Виена тема 14

• 46 260
  • 756
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте! Обмисляме уикенд във Виена с акцент Зоопарка, Пратера и Аквариума. Преди сме отсядали в един доста симпатичен хотел, но без дете не сме се вълнували толкова дали ще пътуваме до определена точка 30 минути или един час. За съжаление обаче този хотел няма да ни свърши работа за конкретната ситуация.  Можете ли да препоръчате хотел в района на Зоопарка? За да можем да закусим и да отидем сравнително бързичко. В booking попаднах на този: Austria Trend Parkhotel Schönbrunn Wien.
Ние бяхме отседнали там преди месец. Много приятен хотел. Изключително просторна стая. За зоопаркът ви е много удобен, защото излизайки от хотела, си почти до входа му. Наблизо има и метростанция.

# 256
  • Viena
Ние само с австрийските пътуваме-три малки куфара и три раници (но,малки )

# 257
Куфарът като ръчен багаж е до 8 кг. при австрийските. Втори недостатък, вече не дава да избираш място и в началото на чекина, слага те някъде. Иначе излитат от по-новата част от летището във Виена и обикновено не закъсняват.

Точно така е потвърждавам -  с по-ниско тегло трябва да е куфара. И недай си боже да решат да те премерят ( на виенското летище) . Както и нямаш право на нищо друго което да държиш в ръцете си. Разбира се тук трябва да уточня че повечето рестрикции са Виена към бг . От бг към Виена дъщеря ми е пътувала с австрийците с много тежък куфар макар и малък. Каза че докато се усмихваш и се правиш че е лек няма проблем. Но от виена насам винаги следи да няма отклонения иначе е казвала че все има хора които трябва да платят за чекиран куфар защото е по-тежък или имат дамска чанта към него. Обикновено за да може да мине между капките носи една хартиена торба с някои дреболии наподобяваща тези от шоповете във вътрешната зона.

# 258
Куфарът като ръчен багаж е до 8 кг. при австрийските. Втори недостатък, вече не дава да избираш място и в началото на чекина, слага те някъде. Иначе излитат от по-новата част от летището във Виена и обикновено не закъсняват.

Точно така е потвърждавам -  с по-ниско тегло трябва да е куфара. И недай си боже да решат да те премерят ( на виенското летище) . Както и нямаш право на нищо друго което да държиш в ръцете си. Разбира се тук трябва да уточня че повечето рестрикции са Виена към бг . От бг към Виена дъщеря ми е пътувала с австрийците с много тежък куфар макар и малък. Каза че докато се усмихваш и се правиш че е лек няма проблем. Но от виена насам винаги следи да няма отклонения иначе е казвала че все има хора които трябва да платят за чекиран куфар защото е по-тежък или имат дамска чанта към него. Обикновено за да може да мине между капките носи една хартиена торба с някои дреболии наподобяваща тези от шоповете във вътрешната зона.

А какво правиш, когато билетът ти е с ръчен куфар + дамска чанта или чанта за лаптоп? И тези проверки са преди шопинг зоната. В София чакахме чекирания багаж 1ч20 Мин. Ако трябва на всяко пътуване да чекираме багажа, става тегаво.

# 259
Ние само с австрийските пътуваме-три малки куфара и три раници (но,малки )
Под малки имате предвид нормална раница (като за лаптоп)  или още по-малки ?

# 260

А какво правиш, когато билетът ти е с ръчен куфар + дамска чанта или чанта за лаптоп? И тези проверки са преди шопинг зоната. В София чакахме чекирания багаж 1ч20 Мин. Ако трябва на всяко пътуване да чекираме багажа, става тегаво.

За виенските линии е само куфар осем килограма. Това се изисква. Вече всеки сам поема риска какво ще носи. В зависимост от летището е и мястото където става проверката - преди или след конкретната шопингериа.

