С много песни и игри минаха рождените ни ДЕКЕМВРИЙСКИ дни

• 19 573
  • 288
  •   1
Отговори
# 270
Аз блея... незнам що го прочетох наобратно!?!?! Нещо съм ку-ку... ша ма прощавате! Simple Smile
простено ти е любима,простено ти е Heart Eyes

# 271
Привет на всички мами и дечица,
Аз наистина хич не пиша, ама от време на време ви чета /за съжаление все по-рядко/ и си сверявам часовника с вас.
Шоши, наистина е права за бибата и не можах да се стърпя да не пиша.
Янче, моята Михаела наистина беше страшно привързана към тая гадна биба, точно както ти го описваш- при най-малкото нещо дай моля биба, говори с нея и т.н. ужасно просто. Особено по Коледните празници бяхме при свекър ми в Германия и там беше чудо, дали от смяната на обстановката и новите неща, а и там наистина децата до много големи са в колички и със залъгалки по улиците и магазините и тя съответно като ги видеше и си иска бибата, та там едва ли не беше нон стоп с нея. Аз испадах в ужас, като трйгвахме на някъде, дали не съм я забравила и даже резервна носих задължително. Нооо, като се прибрахме по Нава година бяхме на гости в свекърва ми, те имат куче и така стана, че не носихме биба, а тя се присети по едно време и един от гостените каза, че кучето я глътнало и изяло. Тя някакси наистина го повярва това, понеже непрекъснато хранеше кучето с кво ли не, видя го че то наистина гълта разни неща, а и от външен човек й се каза. Няма да те заблуждавам, че сигурно 10-тина дни си я търсеше при всяко заспиване. Четох, че отказването от залъгалката е нещо подобно на отказване на цигари при възрастни. Но бяхме абсолятно твърди и двамата с баща й, никакви компромиси. Казвахме, че бибата е в корема на кучето и че даже баба й се обадила, че кучето го боли корема и т.н. и даже тя самата това го повтаряше. В смисъл, искам да ти кажа, че трябва да сте твърди и с идея какво точно е станало с бибата, а не в яслата с биба за молко, после не. Поне при нас така стана. Да ти кажа честно още не мога да повярвам. Много го мислех това преди, и аз бях много притеснена, доста бях изчела и за нещата, които и другите те съветват. Но всеки случай си е индивидуален. Моята слава богу не се сети за заместител пръста.
И наистина внимавайте с приспиването на спалнята, ние си патим от това вече 1,5 година. Аз пък с това не знам как да се справя.
Малко дълго стана, ама наистина съм съпричастна с тази тема и още ми е прясна. Искам да ти кажа, че не е невъзможно, а вече си е време, те са си де(ица, не са бебета.
Айде, че аз съм още на бач. Поне после ще разпусна на традиционната женска петъчна сбирка на кръчма.
Приятна събота и неделя и да сте здрави!

# 272
Здравейте и от мен! Все по-рядко пиша, но поне се опитвам да чета.
За бибата, Янче, аз ти разказах, как Виктория отказа бибата, но наистина при всяко дете си е индивидуално. Сега бибата й стои в един шкаф, който тя отваря. Вижда я и вика: "биба, биба. Маца ака биба" и се смее, но не я взима, защото маците са я наакали и бибата е много мръсна. И като види друго дете с биба отбелязва, че то има биба. Наистина, трябва да бъдете твърди и както Бамбина ти е казала - не може в яслата с биба, а в къщи - без. Просто обяснявате, че бибата я няма.

Маймунка, получих мейла, благодаря! Не съм гледала още, но ей сега ще го сторя.

Хайде, бъдете здрави всички. Аз бачкам и днес и се надявам, поне събота и неделя да се наспя, че ми се затварят очите.

