Център за асистирана репродукция (ЦАР) тема 38

• 67 715
  • 976
  •   2
Отговори
# 180
Ами да се надяваме, че идната седмица ще имаме вече отговори 🥹

Доколкото разбрах 6000лв., трябва още от този месец да  влизат в заповедите 🤞

# 181
  • гр. София
Сумата хубаво я увеличиха, но още няма информация (или поне аз не намирам) дали и как разширяват обхвата.

Защото на мен поне и при двата опита 5-те хил. лв ми покриха стимулацията, пункцията, оплождането и трансфера, т.е. за тях не съм доплащала. Но за задължителните изследвания и лекарства след пункция и особено след трансфер доплатих бая. Да не говорим за допълните техники, които правихме, но за тях нямам надежда, че ще ги включат.

# 182
Здравейте! От 01.08 влезна във сила увеличението от 6000лв и трябва да ни хване този месец.
Аз имам две неуспешни процедури и парите от 5000лв покриваха стимулацията, пункцията, оплождане и трансфера, но има хора на които не им стигат и трябва да доплащат.
Според мен и 6000-те хил.лв. ще покриват същите неща това увеличение го направиха заради инфлацията и поскъпването на медикаментите.

# 183
Здравейте, момичета. И аз съм от нетърпеливите бъдещи мами, които чакат решение. Аз съм номер 69450, но миналия месец ни върнаха за трета спермограма и разглеждане през август. В четвъртък звънях по телефона и ми казаха, че този месец до 20ти ще излезе решение.

# 184
@Ellystay, ако е удобно да попитам дали помните с какви % или диагнози бяга двете спермограми, за да ви изискат трета?
Ние с моя мъж също подадохме с мъжки фактор, има разлика (малка) в двете и се притеснявам, че ще искат още 1.
Не че е проблем, но още  2 м чакане 🫣
Знам, че е относително и все пак събирам мнения.

# 185
@Ellystay, ако е удобно да попитам дали помните с какви % или диагнози бяга двете спермограми, за да ви изискат трета?
Ние с моя мъж също подадохме с мъжки фактор, има разлика (малка) в двете и се притеснявам, че ще искат още 1.
Не че е проблем, но още  2 м чакане 🫣
Знам, че е относително и все пак събирам мнения.

Разбира се. В момента не мога точно да се сетя за всички, но със сигурност мога да кажа, че морфологията на едната спермограма беше 4%, на другата излезе с 3% по Крюгер. Също подвижността и при двете беше под нормата, но с разлика в двете спермограми. Реално ни върнаха, защото установили цитирам ''съществени различия'' в показателите и поискаха трета.

# 186
Здравейте, тъй като сте минавали по този път бих искала малко информация. Имаме мъжки фактор - като имаме записан час при специалист. Силно се надявам да не се стигне до инвитро, но съдейки по показателите може да се наложи и искам да съм подготвена. Имам приятели които ще правят инсеминация и са ги питали от нашата клиника дали ще искат финансиране, като те са отказали и ми казаха, че защото много се бавели нещата с фонфа и са нетърпеливи. Искам да попитам особено двойки с мъжки фактор колко време отнема от установяването на инвитро до подаването на документите към агенцията (разбрах, че заседават всеки месец) по обясненията разбирам, че за мъжки фактор трябват две срермограми и за това се учудих защо те предпочитат да се самофинансират и толкова много ли се разтяга процеса. Благодаря и успех на всичко Wink

# 187
Здравейте, тъй като сте минавали по този път бих искала малко информация. Имаме мъжки фактор - като имаме записан час при специалист. Силно се надявам да не се стигне до инвитро, но съдейки по показателите може да се наложи и искам да съм подготвена. Имам приятели които ще правят инсеминация и са ги питали от нашата клиника дали ще искат финансиране, като те са отказали и ми казаха, че защото много се бавели нещата с фонфа и са нетърпеливи. Искам да попитам особено двойки с мъжки фактор колко време отнема от установяването на инвитро до подаването на документите към агенцията (разбрах, че заседават всеки месец) по обясненията разбирам, че за мъжки фактор трябват две срермограми и за това се учудих защо те предпочитат да се самофинансират и толкова много ли се разтяга процеса. Благодаря и успех на всичко Wink

Много е важно за всеки, който минава по този път да е търпелив. Всеки има проблеми, но все пак тялото и здравето ни не са за 1 ден, тъй че най-добре да се доверяват на лекаря си. Ако не, търсят второ и трето мнение.

По отношение на инсеминациите - за тях няма фонд и финансиране, сам си плащаш всичко, не знам дали това имахте предвид.
Може да се кандидатства по фонд за инвитро при няколко фактора, като мъжкия е един от тях.
Също и при 4 неуспешни инсеминации, тогава се кандидатства с “неизяснен” или не помня точно името.

