С много песни и игри минаха рождените ни ДЕКЕМВРИЙСКИ дни

• 19 611
  • 288
  •   1
Отговори
# 210
за срещата - ами аз съм за петък по-скоро, май, като че ли.... към 21 ч. например, хайде вие сте - на какво място ни се ходи всъщност?

а иначе, за ехографа - момичета, мерси за вниманието - новините не са съвсем добри, т.е. има новини - според ехографиста Ежко най-вероятно има непоносимост към (и оттам неусвоимост на) глутена, демек цьолиакия  Shocked т.е. със сигурност има някакво чревно възпаление (ентерит), което се дължи най-вероятно на това... ние първо бяхме доста стреснати, после, разбира се, се поуспокоихме, а и нашият педиатър каза - 'щом не е от бъбреците, няма проблем... да се направи диетата, ще видим...' общо взето нещата съвпадат - ака сякаш повече, отколкото изяжда; при нас недостатъчното наддаване съвпадна със захранването, но аз много внимавах за глутена (ама сега не ми се рови да видя кога сме почнали с него, но беше късничко), ама като доста малко бебе той имаше сериозен запек и само овесената вода му помагаше, макар да знаехме за глутена в нея и аз да се опитвах да се дърпам... де да знам де, може и друго да се окаже; но ако се окаже това, ще ме е яд, че не ни пратиха на подобна консултация по-рано, макар и сега да бях първо резервирана.

И така: сега ни очаква много строга диета без пшеница, ръж, ечемик, овес; той каза и без прясно мляко, ама това за всеки случай; кисело - може; 3 пъти на ден трябва да се пие един ензим (креон), 2 дози витамини, 3 пъти - еспумизан (защото е и пръцклив) - след 20 дни пак на консултация... с една дума - чакам всякакви рецепти за царевични и оризови хлебни изделия (ако някой знае за царевични солети - именно солети, пръчици не ни вършат работа - моля да си каже!) а и къде има например оризови спагети...
радвам се, че се установи след РД-тата  Wink и явно нищо не е случайно: пиша аз тук за млякото и хляба сутринта, а след 2 часа се оказва, че трябва да си променя 100% мнението по въпроса... а и снощи специално си купих блат за торта, за да направя такава, от не знам колко време не бях правила, а сега не знам кога ще направя и тази... трябва да крием нашия хляб, но  и бирата  Wink

# 211
Здрасти, мацки!
Първо да честитя на Алекс1  РД-то! Мила, ако все така я караме, ще празнуваш цяла година! Супер! Тъкмо цяла година ще си жива и здрава, много усмихната и щастлива! И по-малко работа, повече почивка и щастливи мигове с малката къдрушка!
Като сте заговорили за ядене - пише ви една бясна майка. За трета вечер това дете ми прави един и същ номер. Всякакви капризи и мурафети й се задоволяват, а нашето си изажда само половината от храната. А сутринта с отварянето на очите вместо "Добър ден" се казва "ам, ам" или "то.та", т.е. торта. Иначе менюто включва все още пъретата - почти на 50%. Сутринта попарата си върви, към 11 плод или плод.пюре, на обяд нещо готвено или пюре с два сухара, за закуска сандвиче и млекце от плодовите, на вечеря - половината ядене Mr. Green Това е общо взето. Сокче пием,  дори се уливаме, но само ако е от банан. Rolling Eyes
Купонче ще има виждам. Хайде, че ми се гледат снимки! Аз лично утре празнувам 1 годинка стаж във фирмата и смятам да отразя едно упадъчно фолк-парти с Вероника Twisted Evil
Маймунче, една прегръдка за вас! Hug

# 212
  • София
Аз мога само в петък, щото събота съм на работа. Така че явно ще е петък. Сега разглеждам ресторанти. По-късно ще пусна офертите и в петък сутринта ще звъня да резервирам. Ходи ми се на нек'во по-различно място от Уго, Дон Домат и подобни. Нещо по-джиджано.
Час какъв ви устройва? 20 или 21?

Маймунка, в добре зареден Диетичен магазин ще си набвиш огромно разнообразие от такива продукти - има оризови спагети всякакви оризови и царевични измишлЬотини. Аз ползвам магазина на Шишман щото ми е най-близо. Също и в Пикадили на щанда с китайските хранителни продукти (т.е. за китайска кухня) също има оризови спагети и неща.

# 213
  • у дома
Здравейте,
Маймунка, силно се надявам въпросната диагноза да не е съвсем вярна. Мислите ли и за друго  лекарско мнение?
А за момента за диетата, продуктите които описваш би трябвало лесно да намериш из диетичните магазини.
В района на руски паметник се сещам поне за 2 такива.

