Виена тема 14

• 46 735
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
  • СОФИЯ
Не разбирам къде и по какъв начин се разхождаш във Виена и какво очакваш.
Кафе Изобщо не пия, но да в хотелите предлагат на закуска само шварц, и в Хилтън /два са в центъра/ е такова. Можеш да си поръчаш и платиш късо или каквото предпочиташ.
Адвентни базари с различно усещане има много, избери своя. Този при Стефчо не е ОК.

# 616
Не разбирам къде и по какъв начин се разхождаш във Виена и какво очакваш.
Кафе Изобщо не пия, но да в хотелите предлагат на закуска само шварц, и в Хилтън /два са в центъра/ е такова. Можеш да си поръчаш и платиш късо или каквото предпочиташ.
Адвентни базари с различно усещане има много, избери своя. Този при Стефчо не е ОК.

Пеша се разхождам
И да очаквах повече пищност (в украсата) и повече Коледно настроение.
Тука виждаш забрадки и всичко е все едно има режим на тока.

# 617
  • СОФИЯ
Добре, разбирам, въпреки че не е вярно.
Аз лично се чувствам така в Париж, поради което и не посещавам. Дъщеря ми не е стъпвала там, ще навърши 20 през януари.

Какво още те интересува за Виена?

# 618
  • Deutschland/HE
А не е ли още рано за пищните коледни украси? В Германия лека-полека украсяват, но коледните базари се откриват около първия адвент (тази година е на 3ти декември), тогава се запалват и украсите по улиците.
Във Виена заради туризма явно по-рано отварят, а и остават до по-дълго отворени, но има повече от месец до Коледа и лека-полека ще набират сила.

Била съм два пъти във Виена преди Коледа , но винаги е декември и коледният дух беше във въздуха.

# 619
Миналата година бяхме точно по това време. Целият център беше пищен. Тъкмо запалиха светлините на кметството. Много красота.

# 620
Може и да сме много рано.
А може и аз да съм била с високи очаквания 😅
В личната ми програма остават кафе+щрудел

Днес поне си купих шоколад Laderach та ще ям и ще плача като се прибера 😂

# 621
Може да изкажа непопулярно мнение, но мен Шонбрун изобщо не ме впечатли. И правилата им за вход без лични вещи не ми беше окей. Претърсват те като престъпник и личният багаж / в моя случай малка дамска раница / се оставя на гардероб, успях да си взема портмонето и телефона в ръце. Вътре двореца ми се стори постен откъм обзавеждане и пищност . Бях в края на август, началото на септември.
+ 1 споделям мнението. Ние от утре до събота сме там. Децата май искат на зоо-то, ние на Пандорф 😝

# 622
Хапни и кайзершмарн.

# 623
Сахер кафе има ли на място маси или само с резервация? През сайта казват,че не може резервация, а само на място, или препращат към второто кафе Сахер bel etage.

# 624
На мен сред коледните базари най-любимия ми е Шьонбруна. Миналата година попаднахме и на жива музика (  квартет духови инструменти) на базара на сцена и беше наистина вълнуващо преживяване, три часа хвръкнаха. Друг базар, който не е за изпускане е пред Ратхауса, особено пързалката... но там си има и малко повече хаос. Ние обикновено сме във виена след 20.12 и бързаме да ги обходим за няколко дена, понеже след 24.12 почти всичко се тотално се разтурва.

ММ пак се точи на коледно-новогодишните концерти тази година. и аз се чудя къде какво ще предложат.

# 625
  • малкия йеросалим
Четох назад в темата,че почти навсякъде може да се плаща с карта.Мисля да захраня революта на детето и в нея да носи 100-на евро в брой.Дали е добра идея?

# 626
  • Viena
Посетете altes AKH,много  приятен базар.Също така в Баден е страхотен.Била съм на всички базари,но тези са ми фаворити

# 627
Един глупав въпрос - трябва ли да се носи Акт за раждане или щом е с паспорт им стига?

Аз съм убедена, че не трябва, но снощи имахме среща с организаторите на екскурзията, на която ще ходи дъщеря ми и той категорично държи да се носят

# 628
Е Коледния базар пред Кметството вече е друго нещо - има украса, лампички, прекрасен карусел за децата, пълно с боклучки, но е приятно за разходка, има много места за снимки, има и кънки 😍
Който обаче е зиморничав да се облича НЕ с дънки, бяхме в 15-17 и изведнъж си застудя яко.
Метрото работи чудесно без закъснения, но в следобедните часове става доста претъпкано (нормално)

# 629
Аз точно дънки съм приготвила 😂 ама с термобельо отдолу 😊

Общи условия

Активация на акаунт