Тъй чеее..ако започват с инсеминации, което не би трябвало да се случва ако има сериозен мъжки фактор, то трябва да имат мин.4, за да се подадат документи.

Фондът: всеки месец приемат документи, заседанията да в началото на месеца, но докато обработят и издадат заповеди се отива на 15-20то число(ние в момента очакваме отговор, подадохме на 13,07).
Чакане чак няма, защото аз подадете преди края на месеца, то ще трябва да изчакате по-малко от половин месец.

Все пак това, че се кандидатства не значи, че ще се получи одобрение, тъй че ..божа работа Simple Smile

Моят съвет е: прегледайте всични теми тук свързани с мъжки фактор, инсмеминации и тази тук. Запознайте се с клиниките и лекарите, направете си консултации, при всички случаи има изследвания при жената  (кръвни преди/по време на цикъл или след, проходимост на тръби и тн), при мъжа - спермограми, кръвни и тн.
След всичко това ако няма изяснен проблем, повечето лекари съветват да се правят инсеминации, защото инвитрото не е просто…ей така.

Аргумент “бързат” е наистина странен и лично за мен, несериозен! посъветвайте ги да се поинтересуват по-задълбочено, за да имат реална представа какво ги очаква ☺

Успех!

# 188
Благодаря за отговорът. Те като цяло са си взели решение и явно са обсъдили и уточнили, че за тях е по-добре инсеминация. По-скоро питах за информация за нас ако се наложи инвитро. При установен мъжки фактор (надявам се да имаме подобрение след лечение и добавки - предстои ни контролна спермограма преди прегледа) само с двете спермограми ли се кандидатства или има някакви допълнителни изисквания за жената - цветни снимки и т.н. Аз си направих хормоналните изследвания и ще ги предам на лекаря - в моите очи всичко е в норма, но те ще кажат. Ние вече имаме детенце на 3, заченато по ест.начин , но след година неуспешни опити с второто установихме, че имаме тежък мъжки фактор и в момента съпругът ми пие добавки вече 4 м.  Исках да бъда подготвена ако лекаря каже, че ще се наложи инвитро колко време отнема да се стартира процедурата за кандидатстване по ЦАР.

# 189
Благодаря за отговорът. Те като цяло са си взели решение и явно са обсъдили и уточнили, че за тях е по-добре инсеминация. По-скоро питах за информация за нас ако се наложи инвитро. При установен мъжки фактор (надявам се да имаме подобрение след лечение и добавки - предстои ни контролна спермограма преди прегледа) само с двете спермограми ли се кандидатства или има някакви допълнителни изисквания за жената - цветни снимки и т.н. Аз си направих хормоналните изследвания и ще ги предам на лекаря - в моите очи всичко е в норма, но те ще кажат. Ние вече имаме детенце на 3, заченато по ест.начин , но след година неуспешни опити с второто установихме, че имаме тежък мъжки фактор и в момента съпругът ми пие добавки вече 4 м.  Исках да бъда подготвена ако лекаря каже, че ще се наложи инвитро колко време отнема да се стартира процедурата за кандидатстване по ЦАР.

С мъжки фактор: 2 спермограми(разширени) с минимум 1 м разстояние и от лаборатория,но не всяка(само които имат ок за репродуктивни казуси), становище от уролог.

За жената - само АМХ, няма значение кога ще го пуснате, стига да не е по-стар от 6м.
Разбира се, епикриза от клиниката, в която ще правите процедурите.

На страницата на ЦАР има изчерпателна информация -
https://www.car-bg.org/apply.htm

Успех🙏

# 190
Заседанието е минало Страницата е обновена,но на мен ми излиза,че няма намерени данни.При вас как е?

# 191
И на мен така ми излиза, но интересното е, че са обновили  целия сайт, но ограничението до 5,000 лв. си стои, значи все пак няма да хванем с нашите заповеди увеличението май. А и ми направи впечатление, че заповедите ще се разпратят до 18.08. За 2 дни!?

# 192
Сайта вече работи

И на мен така ми излиза, но интересното е, че са обновили  целия сайт, но ограничението до 5,000 лв. си стои, значи все пак няма да хванем с нашите заповеди увеличението май. А и ми направи впечатление, че заповедите ще се разпратят до 18.08. За 2 дни!?

# 193
Здравейте. Има решение. Сайтът е обновен. Честито и успех! ❤

# 194
Ах, не работеше сайта за мен ,но за всички които имат същия проблем- отворете от “private” или “инкогнито” самия браузър и се отваря❤

Ние сме одобрени, много се зарадвах, защото имахме малко разминаване в спермограмите(мъжки фактор) и си мислех, че ще ни изискат още една. Щях да се изнервя от чакане🥲

Успех момичета❤

Общи условия

Активация на акаунт