Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 15

• 47 016
  • 764
  •   1
Отговори
# 90
Като говорите за района около Парадайс и Кръстова вада и само това ми излиза пред очите. Видях го на живо и не мога да опиша с думи, какво изпитах. Хората си платиха за жилища в комплекс Витоша вю, а какво "вю" получиха...

Вероятно Mъфин е строителя - има място!!! Може и още по-близо Grinning
Мен не ме мисли. Дори и за инвестиция избирам апартаменти с “въздух” отпред.

Ако зависеше от мен Кръстова вада и Ман Ли щяха да изглеждат така:

https://www.youtube.com/watch?v=BLAJ-xQtR2k&t=1s

# 91
  • Sofia
Ето, стигнахме до общото заключение, че около мола в Хладилника няма място за нови строежи 😄

# 92
Ето, стигнахме до общото заключение, че около мола в Хладилника няма място за нови строежи 😄
Има, има. В Южния парк, точно на ъгъла срещу мола.

# 93
Странно заключение си направил. Само НПЗ “Хладилника” е с площ 283 декара. Това е сериозна площ, на която могат да се построят много блокчета с паркова среда между тях. Точно като на 3д-то, което показах по-горе.

# 94
Според вас Полигона (и по-точно частта зад Бриколаж) добър квартал ли е за семейство с бебе като единият родител за момента не е шофьор? Уж има къде да се паркира, но има и много нови строежи. Много го мисля, защото ни хареса един апартамент, но и кварталът ми е на кантар, и парите са доста. Тепърва бебето ми ще ходи на ясла, градина, училище.

# 95
  • sofia
Полигона е неприятен откъм влизане и излизане от квартала. След като направиха мола му се "вдигна" реномето. Иначе ни у-ще, ни дг, за всичко от другата страна на Цариградско.

# 96
  • София
Иначе ни у-ще, ни дг, за всичко от другата страна на Цариградско.

За мене това би било много неудобно.
Ако се наложи водене на дете без кола как ще се доберат до Младост?
Връщането е лесно - има много автобуси.

# 97
То пък с бебе/количка точно на тези превозни средства откъм Полигона трудно ще се качиш - доста са пълни. И няма как без прекачване да се "врътнеш" в обратната посока към Младост.

# 98
  • Sofia
Какво ви е мнението за района на пресечката между ул. Козлодуй и ул. Г. Раковски? Едно време ми беше много анти част на града, а е сравнително централно място. Двоумя се между него и Кръстова вада - Запад, но не близо до мола, а някъде по средата между мола и кръговото на Околовръстното. Знам, че някога се очаква метро да има нагоре, не знам обаче откъм сигурност как е, защото сега основно се движат с коли в тази част.

# 99
За момента положението с метрото
https://transportal.bg/планове-метрото-софия/
Доколкото знам единственото одобрено разширение е това минаващо слатина-арена армеец - окр.болница.
Другото са само очаквания..

# 100
  • София
Метро със сигурност ще има - трасето е вече резервирано.
- Избpaният втopи вapиaнт (виoлeтoв)
Cлeд MC "Bитoшa" вapиaнтът пpeдвиждa MC1 "Чepни вpъx" (в близocт дo yл."Димитъp Maнчeв") – MC2 (ĸв. "Bитoшa", yл."Cтeфaн Caвoв") – MC 3 (бyл. "Cимeoнoвcĸo шoce" –yл. "Πpoф. д-p Ивaн Cтpaнcĸи") – MC4 Cпopтeн ĸoмплeĸc HCA (yл. "Aĸaд. Cтeфaн Mлaдeнoв" – yл."Πpoф. Aтaнac Ишиpĸoв" – MC5 Cтyдeнтcĸи гpaд (пpeд Cтyдeнтcĸa пoлиĸлиниĸa и дo cгpaдaтa нa УHCC). Дъжинaтa нa нoвия yчacтъĸ e 4.906 ĸм, имa пeт нoви мeтpocтaнции и пpивличa 32 877 дyши нa дeн.
На кантар съм лично при избор между тези. Вероятно микросредата би натежала. Че Козлодуй не е мед и масло като цяло, спор няма, но пък и не е чак Лъвов мост като еманация на анти. За 20 минути си на Ал Невски пеша. Към тази част на Раковска, оттатък Сливница, имам някакви симпатии колкото и да няма нищо общо с "горната".
Мисля, че трябва да се разходиш повече от веднъж и да усетиш.
От "средата" между Парадайс и СОП може и пеша да се отиде до МС Витоша. 5-6 автобусни линии има също и макар никоя от тях да не е крайно редовна, то като застанеш и до 5 минути все някоя минава. Тротоарите са нови, достатъчно широки. Аз харесвам новия облик на Черни връх там, но и има значение колко близо до Черни връх. Колкото по-далеч от него, толкова по-тегава инфра.
Не бих взел лесно решение - много кантарни ми идват плюсовете и минусите на двете места.

# 101
  • Сф
Аз съм за Козлодуй/Раковска. Виждам, че се подобрява. Не е старата схлупена Драз махала. Кръстова вада с всичките неуредици не бих предпочела.
*Отраснала съм в долната махала и може би съм пристрастна , но центъра си е много по- удобно. 9 ката тролея също ми е ок. Метрото на 2 крачки и всичко .

# 102
Резервирано трасе за метрото са едни 10-15 години до реално метро и то може би, ако има финансиране от ЕС. От Европа-та вече не са склонни да наливат пари само в София, идеята е да се развиват НЕразвитите райони, а не да се финансират развитите.

Козлодуй и Раковска не са успоредни, но доста се строи в Драз махала, включително и в момента работят по една малка сграда. Но и тук е според зависи. Наистина е най-добре да минеш и да решиш лично.

9-ката е супер редовна линия на тролея, ползвам я ежедневно. На 5-7 мин. е.

# 103
  • Sofia
На кантар съм, благодаря за мненията.
Аз и още едно място съм харесала, май се води Люлин 5, на завоя на трамвай 8 в посока изхода към околовръстното. Между Лидъл и Розалин парк пространството, с изглед към Западен парк и Витоша. Много просторно ми се струва в района, с добра инфраструктура, но пък далеч от метрото.

# 104
На кантар съм, благодаря за мненията.
Аз и още едно място съм харесала, май се води Люлин 5, на завоя на трамвай 8 в посока изхода към околовръстното. Между Лидъл и Розалин парк пространството, с изглед към Западен парк и Витоша. Много просторно ми се струва в района, с добра инфраструктура, но пък далеч от метрото.

Центъра избери - другите варианти са доста компромисни. Само - нещо много важно за тоя район - той граничи със Сливница и реката - гледай да си не непосредствено до Сливница, не заради шума, заради реката - при пълноводие мазетата на тия до Сливница стават доста влажни Simple Smile  Иначе е супер локация която се развива в момента

Общи условия

Активация на акаунт