Виена тема 14

• 46 272
  • 756
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Веднага като минете границата Сърбия-Унгария има пункт за закупуване на винетки. Там може да купите и комбинирана. Не знам дали за Австия може он лайн закупуване, защото тя е стикер и се лепи на предното стъкло.

# 271
Здравейте! Планувам Виена с кола от 28.08 до 02.09. Назад в темите четох,че има комбинирана винетка за Австрия и Унгария. Някой, използвал такава, може ли да сподели линк за закупуване, тъй като не успях да намеря в нета? Ще бъдем с детето на 7 години и в момента правя маршрута. 1 ден отделих за Шонбрун, само за зоопарка, детския музей и лабиринта. Ние с мъжа ми сме ходили във Виена и общо взето ще обикаляме интересните за детето неща. Втория ден съм планувала за центъра, къщата на Моцарт, Дом на музиката и Zoom  музея. Третия за Природонаучният музей и още  нещо. Някъде ще бутна и кулата.  Апартаментът ни е в района на Шонбрун, на пешеходно разстояние, но карти за транспорта ще взема. Натоварен ли е пътят до Австрия по това време на годината по границите,  защото няма да почиваме  с нощувка и някой някакви съвети по плана ми има ли? Благодаря предварително 😊!
Натоварено е по границите. Децата от западна Европа започват училище в началото на септември. Дано не чакате дълго.

# 272
  • София
За Австрия може да се купи онлайн електронна винетка, но в конкретния случай вече е късно. Винетката се купува минимум 18 дни предварително. За Унгария може да се купи електронна и сега.

# 273
Здравейте! Тъй като и нашето пътуване съвсем наближи, имам нужда от няколко съвета:
- Да закупим ли предварително онлайн билети за Зоопарка?
- Тези от вас, които са се разхождали с корабче по Дунав, дали биха го препоръчали за седемгодишен господин?
- Дали на Пратера има място,  където бихме могли да оставим багаж на съхранение? Очертава се като последна спирка от пътуването ни и обмисляме как да подходим с багажа.
Благодаря!

# 274
  • Варна
И аз с въпрос за транспорта, сигурно ви е втръснало Simple Smile 72-часовата карта /или седмичната/ също ли могат да се закупят от автомат и какво представлява ?  Предполагам някак си се валидира при ползване ? Как ?  В станциите на метрото ли да търся тези автомати ? Имат ли упътване на английски ?  Тази тридневна или седмична карта / не знам от коя ще купя /  за всички видове транспорт ли важи, включително автобуси ? На място каква е цената , предполагам се различава от приложението ?

Благодаря предварително Simple Smile

# 275
И аз с въпрос за транспорта, сигурно ви е втръснало Simple Smile 72-часовата карта /или седмичната/ също ли могат да се закупят от автомат и какво представлява ?  Предполагам някак си се валидира при ползване ? Как ?  В станциите на метрото ли да търся тези автомати ? Имат ли упътване на английски ?  Тази тридневна или седмична карта / не знам от коя ще купя /  за всички видове транспорт ли важи, включително автобуси ? На място каква е цената , предполагам се различава от приложението ?

Благодаря предварително Simple Smile

Ето я " заглавната" страница на автомата. Червени са, като вградени по стените на всяка станция, перони или в трамваите( не всички). Менюто може да излиза и на английски. Валидират се еднократните билети, климакартите и всеки вариант, който не излиза с начален час/ дата. Валидирането е на автомат- захапка, който стои на входове, перони и подобни. Иначе можеш да влезеш свободно( не е с турникети) в метрото, но без билет дори в тунелите преди перона/ влака се водиш нарушител Всичко може да се купи от wienmobil и не съм забелязала разлика в цените за това, което ползвам. Освен, че седмичната карта от приложението е с произволно начало, а от автомат- само понеделник.

# 276
  • Варна
apfelstrudel , благодаря, прочетох , но нищо не разбрах . Ще прочета още няколко пъти, дано схвана Simple Smile  Единствено  разбрах ,че седмичната карта е с валидност от понеделник до неделя, което май няма да ми свърши работа . Може би ще взимам 3 дневни + еднократни билети , ако се наложи за последния ден . Щом има меню на английски, надявам се да се справя. Картите / 3 дневните в случая / за всички видове транспорт ли са валидни ?

# 277
apfelstrudel , благодаря, прочетох , но нищо не разбрах . Ще прочета още няколко пъти, дано схвана Simple Smile  Единствено  разбрах ,че седмичната карта е с валидност от понеделник до неделя, което май няма да ми свърши работа . Може би ще взимам 3 дневни + еднократни билети , ако се наложи за последния ден . Щом има меню на английски, надявам се да се справя. Картите / 3 дневните в случая / за всички видове транспорт ли са валидни ?
72 часа и 7 дни са на една цена, ако не се лъжа. 17.10 евро. За всеки престой над три дни, по- добре седмична да се купува. Седмичната, купена от автомат важи от понеделник винаги, тоест и в петък да я купиш, тя изтича следващия понеделник в 9.00. Представлява хартийка, на която пише валидна от понеделник( със съответна дата) и не се валидира допълнително на автомат.Ако я купиш от WienMobil е като QR код в приложението, който ти идва там и важи само с документ за самоличност, защото е поименна( за разлика от тази на автомата). Всички билети/ карти важат за всеки вид  обществен транспорт в рамките на градската зона на Виена(Kernzone).

# 278
  • София
Има още една 7дневна карта за градския транспорт - 7 days Vienna. Цената е 17.10 евро. От коя дата да е валидна си задаваш ти. Онлайн може да се купи. Другата е Weekly Pass,  която е от понеделник до понеделник.

# 279
  • столицата
Всички карти и билети си купувам онлайн и свалям на ПДФ файл. Цената за 3 и да 7 дни е 17.10евро , така че 7дневната е по-изгодна. Онлайн си задаваш деня, от който ще я ползваш. Можеда е всеки ден от седмицата. От сайта на wienerlinen

# 280
  • София
Аз също ползвам Wienmobile app. При проверка показвам QR кода, документ за самоличност не са ми искали досега. В приложението може да се задават маршрути, има разписания. На мен ми е полезно.

# 281
A отново във връзка с транспорта  - какво е третирането на деца, ненавършили 7, но навършили 6? Купуваме ли билети и за него или не?

# 282
Свалила съм цял списък от ресторанти, препоръчани от вас в темата, но почти за всички пише, че е добре да имаме резервация. Как я правите? Звъните или през някакво приложение действате?

# 283
  • Варна
apfelstrudel, magicjo, galimar, Oceans , благодаря за инфото Flowers Hibiscus

# 284
  • Варна
Благодарение на темата, вчера хапнахме в Schnitzel Wirt. Успяхме с две места отвън, където са 4-5 реда с по 2 масички за 2 човека, но вътре има също доста места. Виенския шницел ми хареса, беше голям, но е без гарнитура. Сина ми си поръча някакви вурстчета с пържени картофи, имаха си гарнитура зеле - харесаха му.

Общи условия

Активация на акаунт