Виена тема 14

• 46 770
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
Това лято прекарах доста дни във Виена. Вечер наистина няма хора по улиците, като изключим центъра и заведенията. Но усещането ми беше като за много, много спокоен град. Отсядахме  на 30-40 мин пешеходно разстояние от центъра, но преди 11.00-11.30 не сме се прибирали. Никога не съм имала усещане за някаква опасност. Дори едната вечер вечеряхме в района на Пратера и пак нямаше никакви проблеми.

Последна редакция: чт, 09 ное 2023, 10:46 от Bibibon

# 541
Честно казано не беше шега:) Даже децата ми - тийнейджъри казаха, че не биха живели в такъв умрял град....
Това са наши впечатления от 4 дневно посещение, т.е. субективни са.
Хората, които живеят там ще кажат по-добре.

# 542
Здравейте,
Нашето пътуване наближава, след като сметнах кои забележителности ще посетим за нас няма смисъл от Vienna pass, но каква карта за транспорт да вземем ? 4 дни 2 възрастни и дете (което пътува безплатно ако съм разбрала правилно)
Благодаря !

# 543
  • СОФИЯ
При 4 дни сте за седмични карти.

# 544
  • малкия йеросалим
Здравейте.Организирам кратка екскурзия до Виена за подарък на дъщеря ни за 18 РД.Тя в момента на пътуването няма да има навършени 18,но ще пътува с трима свои пълнолетни приятели.Та приемам всякакви съвети и препоръки за 4- ма тинейджъри във Виена- транспорт от летището,в града,места за хапване,отсядане.
Разгледах набързо няколко апартамента в букинг,но не мога да се оринтирам в кварталите.
Децата качат на 26.11 късно вечерта и се връщат на 30.11.
Ще бъда благодарна на всякакви препоръки.
Връщам се назад в темите да чета....

# 545
  • столицата
Във фейсбук групата има информация за намерена явно загубена лична карта на български гражданин, мъж. Ако някой си я търси, да погледне. Защото може и да е турист човека.
Групата е Българите във Виена.

# 546
Имам възможност да закупя билети за края на януари и началото на февруари, но не знам това време на годината дали изoбщо си струва?

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 08:47 от ябълка_66

# 547
Имам възможност да закупя билети за края на януари и началото на февруари, но не знам това време на годината дали изпбщо си струва?
Ако обичате да посещавате музеи - там има много и за всеки вкус. Ако сте по-скоро по разходките, ще си постудувате...

# 548
  • София
Имам възможност да закупя билети за края на януари и началото на февруари, но не знам това време на годината дали изпбщо си струва?
Зависи.
Какви са ти другите опции? Бих предпочел Португалия ( примерно ) в този сезон, пък Виена да остане за по-топли месеци.
Но ако изборът поради конкретната ситуация е да съм във Виена или вкъщи, то бих тръгнал без да се замислям.

# 549
При 4 дни сте за седмични карти.

Тази ли е ? За 72 часа ?
https://www.viennacitycard.at/view/Vienna%20City%20Card

# 550
Зависи.
Какви са ти другите опции? Бих предпочел Португалия ( примерно ) в този сезон, пък Виена да остане за по-топли месеци.
Но ако изборът поради конкретната ситуация е да съм във Виена или вкъщи, то бих тръгнал без да се замислям.

Точно дали ще е непоносим студ или не.
Друга опция - април Сицилия.

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 08:48 от ябълка_66

# 551
  • СОФИЯ
Не е тази, струва 17,10 евро.

# 552
# 553
  • София
Ето и линк към 7-дневната карта - https://shop.wienmobil.at/en/products/T7T31_VIE.

# 554

Много благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт