Център за асистирана репродукция (ЦАР) тема 38

• 66 554
  • 976
  •   1
Отговори
# 840
Привет, знае ли се кога ще бъде октомврийското заседание?

# 841
Днес ги попитах дали има дата и само ми казаха Октомври.

Привет, знае ли се кога ще бъде октомврийското заседание?

# 842
При кандидатстване с МФ относно становището от уролог, колко време важи за подаване от датата му на издаване?

# 843
Здравейте,момичета
изтича ми заповедта след 10 дни и не успях да я ползвам тк имах малко здравословни проблеми и ще
стартираме процедура 2-3 дни след изтичането й.
Дали на някой му се е случвало да му я удължат без да кандидатства отново?

# 844
Няма такава възможност. През август започнах процедура по ЗЕТ и по средата се установи, че заповедта ми е изтекла преди няколко дни. Опциите ми бяха или да продължа процедурата и да си я платя сама, или да я прекратя, после да пусна нови документи към фонда, да изчакам следващия месец комисията и тогава да започна наново процедура. По-добре си подгответе още от сега документи и ги пуснете в началото на октомври, за да хванете октомврийската сесия и евентуално края на октомври началото на ноевмри може да започнете процедура с новата заповед.

# 845
До колкото знам имаше вариант да се напише молба за удължаване, но трябва да е преди изтичането, а не постфактум. Въпреки това, май не ставаше при всеки и искаха уважителни причини и имаше вариант и да отхвърлят искането. За по-сигурно попитайте администрацията в болницата, в която ще правите процедура. Имам много бегли спомени, че бях чела нещо по въпроса, или ми бяха обяснявали от там.

# 846
Здравейте! Понеже не сме от София и от болницата ни изпратиха документите да си ги попълним и изпратим сами, може ли малко помощ:
Изпратили са ни и заявление 6а, което е свързано с чл.32 (при жени с онлологични заболявания). Трябва ли да го попълвам и него, понеже аз не спадам към тези жени и там пише, че отпускат само 3000лв?
На заявлението от подцар, където ще попълня как искам да получа заповедта, мога ли да напиша адрес и име на офис на еконт или трябва да е до личен адрес?
И също така на приложение 4, трябва ли да подчертавам искам или не искам на спонтанен цикъл, при положение, че не сме го коментирали изобщо и в епикризата не пише как ще премине процедурата?
Ще съм благодарна, ако някоя от вас може да помогне, защото по телефона е по-трудно 🙂

# 847
По отношение на заявлението за онкологично заболяване, него няма нужда да го попълвате.
Може да се напише адресът на офис на Еконт, аз често си я пускам до офис, а не до личен адрес.
По-добре се обади да попиташ за подчертаването на спонтанен/стимулиран цикъл или най-добре не подчертавай нищо, тъй като имам някакъв спомен, че на мен ми направиха забележка да не подчертавам, че това е било нещо, което доктора щял да прецени, а заповедите се издават за съответния начин. Въпреки, че ти ще си на стимулиран, мисля, че е по-добре нищо да не се пише.

# 848
Много благодаря!
Ще питам, но и аз така разбрах по написаното, че се подчертава само, ако го пише в епикризата какво е избрано.
Така или иначе ще звъня, защото са ми объркали фамилията в епикризата и ще видим дали ще изпратят нова или аз ще им пратя останалите неща и те да ги пуснат направо с оправената епикриза. Затова и явно по телефона много не се разбираме и реших да питам и тук 😊

# 849
Здравейте момичета, знаете ли колко време след пункцията е връщането на ембриона?

# 850
Здравейте момичета, знаете ли колко време след пункцията е връщането на ембриона?

Зависи дали си на свеж или размразен трансфер. При свеж - 3-5 дена след пункцията, при замразен след 1, 2 цикъла.

# 851
А дали са ви давали вечерта преди пункцията да пиете Лексотан и кое го налага?

# 852
Здравейте! Към тези от вас, които сами са си подавали документите, чрез куриерска услуга:
Кой телефонен номер дадохте за получател? Този, който е в страницата на ЦАР ли?
С обратна разписка ли изпратихте документите?
За да получа входящ номер след това, трябва да се обадя в ЦАР или да им изпратя имейл?

# 853
А дали са ви давали вечерта преди пункцията да пиете Лексотан и кое го налага?
Вероятно го дават, за да можеш да отпуснеш напрежението и да се на спиш.. Не са ми го предписвали, но в клиниката преди пункция ми биха един коктейл, включващ и лекарство с отпускащо действие.

# 854
Здравейте! Към тези от вас, които сами са си подавали документите, чрез куриерска услуга:
Кой телефонен номер дадохте за получател? Този, който е в страницата на ЦАР ли?
С обратна разписка ли изпратихте документите?
За да получа входящ номер след това, трябва да се обадя в ЦАР или да им изпратя имейл?
Изпратих ги със Спиди без обратна разписка с телефона от сайта.
При мен липсва документ и затова още нямам вх.ноюер, но веднага се обадиха да ми го кажат.

Общи условия

Активация на акаунт