# 273
  • София
Да се отчета за нашата бибена сага Simple Smile Нещата вървят все по-добре. Въпреки, че бях дала позволение на лелите да й я дадат за заспиване, те НЕ СА Я ДАЛИ!!! ( bowuu което много ме зарадва че са се борили и те). Била помрънкала малко, ама абсолютно приемливо и след това е заспала БЕЗ нея. Заварих бибата непокътната в чантата (мисля, че абсолютно са честни с мен и не ме лъжат...) На тръгване естествно ме пита "къде ми е бибата", а аз й казах, че сега бързаме за да отидем на пързалката и преди това да видим кученцата и после ще я търся и ще я дам. Съответно после мислех да я "забравя"... ама без да искам наистина я забравих в чантата в яслата Simple Smile Та така. Тя го прие много спокойно. Това и за мен е добре че и да искам немога да се изкуша да й я дам...  Crazy
Сега от 20 минути си говори в леглото и се опитва да заспи (ама не реве). Днес ще се постарая да минем без приспиване... да видим дали ще стане. Казах й в понеделник, че ще й я дам. И тогава наистина ще я дам ама обезобразена - "нагризана от мишлетата"... и ще я помоля сама да я изхвърли, защото няма да става за нищо. Това ми е плана, остава да видим дали ще се осъществи...

Криси, кажи за дрешките. Тая седмица дет идва? Дали ще може да ти ги донеса по някое време?

# 274
ЕЕЕЕЕ Янче
точно като по описаните случай се развиват нещата с бибата - браво  Party
В понеделник я отрежи до половината - мишките .дена са я яли  Wink Laughing
Много се радвам, казвай как заспа накрая снощи?

Деси
дръж се, много е рано още да излиза Теди  Confused

чоча
тази история с кръвните тестове ... много прозрачна, ужас с тези печалбарски методи...

# 275
Исках да попитам майките на дългогосите деца - как се справяте с ресането  Confused
Емата с нейните 6.косъма, малко пораснаха ... и е някакъв ужас... всяка сутрин става с една топка топирана, навързана и завързана коса ... която ни побърква и двета
чудя се дали да не слагам балсам след шампоана  Shocked
Давайте идей за лесно ресане, и спане без топиране  Rolling Eyes

# 276
  • София
Мая снощи си заспа в леглото, но настояваше докато запсива да лежа аз на спалнята. Заспа като че ли по-бързо от предния ден. Днес въобще не ме е питала за бибата. А аз толкова се стрхувах от тоя момент... Simple Smile Радвамс е че засега върви така гладко. Лошото е обаче че така без биба се буди 1 час по-рано. Днес сме станали в 6:55. Иначе ставахме 8-8:20...

# 277
  • София
Янче, браво на Мая за бибата. Вече спокойно можеш да се похвалиш, че сте я отказали. Аз моите юнаци и двамата им втълпявах, че трябва да я подарят. Големия я подари на майстора който ни поправяше пералнята, а малкия на каката от "клекшопа". В крайна сметка те сами си бяха виновни, че са я подарили Mr. Green

Шоши, пу-пу, много хубаво коремче. Поздравявам ви и за чудесния нов дом. Да си призная позавидях Grinning.

Деси, мила почти си на финала, стискай още е раничко за Теди.

Чоча, не съм чела за кръвните тестове, но аз от Мустаков съм много доволна. Водила съм Калоян при него. Добре, че беше той, щеше да стигне до астма. На място го тестуваха, но беше 4 годишен, а Вики е още малка, може би затова е предложил кръвен тест. Все се каня да те питам с какъв прах за пране переш и използваш ли омекотители? На моя приятелка двете й деца бяха с такива пъпчици. И двамата са светли, бели и със сини очи. Казват, че тези деца са повече предразположени към алергии. Та при нея проблема се реши като спря омекотителите и пере само с Ариел. Щом смени праха, веднага се изприщват.

Ели, слагай балсам, по-лесно ще се решите. Аз пък Виктор последния път така го постригах, че известно време, ще бъде ограничен от към социалните контакти и навън задължително с шапка  Laughing.

Я да питам аз още колко деца са с памперс? Да не сме останали само ние. Чакам пролетта и действам от раз - дневен, нощен - накуп.

# 278
  • Sofia
Асе,смених праха с Тео бебе.Сега са й по-малко пъпките,но нали пихме и антибиотик покрай Нова година,заради бронхита,та незнам от кое е резултата.Мустаков ми предложи да спра млечните храни за 1 месец ShockedСтрува ми се мисия невъзможна.В къщи мога да я огранича,ама в яслата Sad Ще пробвам и с Ариел Wink За памперса ние само в къщи сме без памперс,но спиме със.
Ели,нашта дългокоска почти не ми дава са я реша.В яслата дава,обаче Laughing Нашта понеже не е постригвана на дължина и й се заплитат крайчетата,т.е. къдрите.
Янче, БРАВО!Дано сте се разделили вече окончателно с бибата!

