразени ембриони (до 500, 00 лв.):
Ехографски прегледи - 30,00 лв.
Размразяване на ембриони - 100,00 лв.
Култивиране - 30, 00 лв.
Трансфер на размразени ембриони - 340, 00 лв.

След като тези 500лв са изчерпани, всеки следващ ЗЕТ си е за сметка на пациента.

# 118
Фонда отпуска сума за 1 свеж и 1 замразен трансфер. Ако няма свеж, тази сума не се прехвърля за ЗЕТ. Реално клиниката ще получат пари от фонда за процедури, прегледи и лекарства каквито са извършени, в рамките на сумата отпускана от ЦАР.

С една заповед, за ЗЕТ се покрива това: (копирам директно от тук https://www.car-bg.org/finance.htm)
При дейности по трансфер на размразени ембриони (до 500, 00 лв.):
Ехографски прегледи - 30,00 лв.
Размразяване на ембриони - 100,00 лв.
Култивиране - 30, 00 лв.
Трансфер на размразени ембриони - 340, 00 лв.

След като тези 500лв са изчерпани, всеки следващ ЗЕТ си е за сметка на пациента.
Много благодаря Simple Smile

# 119
Момичета, я да попитам вие какво знаете за увеличаване на сумата за инвитро от фонда. Kactus спомена за нещо такова в темата за бебеправене, но тук ми се стори по-подходящо да попитам, та и тя ако чете ще се радвам да се включи да разясни, защото аз не намира такова инфо, а мисля, че е важно.

Общи условия

Активация на акаунт