# 261
  • СОФИЯ
Последно австрийски авиолинии на летището във  Виена си стояха с кантара преди входа/чек с бордна карта. До 1 кг. отгоре искат да прехвърлиш нещо в дамската чанта, не настояват директно да оставиш багажа чекиран,  но е неудобно. Имам само един малък куфар, който сам си измерва тежестта, но заради всички джаджи по него е с по-малък обем.

# 262
Ние имахме случай на трима, семейно, когато за три куфара един с повече   един с по-малко багаж ни накарах да ги разпределим на три по осем кг и не ни пропуснаха докато не го направихме. Не ги интересуваше мотива че сме семейство и трите куфара сумарно са 24кг. Разпределихме на три по осем. Минахме през тях И след като стигнахме до гейта върнахме нещата по-старому - моят куфар да е най-лек. За мен беше най-великата глупост, но те командват и ние трябва да се съобразим.

# 263
  • СОФИЯ
Това е супер тъпо. Нали уж смисълът на упражнението е да не се натоварва с кг багажното отделение над главите ни.
Никак не ме кефят напоследък австрийските авио, а преди години само тях ползвах. И ръкав на гейта не закачат.

# 264
Купихме самолетни билети,  резервирахме хотел, благодаря за съветите! Simple Smile

# 265
Здравейте, някой използал ли е тази карта: https://www.viennapass.de/en -
имам намерение да купя една карта viennapass и една карта vienna city card и аз съм човека.
Хем градски транспорт, хем хоп-хоп ползвам, хем входни такси за повечето атракциони/Шонбрун, Белведере,Албертина и др/ който ще посетя.
За три дни ще платя 29евро/vienna city/+137 евро/viennapass/

# 266
Здравейте, някой използал ли е тази карта: https://www.viennapass.de/en -
имам намерение да купя една карта viennapass и една карта vienna city card и аз съм човека.
Хем градски транспорт, хем хоп-хоп ползвам, хем входни такси за повечето атракциони/Шонбрун, Белведере,Албертина и др/ който ще посетя.
За три дни ще платя 29евро/vienna city/+137 евро/viennapass/
А защо ви е vienna city card, щом ще сте с viennapass? Защо не вземете 7 days vienna карта или 72 часова за 17,10 евро за градския транспорт, а с Виена пас входовете ще са ви безплатни.
Ние също ще сме с Виена пас и смятам за градския транспорт да взема такива карти за 17,10. Виена сити кард ви дава транспорт + отстъпки за входовете, но вие щом ще влизате безплатно, няма нужда.

# 267
  • СОФИЯ
Седмичната карта също е 17,10 евро, същата цена като 72часовата, със съществената разлика че не ограничава с час.

# 268
Благодаря за информацията, беше много полезна. Спестихте ми пари - 47,60 евро, защото щях да купя карти за 4 човека. Мамите са върха, всичко знаят!!!

# 269
  • в града на атомното слънце :)
Здравейте! Планувам Виена с кола от 28.08 до 02.09. Назад в темите четох,че има комбинирана винетка за Австрия и Унгария. Някой, използвал такава, може ли да сподели линк за закупуване, тъй като не успях да намеря в нета? Ще бъдем с детето на 7 години и в момента правя маршрута. 1 ден отделих за Шонбрун, само за зоопарка, детския музей и лабиринта. Ние с мъжа ми сме ходили във Виена и общо взето ще обикаляме интересните за детето неща. Втория ден съм планувала за центъра, къщата на Моцарт, Дом на музиката и Zoom  музея. Третия за Природонаучният музей и още  нещо. Някъде ще бутна и кулата.  Апартаментът ни е в района на Шонбрун, на пешеходно разстояние, но карти за транспорта ще взема. Натоварен ли е пътят до Австрия по това време на годината по границите,  защото няма да почиваме  с нощувка и някой някакви съвети по плана ми има ли? Благодаря предварително 😊!

Общи условия

Активация на акаунт