Виена тема 14

• 46 044
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
  • столицата
Аз ги свалям билетите  като PDF и така могат и да се препращат и не следва да има размазан код. Както би се получило  при снимка. В центъра тоалетните са платени. Преди 4 месеца бяха по около 60 евроцента. В покрайнините има безплатни тоалетни. Не знам дали може да се плаща с карта. Гледайте знаците. Те ви насочват къде наблиза има WC
И още нещо полезно се сетих. Обърнаха ми внимание да гледам, тъй като летището е крайната спирка и след като пристигне даден влак е възможно да му сменят номера. Напр. пристига S1 и след като слязат пътниците го променят на S7. Едва ли се случва често, поне аз не съм попадала, но ще е неприятно да потеглиш в друга посока. Това няма общо с САТ. Там са други влакове и в други цветове, както ви посочиха.
Във влакчето S7 си има табло със спирките и може да си следите коя е следващата и  да се подготвите за слизане на вашата. Нищо страшно няма.

# 676
Във всички тоалетни, в които бях, може да се плати и по двата начина - и с карта, и с монета.

# 677
  • СОФИЯ
На Кертнерщрасе тоалетна има в магазина на Сваровски, най-долното ниво. В Пиик и Клопенбург също. В Албертината е преди входа с билетите. На Марияхилфер в магазина на С и А. На Вин Митте има на две места. Всички не се заплащат.

Последна редакция: пт, 08 дек 2023, 15:27 от мама САННЯ

# 678
На Кертнерщрасе тоалетна има в магазина на Сваровски, най-долното ниво. В Пиик и Клопенбург също. В Албертината е преди входа с билетите. На Марияхилфер в магазина на С и А. На Вин Митте има на две места. Всички не се заплащат.
Уау, ти си по- подготвена и от мен, която имам претенции, че мога да напиша пътеводител за тоалетни🙂. Само да отбележа, че на Мите в молчето са безплатни тоалетните, но от другата страна( където е Талията) са платени🙂. А иначе, на повечето платени места има и персонал да събира 50- те цента🙂. Така че и да няма човек точно, развалят му.

# 679
  • СОФИЯ
По тоалетната тема Ill Само няколко пъти съм ползвала платени, в летен сезон. Например в парка на Шонбрун. Там няма човек да разваля и не можеше с карта. Същото и пред кметството. Единия път бяхме 2 жени, а имахме само една 50 цента. Е...първата задържа вратата на втората. Нарушихме, ама на зор бяхме Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 680
  • столицата
Аз се включвам, за да се коригирам, че неволно съм се заблудила . Мислех, че летището е крайна спирка на S7,но се оказа че не е така. Затова гледайте освен номерата влакчето и посоката .Трябва да е Флорисдорф.

# 681
  • СОФИЯ
Не винаги. Влакове са в различни посоки и дестинации.
За летището обикновено обявяват.

# 682
  • София
И в двете посоки ( от летище и към летище ) крайните гари могат да са поне 3 различни, включително и самото летище.

# 683
Здравейте! Аз се включвам с молба и въпрос към хората, които са в момента във Виена. Имаме резервация за хотел на ул. Praterstraße, като ще пътуваме с кола. Сега гледам Гугъл мапс и виждам, че улицата е затворена и съответно не можем да стигнем с колата до паркинга на хотела. Това наистина ли е така? Става въпрос за хотел Henriette Stadthotel Vienna.

# 684
  • столицата
Защо не звъннете директно в хотела и да ги попитате? Биха могли и да ви упътят ако наистина е затворена.

# 685
Защо не звъннете директно в хотела и да ги попитате? Биха могли и да ви упътят ако наистина е затворена.

Да, днес така ще направя, че се притесних! Благодаря Simple Smile

# 686
Планираме да посетим Виена на 30 и 31 декември. Дали все още ще има коледни базари?

# 687
По принцип коледните базари приключват на 24 - 25 декември, но тук и тук можеш да видиш до кога ще са тази година. Виждам, че някои продължават и след това, но вече като новогодишни базари. А този на Пратера по принцип си продължава до около 6-7 януари.

# 688
на мен от всичко най-малко ми харесаха коледните базари, огромна блъсканица, ама огромна, просто не знам как може да удоволствие това + няма хубави коледни играчки. най-хубавата работа от тях е красотата да ги гледаш и вкусните пунш и хапване. бяхме на общината, на шонбрун, на белведере, на пратера. а - и ми харесва, че пуншът ти го сипват в керамика срещу депозит - после или връщаш или си отнасяш споменче Simple Smile

# 689
  • столицата
През деня няма толкова хора и блъсканица по базарите. Обиколих си ги съвсем спокойно, а вечерта само минах, за да видя светещите красоти без да е необходимо да минавам отново през  всяко павилионче.
Проследете  какви концерти има. Попаднах на много интересни изпълнения и на някои професионални музиканти.

Общи условия

Активация на акаунт