Виена тема 14

• 46 739
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
  • малкия йеросалим
Re_ge правилно си ме разбрала.Детето ще пътува с компания младежи.Само тя е непълнолетна.Деклацията издаде нотариус и ми каза, че не е необходимо да давам пълномощно на пълнолетен придружител.Затова е само декларация с нашите данни като родители и нейните от акта за раждане.
Аз пак да си подбутна другия въпрос.Влака S7 спира ли на спирка Wien Mitte?Или къде мога да видя разписание и маршрут на тази линия?

# 601
  • София
Аз пак да си подбутна другия въпрос.Влака S7 спира ли на спирка Wien Mitte?Или къде мога да видя разписание и маршрут на тази линия?
https://www.schnellbahn-wien.at/web/flughafen_wien-schwechat.html
Спирката на Wien Mitte се казва Landstraße.

# 602
Нека си свалят приложението WienMobil - много е удобно, през него могат да си купуват билети, карти и да им дава точни маршрути за пътуване.
Точно си се ориентирала - спира на ВиенМите и там хващат U 4 за Фриденсбрюке  и според приложението

# 603
Re_ge правилно си ме разбрала.Детето ще пътува с компания младежи.Само тя е непълнолетна.Деклацията издаде нотариус и ми каза, че не е необходимо да давам пълномощно на пълнолетен придружител.Затова е само декларация с нашите данни като родители и нейните от акта за раждане.

Точно като при нас. На излизане не  е необходимо упълномощаване, но трябва документ с данни и подпис на двамата родители. На връщане същото, но на австрийска бланка, попълнено на немски, придружено от копия от вашите лични карти. Ако искаш пиши ми на лично. Ще питам дъщеря ми помни ли от къде е дръпнала бланката.

За придвижване да си инсталират wien mobil, аналог е на гугълската версия, но много много по- удобен.

# 604
Привет от Виена Simple Smile
Моля кажете от къде мога да си купя хубаво кафе, защото това в Hilton уви не е
Опция ми е Starbucks, но ако има по-добър вариант наблизо ще се радвам да го знам Simple Smile

Понеже доста говорихме за времето, въобще не е студено за месеца, но как духа - задължително лента или шапка да не ви мръзнат ушичките Simple Smile

# 605
  • София
Във всяка сладкарница във Виена предлагат чудесно кафе. Коментирали сме вериги като "Aida", "Oberlaa" "Demel", но в което и кафене да седнете (из града, в хотелите явно не винаги), няма да останете разочаровани. Това от моя личен опит Simple Smile

# 606
Ползвайте и Гугъл карти с опцията кафенета наблизо. Виенската coffeehouse cultura е обявена за нематериално културно наследство на ЮНЕСКО Simple Smile

# 607
Включително във веригата хлебарници Stork (нещо подобно) правеха чудесно кафе!

# 608
Първа успешна спирка - Schönbrunn Zoo
Ами супер е, няма база за сравнение със софийското недоразумение, но ако си виждал тази в Сингапур може би няма да те впечатли. За 2 часа без да бързаме успяхме да видим тези животни, към които имахме интерес Simple Smile имаше доста дечица, но иначе никаква навалица никъде -  от хотела (Hilton VP) до там са 9 спирки, взехме си week pass точно до входа на мола , метрото е супер точно (засега) после имаш около 5 мин пеша и си на входа на зоопарка. На картата ще видите и посочени слотове за хранения на животни.
От страната на мола няма никаква коледна украса Sad
Следобед ще отидем към Св. Стефан надявам се там вече да са Коледните базари.
Ядохме вкусна топла паста в Pasta & Cafe Interspar
Нещо не мога да се ориентирам къде са добрите места за хранене 🙄
Но с времето засега извадихме късмет слава Богу

Приемам всякакви препоръки за сладкарница (щрудел и други) и ресторант за вечеря, може и добра пица Simple Smile

# 609
Здравейте ! Може ли да споделите посещението на Шьонбрун интересно ли е за 10 годишно дете . Имаме го като допълнителна екскурзия в пакета и се чудим дали да се запишем . Вас впечатли ли ви ?

# 610
  • В две мъжки сърца
Здравейте! Предстои ми организирана екскурзия декември. Въпросът ми е на Коледните базари може ли да се плаща с карта, за да преценя колко евро да обменя в кеш?
Дворецът Шонбрун струва ли си да се посети през зимата,  имайки предвид, че ще загубя от разходката из самата Виена и трябва да избера.

# 611
  • Варна
Може да изкажа непопулярно мнение, но мен Шонбрун изобщо не ме впечатли. И правилата им за вход без лични вещи не ми беше окей. Претърсват те като престъпник и личният багаж / в моя случай малка дамска раница / се оставя на гардероб, успях да си взема портмонето и телефона в ръце. Вътре двореца ми се стори постен откъм обзавеждане и пищност . Бях в края на август, началото на септември.

# 612
  • СОФИЯ
Въпрос на усещане е явно. Аз като интериор и експозиция харесвам много повече Шонбрун, в сравнение с Хофбург. Големият тур обаче в Шонбрун, с покоите на Мария Терезия.
В Шонбрун има и 2 апартамента за отсядане/туристи. Не допускат обаче непълнолетни.

# 613
Подкрепям мнението на Паричката. Вероятно много зависи какво си виждал. Аз бях напълно невпечателна, Видя ми се мрачно и обрано. Харесва ми градината. Но пак не беше нещо ах. Просто хубава градина.

# 614
Мили хора,
Аз съм доста разочарована от уж Коледна Виена.
Бяхме на базара до Св. Стефан - ами то прилича на  едно….нищо
Някакви малки бутчици с не особено привлекателни неща, едни огромни опашки за пунш, няма нищо за хапване , няма никаква украса и въобще е едно пусто и сумрачно.
Навярно санкциите ще оказват все повече влияние.
Европа и в частност Виена, която виждам аз е претопена - пълно е с всичко друго, но не и австрийци…
Стара и могъща Европа потъва под собствената си тежест…
Надявам се вие да видите друго…

Общи условия

Активация на акаунт