# 279
  • на езерото
  Честито на новодомците  bouquet
  Шоши, страхотно коремче Hug Деска дръж фронта още мъничко остана, наскоро те даваха по новините,бяха те снимали пред НОИ във връзка с забавеното изплащане на болничните.
  Ели и на моята госпожица се заплита косата аз често я постригвам, но съм намислила да и я пусна дълга сега, защото ми омръзна да ме питат дали е момче Close. Балсама за коса бебешкили  трябва да бъде (има ли въобще такъв) Embarassed,досега съм използувала шампоани на Нивея и Джонсън, но за балсами... newsm78.
 Асе ние сме от тези с памперсите Embarassedпокраи грипа и се беше подсекло дупето и казваше и за двете неща, а сега казва има пиш обаче изпада в истерия като донеса гърнето ooooh!направо съм се отчаяла на тази тема Tired

# 280
Здравейте,
и ние сме с памперси. Изчаквам местенето, че каквато е чувствителна...дано само не стане тъкмо да свикне с новата обстановка и хора и да се роди бебето Wink По разни немски форуми точно четох, че имало деца, които развиват фобия да излизат навън при смяна да средата  Shocked Пинка, не се отчайвай, като стане готово детето и се махал мапмерса за 2-3 дни  Peace
Не е много дългокоса, но и косата й е доста перушинеста...нямам проблеми с това Sunglasses
Асе, радвам се да те видя  Hug
Чоча, успех, дано най-после се оправят тия пъпки!
Ели, много дълъд този период на свикване! Тук май е около месец...но пак зависи от детето де. Някой за 2-3 дни са готови, други искат повече време..
А колко %но прясно мляко давате? newsm78

# 281
Здравейте,
и Ежко е още по-голямата част от времето с памперс - навън не смея да го извеждам без, вкъщи вече доста време е без и като цяло си казва, но пък често иска да стои и без гащи, т.е. голичък от коремчето надолу и е категоричен... за спане не съм пробвала без... не знам дали не избързах, защото явно за 2-3 дни не се получи... а може и боледуванията да объркаха плана... има и инциденти, разбира се, но рядко.

Чоча, аз по принцип имам добри впечатления (не за Ежко, покрай други близки) и отзиви за Мустаков, но де да знам за вашия случай... а ако опиташ с диетата - дали в яслата не могат да се приспособят? те не трябва ли да могат да реагират на такива деца? може пък да има някое с алергия и да му приготвят някои неща отделно, попитай, но сигурно пак ще е трудно.

а колкото до бибата - при нас е само за заспиване и не ме безпокои още толкова, а днес дори я изпозлвах в друга роля (което не знам дали беше правилно, но подейства): пак не искаше да хапне нищо на обяд и аз му взех всички биби (ние имаме няколко, та явно на много мишки ще трябва да ги подарим един ден) и му спрях любимата Бейби тв, докато не започне да яде именно агнешката си супа... друго ядене както нямах, така и не исках да му давам... (проблемът, освен това, не беше вкусов) първо си поиска телевизията, след като хапна една-две хапки, я пуснах и той, гледайки, си изяде всичко, а и почти цял грейпфрут, но след това не вървеше да не му дам и бибата... за сметка на това не поиска сок преди заспиване, което доста ме зарадва....

Шоши, как минаха изследванията? за прясното мляко не мога нищо да кажа - Ежко не ще, дори когато съм пробвала да му давам детските на Млечко (май бившото Мегле), но не помня те колко % са... а какви кисели давате, като %? спомням си, че сме си говорили и имаше разни мнения... аз предпочитам На баба високия %, най-вече защото почти само то може да се яде спокойно с лъжица, без да се разпада и втечнява веднага... но напоследък сме повече на 'янче', т.е. айрянче... (Янче, да не се засегнеш, аз се усетих, че т'ва е твойто име, чак като го видях написано  Wink)

# 282
  • София
Simple Smile Маймунка равесели ме с това "янче" Wink

Прясно давам 3% (3,2% има някои също и тях), кисело също около 3%, но не повече от 4%, защото тях май ги омазняват допълнително. По принцип на малките деца трябва да се дават необезмаслени млечни продукти, което незнам какво точно ще рече (т.е. какъв % масленост).

