Виена тема 14

• 46 781
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте,
Не мога да реша дали си струва да се закупи Виена Сити кард.
Както и не мога да открия къде ми дава отстъпки освен за двата двата двореца.

свали брошурата, най-долу е списъкът с отстъпки Simple Smile
https://www.viennacitycard.at/view/Vorteilspartner%20und%20ivie

# 511
Обмисляме един виенски уикенд средата на декември , за да разгледаме базарите . Сега тепърва ще чета темата . Единственото , което ме притеснява е студът 🥶 но добре облечени няма да е проблем навярно . Та , връщам се да чета, за да набележим локации 😏

# 512
Здравейте, какво е времето във Виена в момента? Знам, че сигурно въпросът е тъп, гледам прогнозата, че към края на седмицата ще е макс 14 градуса (когато ние отиваме), но при 20+ в София, нещо ми е трудно да се ориентирам колко дебели дрехи да нося.

Имам и по-смислен въпрос около мерки, свързани с войната в Израел - има ли такива, повишено ли е нивото на заплаха в страната?

Благодаря предварително Simple Smile

# 513
Здравейте, какво е времето във Виена в момента? Знам, че сигурно въпросът е тъп, гледам прогнозата, че към края на седмицата ще е макс 14 градуса (когато ние отиваме), но при 20+ в София, нещо ми е трудно да се ориентирам колко дебели дрехи да нося.

Имам и по-смислен въпрос около мерки, свързани с войната в Израел - има ли такива, повишено ли е нивото на заплаха в страната?

И какво общо има Виена с войната в Израел ?!

# 514
  • Sofia
Арабушките може да решат, че лошият Запад не ги подкрепя достатъчно и после по новините пак ще гледаме отклонил се към тълпите бус.
Сериозно... Simple Smile Чак сега ли чуваш, че много европейски градове понастоящем алармират за опасност от терористични атаки? Въпросът си е много актуален.

Иначе, времето във Виена е супер тези дни. Просто си вземете два типа якета – едно по-леко и едно зимно.

# 515
Арабушките може да решат, че лошият Запад не ги подкрепя достатъчно и после по новините пак ще гледаме отклонил се към тълпите бус.
Сериозно... Simple Smile Чак сега ли чуваш, че много европейски градове понастоящем алармират за опасност от терористични атаки? Въпросът си е много актуален.

Иначе, времето във Виена е супер тези дни. Просто си вземете два типа якета – едно по-леко и едно зимно.

Това няма как да се предвиди. Никой няма да ти даде ден и час, в този смисъл рискът е навсякъде и по всяко време.
Коледните базари са много по примамлива цел да не дава Господ 🙏🏻

# 516

И какво общо има Виена с войната в Израел ?!

Разбира се, че не питам за ден и час на потенциална атака, въпросът е дали има по-засилени мерки и предупреждения, очаквания, както има в Париж например и къде беше още. Ако някой може да отговори конкретно ще съм благодарна,ако не, не се хабете да пишете ненужни коментари.

# 517
С билет от летището до Виена (S7) дали мога да продължа от Mitte с метро или трябва нов билет за метрото?

# 518
С билет от летището до Виена (S7) дали мога да продължа от Mitte с метро или трябва нов билет за метрото?

Билетите важат за всички трамваи, автобуси и метро на Wiener Linien. Всеки валидиран единичен билет е валиден, докато стигнете до вашата дестинация, включително множество промени.

# 519
Много благодаря! Аз понеже това е някакъв влак, което ще ползваме и затова питам дали може на метро после да се прехвърлим.

# 520
А как стои въпросът с еднократните билети за метрото? Там не се въвежда крайна точка. За едно качване в метрото ли важат или може да се смени линията? До сега сме пътували с карти или сме се ползвали само една линия за няколко спирки.

# 521
  • столицата
Мисля, че имаше изискване движението да е в една посока с възможни прехвърляния на транспортни средства, но в рамките на определено време. НЕ помня колко минути беше. Трябва да го пише на билета.

# 522
  • София
А как стои въпросът с еднократните билети за метрото? Там не се въвежда крайна точка. За едно качване в метрото ли важат или може да се смени линията? До сега сме пътували с карти или сме се ползвали само една линия за няколко спирки.
https://www.wienerlinien.at/web/wl-en/single-journey

На сайта има инфо и за останалите превозни документи във Виена.

# 523
  • столицата
Защо съм останала с впечатление, че имаше и някаква времетраене на пътуването? Възможно ли е да го пише на самия билет? Нещо като 90 мин?

# 524

Това няма как да се предвиди. Никой няма да ти даде ден и час, в този смисъл рискът е навсякъде и по всяко време.
Коледните базари са много по примамлива цел да не дава Господ 🙏🏻
Абсолютно. Бяха осуетили един, мисля през 2019 г. точно на Коледните базари във Виена. Доколкото знам в момента в Брюксел и Париж в по-голяма степен се очаква подобна опасност.

Общи условия

Активация на акаунт