Виена тема 14

• 46 236
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
  • СОФИЯ
От Виена винаги си нося от новия им вид бонбони Моцарт. Тези които са с бял шоколад отвън, а вътре марципан. Тях харесвам най-много. От коледните базари понякога купувам и чаша, ако ми хареса. В триетажния магазин на Сваровски на Кертнерщрасе според мен има най-голям избор, често и намалени артикули. На Марияхилфер щрасе има аутлет, ТК  МАКС.

# 181
Влизам за малко практическа информация, която не знам дали ще влезе в употреба на някой, но все пак да споделя.
Тъй като не мога да ходя дълго пеша или да стоя права, но пък обожавам да посещавам забележителности, винаги търся възможно най-близкия достъп с транспорт до интересните места. Та ето от къде спестих малко ходене:
Глориет - при предишното си посещение на Шонбрун, стигнахме до Глориет с влакчето, което обикаля на територията на двореца, но то беше хем доста скъпо, хем изнервящо бавно. Този път стигнахме с автобус на градския транспорт до страничния вход на парка, който е на около 500 м от Глориет, но най-важното е, че се ходи по равно. От метростанция Meidling Hauptstraße на линия U4 (зелената) се качихме на рейс 63А за 5 спирки. Ето нагледен агитационен материал за удобството на този маршрут Wink

Ние отидохме сравнително рано, малко преди 9 и нямаше никакви хора. Направихме разкошни снимки.

Donauturm - съкратихме ходенето пеша отново с автобус. От метростанция Alte Donau на U1 (червената линия) взехме автобус 20А, може и 20В и доста доближихме кулата като се возихме 3 спирки.

И за да не е твърде едностранчив постът ми, ето още малко инфо за престоя във Виена:
Хотел - този път избрахме хотел Виктория, на 3 минути от страничния вход на парка на Шонбрун. Идеята беше да ни е удобно за ранно посещение на двореца, първо защото разполагахме с ограничено време, второ защото обичам да правя много снимки, но предпочитам да няма тълпи от хора. Хотелът е доста добър, с умерена цена, приветлив персонал, на минути има метростанция, трамваи и поне един рейс и достъпът до центъра е удобен.
Хранене - по препоръка от темата посетихме ресторант Reinthaler's Beisl, който е на топ място, точно до Stephansplatz. Зарадваха ни с вкусна храна, бързо обслужване и съвсем поносими цени, на фона на други ресторанти в района.
За късна закуска децата държаха да ядат храна от Билла Grinning От миналото посещение много ни впечатли разнообразието на сандвичи, салати, топла витрина и плодове. Хем много, хем вкусни. Не знам дали във всяка Билла е така. Ние имаме впечатление от Billa Corso до старинния часовник Anker и другата до Stephansplatz. Наистина хапнахме вкусно и евтино. Всъщност не беше евтино, защото искахме да опитаме много неща и на касата се оказахме с количества Grinning Но цените са съвсем добри.

# 182
От Виена винаги си нося от новия им вид бонбони Моцарт. Тези които са с бял шоколад отвън, а вътре марципан. Тях харесвам най-много.

Аз харесвам класическите на Мирабел. Най-добри са цените им в Била. Там предлагат доста видове подобни бонбони в различни опаковки , чак се чудех колко много разновидности на  моцартови топки на различни производители има, но на мен Мирабел са ми любими от време оно.

# 183
А има ли магазин за детски играчки, който да има по-богат избор от тези в БГ? Simple Smile

# 184
  • СОФИЯ
В Мюлер има детски играчки. За избор и цени нищо не мога да кажа, детето ми е голямо, студент.
https://www.mueller.at/

Последна редакция: сб, 24 юни 2023, 09:16 от мама САННЯ

# 185
  • Варна
Кой район е по-добър за отсядане?
Около Пратера или зоологическата градина/Шьонбрун?

Ще организираме изненада за рождения ден на сина ни и това са двете задължителни места за посещение. За останалото ще видим как ще е времето, защото на тези ако оставаме по цял ден няма да има много време и ни се иска настаняването да е близо поне до едното, но и да е района с повече опции за разходки и пешеходно разглеждане. Само за 3 вечери ще сме, което са 2 пълни дни.

# 186
Пратера е на 3 спирки с метрото до центъра, където са повечето забележителности. Дори и да не влизате пак може да си направите хубава разходка около тях.
От Шонбрун са около 8-9 спирки.

# 187
  • Варна
Благодаря! Да разбирам, че тогава настаняване в центъра би било по-добро или предвид ограниченото време да го оставя да е до Пратера?
Ще разгледам и този район, щом разстоянието е 3 спирки би трябвало да е удобно за пешеходно.

# 188
  • Viena
Да,става и пеша.

# 189
Благодаря! Да разбирам, че тогава настаняване в центъра би било по-добро или предвид ограниченото време да го оставя да е до Пратера?
Ще разгледам и този район, щом разстоянието е 3 спирки би трябвало да е удобно за пешеходно.

Този район е прекрасен като локация. На 10 Мин от връзка за летището, пеша до центъра и пратера, много приятен и оживен.

# 190
  • Варна
Благодаря! И аз по картата и отзива от тук за там се ориентирах, но избор на хотели няма там.

# 191
Здравейте, както писах в общата австрийска тема, ще прекарам няколко дни служебно във Виена. Смятам да ползвам предимно градски транспорт. В този ред на мисли, какви карти се предлагат? Вероятно има комбинирани опции, които обхващат различните видове транспорт...Може ли някой да ме насочи накратко? Аз ще бъда три дни, най-удачно би било и за трите дни да имам карта, която покрива всички видове публичен транспорт. Много благодаря! Heart

# 192
Здравейте, присъединявам се и аз тук. Изчетох последните 3-4 теми за Виена. Планираме една седмица там през Септември. Купих вече самолетни билети, резервирах апартамент и купих Vienna pass. Въпроса ми е към някой, който е бил с Vienna pass. След покупката получих имейл за потвърждение, но очаквах в него да има някакъв прикачен файл, документ, който да принтирам. Пише, че картата мога да получа срещу принтиран ваучер. Кое е ваучера? Няма нищо прикачено отделно. Самия имейл ли трябва да принтирам и да представя там? 🤔 Почнах да се притеснявам дали всичко е наред 🙄

# 193
  • СОФИЯ
Картите са за всички видове градски транспорт

# 194
  • Viena
Здравейте, както писах в общата австрийска тема, ще прекарам няколко дни служебно във Виена. Смятам да ползвам предимно градски транспорт. В този ред на мисли, какви карти се предлагат? Вероятно има комбинирани опции, които обхващат различните видове транспорт...Може ли някой да ме насочи накратко? Аз ще бъда три дни, най-удачно би било и за трите дни да имам карта, която покрива всички видове публичен транспорт. Много благодаря! Heart
Аз съм изпратила всичко на лс.

Общи условия

Активация на акаунт