Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 15

• 47 199
  • 764
  •   2
Отговори
# 435
Ремонтираният апартамент за теб е дупка, правилно ли разбрах? Едно единствено нещо (1 батерия на мивка) ме подразни в този апартамент, всичко останало ми е съвсем ОК. Слава Богу, без мрамор (и) е...А да, май едната тента се е поизцапала и е добре да се смени...

Неремонтираният апартамент на Сан Стефано е със сменена дограма. Това намалява с няколко хиляди цената на ремонта, но не много. 

И не мога да разбера защо Докторски паметник, центърът като цяло, Долен Лозенец предизвикват такава ненавист?!?  Някой да е ви кара насила да живеете в тези квартали?

# 436
  • София
Да, да, грешка.

Защо казвате на Шейново предполагам " Майчин дом"??

# 437
Ремонтираният апартамент за теб е дупка, правилно ли разбрах? Едно единствено нещо (1 батерия на мивка) ме подразни в този апартамент, всичко останало ми е съвсем ОК. Слава Богу, без мрамор (и) е...А да, май едната тента се е поизцапала и е добре да се смени...

Ъ? Това към мен ли, че не виждам къде съм казала такова нещо освен, че е ново строителство за разлика от предния Thinking

# 438
ако имам толкова пари за такава дупка, ще предпочета да си правя ремонта от-до по собствен вкус. Така като ги гледам и двата си имат достатъчно минуси, не са неземна прелест, освен локацията, която също е въпрос на вкус.

Ето от това написано излиза точно това - че и двата са дупка.

Доколкото разбрах, за видеонаблюдение се изисква камера малко кабел, тотал към 60 лв. Защо да не може да се сложи в стара сграда? Отговарям на някой от постовете, не на конкретен потребител.

# 439
Някой има ли предположение за геометрията на помещението и стереометрията на ... гардероба?

# 440
  • София
Да, мандаринка, нищо в него като помещения и обзавеждане не ми харесва, за 200хил ок, с идеята, че му трябват доста промени и е със скосявания, следователно вс минуси на последни етажи и дано е нова сграда, защото това в стара значи, че са правени сериозни, кой знае колко законни преустройства. За цената си и двата са дупка, по различен начин.

# 441
И не мога да разбера защо Докторски паметник, центърът като цяло, Долен Лозенец предизвикват такава ненавист?!?  Някой да е ви кара насила да живеете в тези квартали?

Чак пък ненавист? Просто не ми харесват чак толкова, че да приема безбожните цени. Може би за мен локацията не е чак толкова важна, а си падам по оптималните сделки, не по екстремните такива.

# 442
Някой има ли предположение за геометрията на помещението и стереометрията на ... гардероба?

Снимката е много странна. Или е разтеглена, за да изглежда по-голямо, или не знам. Обаче това хич не ми допада, плюс това недомислено второ ниво, за какво им е... Не обичам прагове и различни нива на стаи, като цяло стълби, и се старая всячески да ги избягвам.

# 443
Е, аз ще те изненадам - почти всичко ми харесва в ремонтирания, като стил, дизайн, материали. 2-3 дребни неща не са ми ОК, но  мога да ги пренебрегна. Не видях ненавижданите от мен мрамори, стил Икея в обзавеждането и подобни. Като гледам кухненските шкафове - и те ми харесват.  Банята - с изключение на батерията с 2 дръжки, също ми харесва.

Паркетът - ефектът на по-светла ивица на паркетинките. Имам в къщи същия тип - по-светлите ивици са много по-нарядко, от което мога да предполагам, че в това жилище е правено нарочно, т.е. също изисква и пари, и труд.
Може ли такъв ремонт да бъде направен в жилище в друг квартал - разбира се. Но рядко виждам подобни изпълнения - масово големите скъпи жилища в НС ги правят в стил, който парадира с парите, вложени в ремонта, вкарват се елементи, присъщи на дворци от други епохи, които за мен изглеждат странно.

За стереометрията на геометрията - определено снимките са разтегляни, типичен брокерски номер. Достатъчно е да видим заоблената сграда на Консерваторията. Как изглежда като пространство в реалността - подлежи на проверка при оглед на живо. Както и обявената квадратура, и законността на присъединяването на таванския етаж - по документи. Но това може да се случи и с малко по-старо НС, не е чудо невиждано.

Мога ли да си позволя такова жилище в този квартал? Не, не мога. Както не мога да си позволя и голямо жилище-НС в квартал с преобладаващо/много НС. Но това, че не мога да си ги позволя, не означава, че ще си изкривя душата да кажа, че не ми харесва и ще му търся кусури. Ако имах парите - нямаше да се замисля дори. Ако съм младо семейство, със стълбите към втория етаж за по-възрастни не е подходящо.

Кварталите, които харесвам, имат особен дух и излъчване за мен, затова в тях се чувствам добре. Не само център/баш център, долен Лозенец - има и други, които харесвам. Този дух и излъчване ги има в Ректората, но ги няма във ВУЗ-овете в нови сгради. Който е влизал в Университета и Ректората - знае за какво говоря.

Не казвам, че новите квартали/кварталите с ново строителство са зле, казвам, че не ми харесват на мен, в тях не се чувствам комфортно.

