Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 15

• 47 103
  • 764
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Нищо му няма на хладилника, освен че е гъч и супер разбитите улички.

# 571
Има денонощен магазин 345 на ул. Пирин. На въпросната улица има много фризьорски салони (такава концентрация не съм виждала в целия град), има много магазини и аптеки. Най-хубавият китайски ресторант в града също е там. Малко по надолу има пазар в Борово, и още много магазини. Денонощна аптека има на ъгъла на Каблешков и Бъкстон.
Има и по-хубави квартали като Гоце Делчев, Мотописта, Мед. Академия, Хиподрума. Но и този не е лош. Най ми харесва в частта около ул. Пирин.
Колко се различават хората. В този квартал за мен най-кофти мястото е именно около ул. Пирин. Ужасно презастроено, няма едно дръвче, улиците са тесни, с две думи - пренаселено. В горната част на квартала, където има по-ниски сгради и къщи е доста по-приятен квартала.

Последна редакция: пт, 18 авг 2023, 23:16 от Чичко_Тревичко

# 572
  • пустинята Гоби
И кой точно е написал, че около Пирин е прекрасно? Написано е че там има денонощен магазин.

# 573
Цитат
Относно Изток, квартала е много добър според мен. Малко почнаха и него да го презастрояват
Не е това,което беше.Много е презастроен вече.Особено зад парк-хотела.

# 574
  • Sofia
И кой точно е написал, че около Пирин е прекрасно? Написано е че там има денонощен магазин.

Цитат
Най ми харесва в частта около ул. Пирин.

# 575
Винаги ли така четеш отгоре-отгоре и без разбиране? Ако беше прочела буквално последното изречение на Тина, което го има в цитата, щеше да видиш. Simple Smile

# 576
Не мога да разбера как наличието на денонощен магазин наблизо е някакъв плюс? Което ще компенсира презастрояване, че всяка вечер водиш войни за паркинг, шум и прочие? Колко пъти реално ти трябва денонощен магазин или аптека? На мен ми се е налагала аптека 3-4 пъти общо когато децата бяха малки, което е било преди повече от 20 години и примерно 1-2 пъти денонощен. И каква е драмата да се кача на колата ако се наложи? За тези няколко пъти общо за 30 години, да го смятам за плюс спрямо куп други фактори с които живееш всеки ден?

# 577
  • София
За аптеката мога да се съглася с теб - в реалният живот много рядко трябва денонощна аптека, а ако все пак е нужна - паля колата и отивам, където и в София да има.
Виж, за магазина обаче, не мога да се съглася. Доста повече пъти ми се е налагало да ходя до близкият денонощен магазин, почти винаги с гости в къщи. В огромната част от случаите съм бил поне на няколко питиета - дори помирисването на колата в такъв случай за мен е табу. Вярно, не е толкова критично (освен за доброто настроение на компанията) моето нощно похождение из района, но пък е в пъти по-често, по удобно и по-приятно да имаш възможността да отидеш пеша до добре зареден с напитки, мезета, а често и лед във фризера денонощен магазин до апартамента Simple Smile

# 578
  • пустинята Гоби
Винаги ли така четеш отгоре-отгоре и без разбиране? Ако беше прочела буквално последното изречение на Тина, което го има в цитата, щеше да видиш. Simple Smile
Не, винаги. Само цитатите 3 дни след дискусията.

# 579
Не компенсира презастрояването. Но е плюс и за аптека, и за магазин. Кола не искам да ползвам, за да взема нещо набързо.

# 580
Спокойно скоро ще се появи моментална онлайн доставка за всичко и няма да има нужда да излизаме от презастроените си кутийки.

# 581
  • София
Големите таксиметрови компании предлагат като услуга пазаруването на цигари, алкохол и подобни по нощите и доставката им до адрес. Та и този проблем е преодолим. 😃

# 582
За аптеката мога да се съглася с теб - в реалният живот много рядко трябва денонощна аптека, а ако все пак е нужна - паля колата и отивам, където и в София да има.
Виж, за магазина обаче, не мога да се съглася. Доста повече пъти ми се е налагало да ходя до близкият денонощен магазин, почти винаги с гости в къщи. В огромната част от случаите съм бил поне на няколко питиета - дори помирисването на колата в такъв случай за мен е табу. Вярно, не е толкова критично (освен за доброто настроение на компанията) моето нощно похождение из района, но пък е в пъти по-често, по удобно и по-приятно да имаш възможността да отидеш пеша до добре зареден с напитки, мезета, а често и лед във фризера денонощен магазин до апартамента Simple Smile

Е такова нещо наистина никога не ми се се случвало, дори и когато живеехме в апартамент и имаше наблизо такова магазинче. Явно въпрос на навици, организация, знам ли. Хеле пък напитки, винаги имам ракия собствено производство и големи запаси бира и всякакви други изчанчени напитки. А пък лед да си купувам от магазина... Е това вече ме уби. Grinning
Ако бяхме с такова мислене, сигурно нямаше и да строим и живеем в къща.

# 583
Денонощни неща наблизо дори са негатив, по никое време да идват коли, да се трака и бипка, особено пък ако имаш такъв съсед дето го ползва редовно и посред нощите да ти дудне асансьора не го считам за плюс въобще.

# 584
Денонощни магазини има навсякъде. Е,ако искате да ви е под носа до входа на блока,тогава е друг въпрос – на вкус...

Общи условия

Активация на акаунт