Център за асистирана репродукция (ЦАР) тема 38

• 67 674
  • 976
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, бързам да кажа, че си получих заповедта. Бях заявила електронно да я получа.

# 136
Браво! Успех пожелавам!
Удобно ли е да питам кога получихте входящ номер? Дали на всички са излязли решенията... чудя се дали да не им звънна
Здравейте, бързам да кажа, че си получих заповедта. Бях заявила електронно да я получа.

# 137
На 21.06 съм получила входящ номер. Би трябвало на всички да са излезли. Моят номер е 69451

# 138
Момичета тези 5000 стигат ли ви за процедурите .

# 139

Не, но по голямата част от тях покриват разходите

# 140
Колко излиза горе долу 1 процедура .

# 141
Колко излиза горе долу 1 процедура .

Аз първия път платихме вирусология на двамата, плюс ПКК за мен. Хормоните изследванията се покриват от фонда. Ами да кажем 1000 лв отгоре с хапчетата след трансфера и другите неща. Зависи какви хапчета ще имате. Относително е

# 142
Благодаря ви 🥰

# 143
При последния ми опит миналия месец, 5000лв. бяха достатъчни да покрият висчко за една стимулация по къс протокол в Афродита. Стимулацията беше с мериоферт, гонал, цитротид и 6 прегледа + 4 пъти хормони, една таймираща инжекция, една ПИКСИ преработка и един свеж трансфер. Не съм доплащала нищо за целия опит. Но винаги е относително от това в коя болница сте, какъв е вашият проблем, ще има ли допълнителни преработки, ще има ли замразяване и после ЗЕТ, ще има ли ПИД и т. Н. Може да достигне до 7-8,000 лв. общо. Над това мисля, че няма да отиде, освен ако не правите ПИД на много ембриони.
Jaki ми напомни за вирусология, кръвни групи, цитонамазка и микробиологии за двама ни, които се изискват задължително преди опит и ни излязоха около 200лв.-250 лв. общо. А лекарствата след трансфер (например прогестерон, преднозилон, аспирин) в моя случай бяха няколко неща за около 100 лв. Ако имате тромбофилии и трябва да сте на терапия още 100лв. за първата седмица от трансфера за клексан/фраксипарин.

# 144
Питам , защото имаме от общината отпуснати 3300 , и да разбера горе долу ,  още колко да съберем . Благодаря ви , аз много се притеснявам относно финансовата страна понеже , не можем по цар и подадохме към общината .

# 145
Здравейте,
Да момичета, които са в болница Надежда. Изваждали ли сте становище от уролог за ЦАР, извън болницата?

# 146
Здравейте! Вчера подадох документи, за жалост изпускаме този месец, но пък.. здраве да е.

Имам питане, тъй като малко се озадачих.
Кандидатстваме с мъжки фактор, първата спермограма е с 3% и с две диагнози(количество и морфология мисля), втората от друга клиника с три диагнози - 1% концетрация,подвижност и морфология.

От клиниката, в която се лекуваме и тн, спомена администраторката, че това можело да създаде проблем, защото диагнозите не са едни и същи 🤷🏻♀

Знам, че всичко е строго индивидуално, но има ли хора с подобни разлики в спемограмите, които са получили одобрение?

# 147
Ние бяхме така, в едната само два показателя бяха зле, във втората - 3. Никакъв проблем нямаше, не е от значение разликата в термините на диагноза, а е от значение дали и на двете изследвания поне 2 показателя са поднормени. Важното е и двете спермограми да показват поне 2 показателя извън нормите.

# 148
Ние бяхме така, в едната само два показателя бяха зле, във втората - 3. Никакъв проблем нямаше, не е от значение разликата в термините на диагноза, а е от значение дали и на двете изследвания поне 2 показателя са поднормени. Важното е и двете спермограми да показват поне 2 показателя извън нормите.

За хубаво или лошо, и в двете има поне 2 влошени ❤
Благодаря, че споделихте. Сега остава да чакаме.

Предполагам няма 2 разглеждания в един  месец?

# 149
Да, само един път в месеца са заседанията. И ние като вас така все изпускахме за няколко дни срока, но важен е крайният резултат. Стискам палци да успеете още първият път.

Общи условия

Активация на акаунт