Виена тема 14

• 46 258
  • 756
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте! Обмисляме уикенд във Виена с акцент Зоопарка, Пратера и Аквариума. Преди сме отсядали в един доста симпатичен хотел, но без дете не сме се вълнували толкова дали ще пътуваме до определена точка 30 минути или един час. За съжаление обаче този хотел няма да ни свърши работа за конкретната ситуация.  Можете ли да препоръчате хотел в района на Зоопарка? За да можем да закусим и да отидем сравнително бързичко. В booking попаднах на този: Austria Trend Parkhotel Schönbrunn Wien.

# 241
  • СОФИЯ
Хотелите от тази верига са добри. Конкретно този е на 100 метра от спирката на Метрото Хицинг и срещу входа на градините, който е най-удобен за зоото.

# 242
  • столицата
Картите за градски транспорт важат ли за нощните автобуси? Тези с N и номер след тях?

# 243
Картите за градски транспорт важат ли за нощните автобуси? Тези с N и номер след тях?

важат за всичко  в рамките на града по всяко време без специалните влакове. Искам да кажа за важи за целия т.н. градски транспорт.

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 09:18 от _re_ge

# 244
  • столицата
Вдигнали са малко цената на билета от летището. При доплащане към карта е 2 евро, а при билет до Виена 4.40евро. Не че е нещо значително, но да си знаете.

# 245
Този път на червените машинни не ми даде опция за семеен билет. В този случай 3 редовни ли трябва да де вземат( за S7 ) или денския го чеквам с намаление? То и така цената е достатъчно ниска , но се зачудих. И единичен билет (one trip) какво означава, при положение, че не пишеш крайна спирка(за метрото). За определени часове ли е или на всяко прикачване трябва нов билет? Този път бяхме с карти , а предишния хващахме метро само за една спирка .

# 246
  • в града на атомното слънце :)
Здравейте! Обмислям пътуване до Виена с кола от 28.08. Веднъж вече сме ходили, но сега ще е с детето. Може ли препоръка за апартамент или хотел, които да са с безплатен паркинг или поне да има обществен наблизо на сносна цена. Мисля, че гледах в букинга 6 евро. Ще се върна назад да чета сега, но ще съм благодарна за споделен опит. Ходила съм във Виена през всичките й сезони и нямам търпение да я покажа сега и на детето, което е вече на 7.

# 247
имам нужда от съвет
дъщеря ми има нужда от телефон , иска да е сравнително добра категория и затова се получава че трябва да е на разсрочено изплащане. Макар и студент , тя работи по трудов договор има заплата, осигуровки.

Има ли организации във Виена подобни на нашите в бг които дават тази възможност, като примерно TBIbank - купуваш артикул от магазин, но всъщност го плаща TBI а ти го изплащаш на тях според вноски и за време, което уговаряте. Или нещо подобно защото нямам идея как се случват нещата в Австрия. Тя е питала децата около себе си, но никой не е правил покупки по този начин.

# 248
  • София
Повечето банки предлагат тази услуга, може да провери условията в нейната.
Другият вариант са дружества като Klarna напр. - https://www.klarna.com/at/verkaeufer/produkte/ratenkauf/
Търговецът също може да я насочи с кое дружество работи.

# 249
Здравейте,
Дали някои от вас е пътувал с austrian airlines? Доколкото виждам ,може да се пътува с куфар и още 1 малка чанта. Дали сте минавали с раница ( не голяма) или правят проблеми (знам, че е на късмет, но все пак)

Последна редакция: пт, 11 авг 2023, 19:05 от simkaa

# 250
Здравейте,
Дали някой от вас е пътувал с austrian airlines? Доколкото виждам ,може да се пътува с куфар и още 1 малка чанта. Дали сте минавали с раница ( не голяма) или правят проблеми (знам, че е на късмет, но все пак)
На билета ви пише с какво можете да пътувате.

# 251
  • СОФИЯ
Куфарът като ръчен багаж е до 8 кг. при австрийските. Втори недостатък, вече не дава да избираш място и в началото на чекина, слага те някъде. Иначе излитат от по-новата част от летището във Виена и обикновено не закъсняват.

# 252
Детето пътува с ръчен и раница и никога не е имало проблем, а винаги оглеждат багажа на гейта. Доволна съм от Austrian. За съжаление, дори и при платени места, пак се случва да ви преместят назад, но поне оставят местата заедно.
Обаче за първи път се сблъскахме с интересна ситуация във Виена. Никога не летим с лоу кост и съответно ръчните куфари са 23 см, а не 20. След лентите за чекиран  багаж имаше служителка на летището, която произволно привикваше пътници и тестваше куфарите в металната клетка. До сега на гейта на австрийските авиолинии само са ги теглили и са отклонявали  очевидно обемни багажи. А тази жена отклоняваше буквално всеки трети или четвърти за свръхбагаж. Как процедирате в такъв случай? Специално проверих редовните компании- нямат промяна в размерите на чекирания багаж. Нас не ни спря, защото беше заета с други пътници.

# 253
Здравейте! Тъкмо днес купихме билети за Виена и тъй като сме само за уикенда, решихме да бъдем само с ръчен багаж. Дали при три билета бихме могли да бъдем с два куфара за ръчен багаж и две раници? Билетите са за австрийските авиолинии.

# 254
  • столицата
На билета ви следва да пише на какъв багаж имате право.

Общи условия

Активация на акаунт