Виена тема 14

• 46 256
  • 756
  •   2
Отговори
# 225
  • София
apfelstrudel, Благодаря Ви за споделеното!
Все си мисля че в началото на август пътуващите ще са в обратната посока, към България и Турция и ще чакаме по-малко по границите. Запозната съм че има винетки, проверила съм цените им, горивата е нормално да са малко по-скъпи отколкото България.
Вече сме резервирали всички нощувки, така че отказване няма ако трябва ще чакаме.

# 226
Миналата година пътувахме по това време с кола, тръгнахме от София в 11, пристигнахме около полунощ. Имахме забавяне на българо-сръбската граница около 2 часа. Унгарската граница минахме през малък страничен граничен пункт - backi vinogradi. Там нямаше опашка в нашата посока, но на обратно - доста голяма. Връщането бяхме разделили на две. Заради видяното на backi vinogradi, на връщане минахме по "царския път" на унгарската граница и за наше учудване не чакахме особено много - може би около половин час. Голямото забавяне стана на нашата граница - три часа и повече. След два дена ни предстои същото пътуване и сме си запазили хотел с денонощна рецепция - не може много да се предвиди кога ще пристигнем. Бихме разделили пътя, но единият от пътуващите няма много отпуска и се съобразяваме.

# 227
  • София
Grizantema, ние връщането ще го правим със нощувки в Братислава и Будащеща.

# 228
В края на юни и началото на юли пак ли е подобна ситуацията с границите? Имаме запазени нощувки за следващата година и коментирахме дали да не опитаме ауто трип, но като ви чета май пак ще хванем самолета и после рент-а-кар.
И имам още един въпрос. Предстоят ни два дена във Виена в най-големите жеги. Полетите ни са много рано сутрин и много късно вечер. Какво ще ми препоръчате като по- поносимо в жегите? Нещо около Дунав или някой от дворците? Миналия път не успяхме да видим градините на Шонбрум, защото валеше проливен дъжд, но и сегашните жеги не знам до колко са подходящи.

# 229
Погледнете прогнозата за времето, май не е такъв мор там. Градините на Шонбрун си заслужават, ако е топло отидете по-рано.

# 230
Скоро ми предстои пътуване с кола, ще пиша как е било.
Градините на Шонбрун разглеждахме на над 30 градуса и нито едно облаче миналата година. Доста напечено беше положението. Оранжерията, градините на принца-наследник и лабиринтите (тези атракции са под открито небе) бяха трудни за разглеждане, имах чувството, че ще получа слънчев удар. Разходката в парка също не беше от най-освежаващите. Зоопаркът имаше тук-таме сенки и закрити пространства, в които влизахме с облекчение. Дворецът вътре май беше климатизиран, не си спомням някакви неприятности там. В палмовата къща беше топло и влажно, но по-приятно отколкото на външния пек. В пустинната къща беше ужасно горещо.

# 231
Дневните карти за транспорт важат ли за S7 в рамките на града?

# 232
# 233
Лесно ли се намира влакчето S7 от летището? Има ли табели?

# 234
  • СОФИЯ
https://www.viennaairport.com/en/passengers/airport/airport-info … uid_1649841772186
Лесно е, дясно и после ескалаторът е в ляво.

Последна редакция: ср, 02 авг 2023, 16:44 от мама САННЯ

# 235
city express (от картинката) ли трябва да търсим?

# 236
  • СОФИЯ
Голяма грешка,  ескалаторът е в ЛЯВО! Оправих си горния пост.
Да, това е посоката, но са различни ескалаторите/пероните. За шнелбана е първият ескалатор в дясно.  САТ са само зелени влакчета, другите не са. И трябва да сте ориентирани за посоката, за да хванете точния влак, повечето продължават и след Виена, т.е. не очаквайте на светлинните табла и на челото на влака да пише Виена.

Последна редакция: ср, 02 авг 2023, 16:46 от мама САННЯ

# 237
А откъде се закупят билети за този влак? Или трябва онлайн да закупя предварително ?

# 238
От автоматите на гарата.

# 239
За тези, които обмислят пътуване до Виена с кола, давам отчет за забавяния по границите: на 21 юли, българо-сръбската, към обед - 1 час и 15 минути; сръбско-унгарската, на пункта Backi vinogradi - 25 минути, минахме точно преди края на работното време на пункта, в 19 часа. Опашката за на обратно на същия пункт обаче изглеждаше неприятно дълга, затова на 26-ти минахме през главния пункт, не помня в колко часа, забавяне - 45 минути. Сръбско-българската граница, около 20 часа - забавяне 1 час и 45 минути. Не сме имали задръствания и друго чакане по пътя, за щастие. На 21 юли, което беше петък, докато пътувахме между Будапеща и Виена, видяхме огромен трафик и задръствания в обратната посока, може би заради предстоящите почивни дни. София-Виена, с няколко кратки спирания, ни отне 11-12 часа. В обратната посока делихме пътя със спиране в Будапеща, така че не се наемам да направя подобна оценка.

Общи условия

Активация на акаунт