Център за асистирана репродукция (ЦАР) тема 38

• 66 530
  • 976
  •   1
Отговори
# 885
Някой знае ли кога ще е заседанието този месец?
Чудя се има ли смисъл да бързам да подавам или няма шанс да вляза в заседанието този месец.

Кято пример мога да дам нас. Ние получихме входящ номер на 09.09., а на 11.09. имаше заседание. Ние не бяхме разгледани на него, между нас и последния разгледан номер имаше още цели 60 номера, които също не са били разгледани. От клиниката ми казаха, че е най-добре, когато се подадат документи в края на настоящия месец, тогава вероятността да бъдат разгледани на заседанието следващия месец е най-голяма.
И на мен вече ми се струва страшно дълго чакане, но на мен ми отне 3 години да имам възможност да кандидатствам (нисък АМХ и няколко операции), така че ще си почакам още няколко дни Simple Smile
Подайте, когато съберете документите, бъдете спокойна и не си го поставяйте за фикс идея. Успех!

# 886
Някой знае ли кога ще е заседанието този месец?
Чудя се има ли смисъл да бързам да подавам или няма шанс да вляза в заседанието този месец.

Кято пример мога да дам нас. Ние получихме входящ номер на 09.09., а на 11.09. имаше заседание. Ние не бяхме разгледани на него, между нас и последния разгледан номер имаше още цели 60 номера, които също не са били разгледани. От клиниката ми казаха, че е най-добре, когато се подадат документи в края на настоящия месец, тогава вероятността да бъдат разгледани на заседанието следващия месец е най-голяма.
И на мен вече ми се струва страшно дълго чакане, но на мен ми отне 3 години да имам възможност да кандидатствам (нисък АМХ и няколко операции), така че ще си почакам още няколко дни Simple Smile
Подайте, когато съберете документите, бъдете спокойна и не си го поставяйте за фикс идея. Успех!
И ние получихме номер на 09.09., чакаме с нетърпение заседанието този месец. Simple Smile

# 887
Момичета, влизам и аз с въпрос..
В комисиите, които разглеждат документите, знаете ли дали има лекари. Тоест мисълта ми е , понеже за тубарен фактор изпращаме и диска освен анамнезата от болницата, има ли някой, който там ще отвори диска и ще разгледа снимката, знаете ли случайно? Благодаря предварително и успех на всички в процедури!

# 888
В комисиите, които разглеждат документите, знаете ли дали има лекари. Тоест мисълта ми е , понеже за тубарен фактор изпращаме и диска освен анамнезата от болницата, има ли някой, който там ще отвори диска и ще разгледа снимката, знаете ли случайно? Благодаря предварително и успех на всички в процедури!
на сайта има информация за структурата на центъра. Ето това пише " Комисия към ЦАР
Извършва разглеждането на документи и одобрява заявленията
Комисията се състои от петима членове, от които четирима медицински специалисти с опит в областта на акушерството и гинекологията и един медицински специалист с опит в областта на образната диагностика. "
Има и снимки на членовете, на комисията. Simple Smile

# 889
Проф. д-р Силви Георгиев е Завеждащ Отделение по анестезиология в Щерев. Другите не са ми познати.

# 890

Да, лекари са, както са Ви казали, може да видите имената им в сайта.
Но доколкото на мен ми обясниха, те гледат заключенията в епикризите или каквото и да е изследване. Имам предвид, че при заключение за непроходимост на тръби от цветна снимка, направена по техните изисквания, те няма да го подложат на съмнение. Както и при диагноза за мъжки фактор, също няма да сравняват показателите. Можете да попитате в клиниката, към която кандидатствате за повече информация Blush
Аз бях подготвила много повече епикризи, отколкото те в крайна сметка казаха, че са информативни и да изпратя.
Успех!

# 891
Благодаря за изчерпателните отговори момичета! Успех и стиснати палци имате и от мен!

# 892
Здравейте, момичета! Simple Smile

Включвам се с малко по-специфичен въпрос. Имаме бебенце от опит, финансиран от ЦАР. От пункциите тогава имаме съхранени ембриончета, с които искаме да направим нов опит. Има ли възможност отново да се кандидатства, но само за частта, свързана с ембрионотрансфера?

Благодаря предварително!

# 893

Включвам се с малко по-специфичен въпрос. Имаме бебенце от опит, финансиран от ЦАР. От пункциите тогава имаме съхранени ембриончета, с които искаме да направим нов опит. Има ли възможност отново да се кандидатства, но само за частта, свързана с ембрионотрансфера?

Благодаря предварително!
Не,трябва да си го платите.

# 894
Ако не сте използвали замразения трансфер мисля , че може да го използвате.

Благодаря предварително!

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 14:58 от Chory

# 895
В заповедта се включва определена сума за свеж трансфер или ЗЕТ. По мое време беше 500лв, но мисля, че вече е малко по-голяма сумата. Ако сте ги ползвали следващите трансфери си ги финансирате Вие. До колкото разбрах не може да се кандидатства за финансиране за нов инвитро цикъл (стимулация + трансфер), ако имате останали замразени ембриони.

# 896
Здравейте, ние този месец кандидатствахме отново с един останал замразен ембрион. Аз също бях разбрала, че няма как, но понеже ембрионът ни е генетично изследван и излезе небалансиран, от клиниката ми казаха, че не могат да ме задължат да го използвам и направо да кандидатстваме пак. Сега чакам с притеснение заседанието, ще ви държа в течение дали са ни одобрили.
В заповедта се включва определена сума за свеж трансфер или ЗЕТ. По мое време беше 500лв, но мисля, че вече е малко по-голяма сумата. Ако сте ги ползвали следващите трансфери си ги финансирате Вие. До колкото разбрах не може да се кандидатства за финансиране за нов инвитро цикъл (стимулация + трансфер), ако имате останали замразени ембриони.

# 897
При основателна причина, при наличие на нетрансферирани ембриони може да се пристъпи към кандидатстване за нов опит, като предходния се смята за приключен. Обаче не знам кои са основателите причини. Може би този небалансиран ембрион е такава.

# 898
Благодаря ви за коментарите! Звучи резонно… Нашите останали ембриони не са изследвани, но вероятно няма да рискуваме размразяване с цел изследване, за да не ги разрушим, така че просто ще си самофинансираме трансфера.

Успех на всички от ❤!

# 899
Момичета, днес звънях в ЦАР. Заседанието е минало, имало е много заявления и ще ги изпратят. Не ми казаха срок, понеже заради по-големия брой заявления не могат да се ангажират кога ще успеят да ги подготвят. Но да се надяваме, че скоро скоро ще ги получим Hug

Общи условия

Активация на акаунт