Знам мнението на ЧС за изгодните/подценени квартали/микролокации и го споделям, на практика с нея сме съседки.  Има значителна разлика в цените на имотите около Докторската  и съседни микролокации, които са на практика на 5 мин. пеша. Но и в атмосферата има разлика. Докторската градина с цените в тази микролокация са за хора, които нямат нуждата да търсят изгодна сделка и могат да си позволят тези цени, без да закъсат финансово.

# 444
  • София
Според мене вратичките на гардероба са на релси и в момента на снимане са полуотворени.
За ненавист към Докторски паметник и Лозенец - от собствен опит не харесвам последния. За мене е излишно обожествяван квартал, не е удобен за живеене. Магазини и заведения са малко, училищата са със стара слава. Едно метро придобиха преди 10 г. и се възгордяха от втора линия. Населението като цяло е със самочувствие без покритие и с много претенции. Повечето са в наследствени имоти, построени на двора на прадядо им. За близо 60г. моите съученици от 122 ОУ не са постигнали нищо със собствени усилия и ръце. Живуркат си, пазаруват си на прИмоция от гнусните Т маркет и СВА, говорят си за схеми и далавери. Ама само говорят, не действат.
И не, не ми е кисело гроздето - все още имам имот и там.
Съседите в сегашния ми Дианабад са много по-културни и общителни. За мене Лозенец  е поредното гето. 
За докторския паметник - нищо не знам минавам понякога. Като цяло входовете ми се виждат неподдържани, тротоарите разбити като в целия център. Няколко пъти в малките часове съм чакала такси пред оборотни заведения. Ами минаващите друсалки и разни с вид на клошари ме отблъскват.

# 445
  • София
😂 😂 😂 Както казах и за този влак пътници ще се намерят, някой даже сигурно ще плати 800хил Е за това... Само не разбрах, как не си видяла стил икеа, като е доста силно застъпен. Кух бокс е някакъв минижуп, извинявай, но очаквам голяма хубава кухня за цената, "трапезарията" е смешка... Хола... Ми не ми е като икеа, а като айко на вид, баните-има за дооправяне и то ако плочките са читави, не си личи добре от снимките, по-точно на тях не ми изглеждат ок, би трябвало да са големи, обаче и там има странни изкривявания на снимките, та не е мн ясно, за терасата, освен че е голяма е за пооправяне и тя, стълбището ми е 🤮 ...и тн и тн...но да кажем мн неща са въпрос на вкус. И последен етаж с вс евентуални проблеми, скосявания, съвсем не случайно първи и последен етаж са по-евтини принципно....
Другото, по-бих го взела ако имам пари, защото мога да го направя каквото си искам, сигурно за разликата. Но пак цента е безумна. В София няма локация, която да струва толкова. Да не говорим, че за тези пари сигурно можеш да си наоравиш 2 къщи, една до софия, една до морето😂🤪
Иначе за квартала нищо не казвам, на мен жентъра ми е малко шумен и мръсен, по предпочитам леееко встрани, лозенец, ив. вазов, яворов, изток, изгрев... Пак стари квартали.

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 23:03 от Angel_Dust

# 446
На мен като дизайн ми харесва втория апартамент. Локация и гледка са супер. Цената е безумна, това не е пуснато за продаване и няма да се продаде с години.

Иначе наистина има Икея - в цялата детска мебелите са от там. Дивана в хола е най-вероятно е имитация на Roche Bobois за 10 000 евро, но за тази цена на имота може и да е истински 😀

# 447
  • София
Вторият апартамент е ок като ремонт и обзавеждане. С много малко усилия, може да стане по всеки вкус. На мен почти всичко от трайно прикрепените мебели ми харесва.
Проблемът му е, че на практика не е в Докторски. Даже и в Оборище не е. Вярно, на самия булевард е (още един минус), но според картата на имот.бг-то си е на практика в Подуяне. Не знам как се води административно, но Докторски паметник е изключително малко каре и със сигурност не прескача реката.

Ето сградата отвън, и на последния етаж тентата на терасата.

Поизхвърлили са се в цената. Мезонет, мезонет, уж голяма квадратура, но на практика са само 2 спални.

Ама тия разговори не са ли за съседната тема? Simple Smile

# 448
Детска стая е нормално да е от Икея - търси се нещо прилично, но по-евтино, защото мебелировката налага смяна по-често, с израстването на детето. Би било глупаво да хвърляш куп пари за нещо, което ще сменяш или поне ще променяш значително на 4-5-6 години.

Брокерските номера с разтеглените снимки и измислената квадратура са ясни - за това има реални огледи и задължителна проверка по документи, и за старо, и за ново.

Но щом Angel Dust казва, че не става и няма как някой да го харесва - така ще да е! Laughing

# 449
  • Sofia
ив. вазов, яворов, изток, изгрев...
Иван Вазов е значително по-добър квартал, особено около витошка и Южния парк. От една страна невероятно близко до всякакъв транспорт, от друга голям парк и си в центъра - до НДК. Плюс, има много нови сгради в района - е ще се бъркнеш 1млн за такъв апартамент, но място за сравнение с Подуене, извинете Докторския - няма място.

Общи условия

Активация на акаунт