Смайли,  според нашето педи за момиче над годинка вече било задължително да е без памперс. Според нея памперсът също е допринесъл за нашата пикочно/бъбречна инфекция с Е-коли, бактерии проникнали от акото. Та подсеченото дупе е малък проблем, но аз лично се постреснах, щото на никого не пожелавам нашите перипетии.

А нашата Алекс1, заедно с Вики и тати ги има публикувани с много сладка снимчица в новото списание МОЕТО ДЕТЕ. Честито!!! smile3501   love001
Алекс, дано не ми се сърдиш че ви издадох тук....

Янче, ние сме при Чамурлийска в Понеделник сутринта, ако това инфо ще ти е от полза.

# 214
Нев, съжалявам. Няма да е лесно, но не е невъзможно. Ще помагаме.
А как би се доказала тази диагноза - цьолиакия? Предполагам ехографията е дала само някакви общи насоки, но по-конкретни изследвания няма ли да се направят?

На първо време се сещам
- царевични пръчици - Царевин, в синьото пакетче - със сигурност са без глутен. Купувахме ги много преди едно лято.
- Трохо - оризовото /царевичното е с глутен, защото има и пшеница/, по едно време го бяха спрели от производство, трябва да провериш
- брашно от елда, макарони от елда /има едни с глутен и едни - без, чети внимателно опаковката/
- соя - готвя я като боб чорба, много вкусно
Най-добре заредените диетични магазини, които съм посещавала са този на Коперник и този срещу х-л Хемус.
Обещавам, че ще мисля още. По едно време бях много навътре с нещата, ако се сещате Wink

Ди, още утре ще й го обясня това на Дарата Simple Smile Много страшно звучи, дано се постресне малко Simple Smile Майтап. Чукам на дърво да не ни се случва!

Последна редакция: ср, 31 яну 2007, 22:08 от Смайли

# 215
  • София
Явно на повечето ни е удобно в петък. Кажете час. Също и дали ще сте сами или с любимия (или любовника Wink ). Чакам и ще броя утре вечер и в петък ще звънна за резервация.

Ето и предложенията ми:
1. Тадж Махал - индийска кухня - ей тука може да видите повече инфо
2. Пастарито - италианска кухня - в Сити центъра. ей тук повече инфо
3. Pastorant - италианска кухня. Намира се на ул. Цар Асен близо до Солунска. Ако знаете кде е При Яфата, това е много близо до него. Немога да ви намеря инфо за него, но ми го препоръчаха от 2 места.
4. Fifth floor - Това е ресторанта на последния етаж в Ориндж центъра (на Графа) ето и сайта: http://www.fifthfloor.info/ да разгледате снимки и менюто.

Последна редакция: ср, 31 яну 2007, 22:52 от Yanche

# 216
# 217
И аз съм за 2 или 3.

Фъстъче, не се сърдя, разбира се. Бях забравила да кажа. Мацката, която пише в списанието е приятелката на моя колега, дето ще им кумуваме. Помоли ме момичето, че нямало за кой да пише и така стана.

# 218
Мерси, мерси! хрумна ми това за диетичните магазини и също си спомням за троховците, но точно това най-много ме притеснява: трябва да се чете много внимателно, а не да действам на доверие - погледнах и някои по-специализирани форумски теми и някои майки си пишат, че винаги звънят във фирмата, независимо какво пише на опаковката... а и... срам не срам... аз просто почти не готвя такива неща, честно казано вкъщи нямам фурна... е, при брат ми на горния етаж има, но въпросът е принципен... и днес малко се позасрамих, като докторът ми заобяснява, че най-хубавият царевичен хляб се правел като не знам си кой кекс...

колкото до сигурността на диагнозата - ами не е сигурно още, за други изследвания не е ставало дума засега, най-напред ще се види как ще подейства тази диета (защото ясно се виждало, че някакъв ентерит има, въпросът е от какво); ама както и нашият педиатър реагира с лека ръка, си мисля, че е вероятно да се окаже нещо по-леко накрая... или пък може и да  реагира малко гузно, че чак сега ни праща на такъв преглед... или просто беше уморен... мислим и за втори преглед, разбира се; досега всички чути мнения са за спазване на диетата, докато се изяснят нещата.