Давайте нови заглавия МОЛЯЯЯ. На 15 страница сме, а нищо немога да измисля.

Още сме с памперс и няма светлина в тунела. Сега като посвикне без бибата съм намислила това да ми е новата цел. Искам преди да се появи бубинката да сме се отървали и от това.

Днес си купихме нова пералня. Много й се радвам. Освен това се влюбих в един кухненски робот. Всичко прави - кълца, мели, бърка, цеди и т.н. ... само не може да готви, ама нали затова съм аз Wink Та мисля другия месец и с това да се обзаведа. Освен това бяхме в Комо да гледам за легло на Мая. Харесах модел, ама Мартин каза че и сам можел да го направи... !? Аз бях решила да му го спеестя, ама като се натиска... Аз лично така предпочитам, защото това ми се стори доста паянтово, особено пък и за тая цена дето му искаха хич не си струва...

# 283
Здрасти, мами! Хайде и аз да се разпиша по никое време
Захапаха ни здраво компютрите на работа и оттам въобще не влизам. Чета ви редовно вечер, но много не остава начин за писане.
Ние сме добре. Грипът ни разминава засега, въпреки че дядо ни направи дори бронхит. Много приказваме, много пеем, научи се дори да брои до "осим" Laughing, приспиваме се на леглото с мама, минимум 40 минути, нооо - това да ни е проблема! Praynig
Поздравления за Янче и за Мая, де Wink Мила, ние биба не сме кусвали през живота си, най-много два,три пъти и веднъж за снимка Laughing А, и честита ти пералня!
Асе, май сме много в отбора Grinning И ние сме с памперс. Проявява интерес към гърнето, дори го използва по предназначение няколко пъти. Обаче и аз тормозът съм го оставила за пролетта. За коя точно не знам hahaha
Шоши, много ти ходи коремчето! Аз тази вечер се замислих за онова "бременно" време. Спомних си, че само веднъж ми отстъпиха място в автобуса. Всъщност някои хора и до последно не разбраха, че съм бременна и дори дискретно питаха: Ама вашо ли си е? Grinning
Ели, на Диля косата още не съм я подстригвала. Балсам не й слагам, само с Джонсън се мием. Разресването напоследък май е по-лесно - но винаги се налага да я баламосвам с нещо друго, за да стои мирна.
Чочи, и ние сме пъпкави. Обаче не съм й правила никакви изследвания. През лятото и алергия към слънцето й лепнаха, но... аз затова не искам да я виждам нашата джи пи приятелка. Rolling Eyes
Маймунка, дръжте фронта! Hug Десинка и вие двечките също! Hug
Ако съм забравила някого, сори, от възрастта е! Малеее, тая година ставам на 30!!! #Crazy

# 284
  • Бургас
Здравейте!  Hug
Тооолкова отдавна не съм влизала във форума, че май е неуместно просто да ритна вратата и да изтърся "здравейте!", но друго не успях да измисля!
При моите спорадични посещение с удоволствие регистрирам, че броят на кандидат-мамите на второ бебе нараства - не ми стигат думите да ви изпонапоздравявам! Много се радвам за вас!  bouquet
Неви, не хванах началото на вашите притеснения с изследванията, но дано скоро стана свидетел на края им!
Деси, много съм изтървала и ми е неудобно да питам, защо имаш такива проблеми в края на бременността. Ще стискам палци, всичко да се развие по най-благоприятен начин за теб и бебка!
От темите, които обсъждате към края, мога да се включа в две - Саня още е с памперс, а против заплитането на косата ни помагат само ножици. Така и не можах да се сдобия с дългокоса принцеса...
Ние сме добре. Причината да не пиша слава богу не е уважителна. През седмицата бачкам, вечер си готвя уроците за следващия ден, събота и неделя или съм на лекции (записах една следдипломна квалификация) или не ме свърта пред компютъра... Децата са здрави - от ноември имаме нов хомеопат и засега всичко е наред. Не само че изкарахме леко грипа, но и постигнахме чудеса с атопичната кожа на Богомил.
Друго не се сещам  newsm78
Целувки на всички!

Общи условия

Активация на акаунт