Виена тема 14

• 46 770
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
Разбира се, че не питам за ден и час на потенциална атака, въпросът е дали има по-засилени мерки и предупреждения, очаквания,
Трудно се поема отговорност с такава прогноза. В момента предупреждения има само към евреи, защото ги тормозят- синагогите са със засилена охрана, след като имаше поводи, но църкви не.

Когато се случи атентатът 2020, не подозирахме с нищо, че предстои толкова страшна атака, защото беше локдаун след локдаун. Тоест логика в нападенията на терористична основа като че ли няма - аз лично и 2020, и сега смятам да живея, както обикновено, но познавам хора, които няма да идват на центъра по коледни базари.

Скрит текст:
Винаги се шегувам, че, който е пътувал с У6 за работа, не се страхува от нищо в този живот Simple Smile Но не можем да го сравним с метрото в Париж.

Разбирай - там може би имат повече основания.

ПП Само да предупредя, че изникват разни протестни групи по центъра, но полицията е бърза, а и започне ли сезoнът, се надявам наистина да засилят присъствието Flowers Four Leaf Clover Ако все пак протестът е планиран и са затворили улици, аз лично заобикалям. Не видях през ноември да са планирали отново този род демонстрации - ще видим.

Последна редакция: ср, 01 ное 2023, 14:57 от Анонимен

# 526
Да предупредя, че този сайт, който публикувах, не е надежден, но не мога да редактирам вече. Днес в 15:00 например пак ще затворят няколко централни части заради протест - части от три квартала са засегнати, а в сайта не е отразено - само в медиите. Имаше и на 02.11., когато се навършиха три години от атентата - по-добре това да оставим без коментар.

Надявам се до средата на месеца да им преместят демонстрациите извън коледните базари, за момента са все пред катедралата и по Ринг-а Flowers Four Leaf Clover

# 527
Моля живеещите във Виена да помогнат - по този маршрут какви билети ми трябват

# 528
  • София
Не живея във Виена, но отваряш сайта на öbb, задаваш само началната и крайната спирки и коректна дата.
11.60 е цената. Можеш да купиш онлайн, можеш и от машина.

# 529
Благодаря, не бях сигурна и за вида на превозното средство и дали е един билет  Relaxed ...явно е влак...разбрах сега, а последното е явно автобус и тъй като ще сме извън Виена, предполагам че няма да важи картата, която ще съм купила за градски транспорт - там дали от шофьора ще може да се купи билет или да търся будка или автомати?

# 530
  • София
Благодаря, не бях сигурна и за вида на превозното средство и дали е един билет  Relaxed ...явно е влак...разбрах сега, а последното е явно автобус и тъй като ще сме извън Виена, предполагам че няма да важи картата, която ще съм купила за градски транспорт - там дали от шофьора ще може да се купи билет или да търся будка или автомати?
За аутлета Парндорф има вариант и с автобус.Много по-удобен е.
https://blaguss.com/en/bus-timetables/shopping-shuttle-parndorf

# 531
А, да Hug много удобно, благодаря Flowers Four Leaf Clover

# 532
може ли съвет по коя улица от общината до stadhalle е ок да се върви пеш петък към 21:30ч две жени, да е спокойно и има хора... ако не е ок, ще хванем транспорт.

# 533
Да има хора ми се струва като невъзможно условие:) Ние след 20 часа почти не виждахме такива...

# 534
  • Sofia
Е, чак пък да ви е страх да се разхождате вечерно време във Виена?! На мен не ми звучи сериозно подобно запитване.

# 535
  • столицата
А на мен ми се струва, че няма поводи за притеснения. Аз си се мотаех сама през лятото вечер. Има си движение, не ми е било притеснено.

# 536
  • Перник
Здравейте!
Скоро ми предстои пътуване до Виена. Искам да попитам за дневните билети (DAY TICKET VIENNA), купени онлайн от сайта на wienerlinien. Такъв тип билети не е нужно да се валидират, нали? Доколкото разбирам от сайта важат от 00:00 часа на деня до 01,00 на следващия ден. И важат с документ за самоличност. Всъщност ползвах такива билети през март, не ги валидирах, но и никой не ни е проверявал. Притеснявам се да няма проблем. И за всеки случай да попитам в темата за Виена. Благодаря Ви предварително за отговора!

# 537
  • СОФИЯ
Не се валидират.

# 538
  • столицата
Не се валидират. Дори са ме проверявали контрольори с такъв билет на телефона. Държаха да видят датата, за която е валиден билета. Не стигнахме до документа за самоличност, защото решиха да слязат на следващата спирка Simple Smile

# 539
Съвсем сериозно ми е запитването. Все пак им квартали и квартали. А пък в Париж напр гледах след 20ч вече да не съм сама. Самата аз съм бъзла. Имаме и опция за градски, но ще предпочитам пеш. И тъй като тук си има дами,които си живеете там, затова моля за ориентир.

Това за хора след 20ч не беше шега?

Общи условия

Активация на акаунт