за срещата - много, много ми се ходи на индийски р-т, но хем се притеснявам финансово, хем гледам повечето клоните към друго; тогава и аз казвам - 2 или 3, с предпочитания към 3 -заради мястото, по-удобно ми е, а и по принцип не ми е твърде уютно в места като мол-ове. За часа - аз казах, че ми е по-удобно в 21, но дали няма да е късно? ето, този в сити центъра е само до 23:30... ама пък ако сме точни, става... Янче, тенкс за организацията пак!

# 219
  • София
Неви, предлагам да направите втори преглед, най-добре е да попрочетеш нещо за проявленията на тая непоносимост към глутена, да не се окаже, че мъчиш детенце да яде дивотии, а симптомите не се повлияват. Ако ми остане време, ще потърся из интернет повече инфо. По отношение на храните - момичетата са ти дали идея, включвам се само с оризовите бисквити - едни такива пресовани кръглички, малко на брикети приличат  Wink

По отношение на млякото - от около 2 месеца Ванеса почна пак да пие мляко сутрин, от шише, по около 200-240 изпива, без захар, от това детското Млечко на Мегле. През деня винаги за десерт има по 1 кутийка (100 гр) от Йоголиното на Алете, от време на време хапва кашкавал и сирене, и на следобедна гледам закуската да е винаги с мляко, та да докараме поне 400 мл/гр мляко на ден. Нещо зъбите при нас не излизат - още си стоим с 12 зъба, кучешките са изписани на венеца, но не пробиват. Та се зачудих пак с тоя рахит дали пък не беше вярно.... ooooh!

За срещата - не обещавам нищо, но ще следя уговорките ви и ще ви изненадам. Пасторанта на Цар Асен съм посещавала няколко пъти. Ресторантчето е малко, задължителна е резервацията, ценова категория - над средната. За референция - последната ни вечеря за 4 души без прекаляване (но с 3 бутилки вино) излезе 180 лв. Нещата са вкусни.
Пастарито не препоръчвам. Тадж Махал е хубав, но индийската кухня не е любима на много хора, особено тези, които не обичат подправки, а и повечето неща са лютички. Не съм ходила в Ориндж центъра.

# 220
Уф
Неви  Confused дано има грешка в диагнозата, и аз бих те посъветвала при друг лекар да ти я потвърди, или още изследвания за проверка, че ми се струва ужасно цьолакия  Confused
За статистика - спомняш ли си кога захрани с глутен?
Иначе във форума намерих тези теми
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1123
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=112317.msg2040634
и още тук
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=alergii&Number=194667 … &sb=&vc=1
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=budeshtimaiki&Number=1945717424
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=budeshtimaiki&Number= … &sb=&vc=1

# 221
  • София
Е хубаво. Като гледам клоните повече за италианската кухня. И аз лично от 2 и 3 предпочитам 3, точно щото не се ходи в мол. Ама от друга страна там пък има паркинг и е удобно за тези, които ще дойдат с автомобил.
Резервация ще направя обезателно, въпроса е къде. Ще изчакам до довечера да се изкаже още някой и утре сутринта ще се обадя да резервирам. Казвайте моля и дали ще сте по 1 или двама за да мога да преценя колко места да запазя.

# 222
На втори преглед ще ходим в понеделник, дотогава няма да почваме ензима (креон), може би не и еспумизана, само ще позасилим дозата витамини (Киди), или поне ще опитаме да ги даваме редовно, което си е наш пропуск, че не го правим. смятам да спазаваме диетата засега, защото не може да навреди според мен, а ако тя все пак повлияе по някакъв положителен начин и доведе до изясняване на ситуацията - толкова по-добре. Като четох по разните специални теми (Ели, мерси за препратките!) ми се струва, че ниското тегло може би наистина не е достатъчен симптом за твърда диагноза, но вчерашният лекар минава за добър специалист при работата с ехограф, а аз не мога да преценя какво е видял.

За петък - Янче, аз ще съм сама.

# 223
Маймунка, задължително направете консултация и с друг лекар. Тази диагноза нещо ми звучи странно...  newsm78

За събирането - аз също не съм почитателка на мол-овете, още повече, че не дават и да се пуши там. А за другия ресторант ми се струва леко скъп, не знам.... при нас заплати дават на 5-ти. Но ако решите там - няма проблем.

# 224
Маймунка и аз си мисля да търсиш второ мнение. Ако искаш да те пратя при нашето педи - член е на УС на бг педиатрите - много е готина и е полухомеопат - нещо такова.
Искам да ви питам - имате ли ританки, ненужни.........трябват за ПАзарджишкия дом Praynig

Общи условия

Активация на акаунт