Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 15

• 47 079
  • 764
  •   1
Отговори
# 660
Между Мария Луиза и Раковска разстоянието не е голямо, но все пак има разлика. Около Раковска е много по-малко оживено откъм съмнителни субекти. Имам 3 познати (семейства с деца), съвсем прилични хора, висшисти (ако има значение), които живеят между Раковска и Сточна гара. И в момента продължават да се строят масово кооперации на втора линия на бул. Сливница.
Наистина е добре човек да се разходи и през деня, и вечер по тъмно, сам да си прецени. Не е идеалната локация, факт, но пък цените на жилищата са по-ниски и кварталчето/карето се променя непрекъснато и постоянно с новите строежи. И да, промяната няма да стане изведнъж, ще отнеме известно количество години.
Баухаус не е далече като разстояние, но реално няма нищо общо с карето между Козлодуй, Константин Стоилов, Сливница и Раковска. Делят ги ж.п. линиите и ж.п. депото, през които не можеш да минеш напряко.

# 661
Аз се разходих по тъмно(живея в друг район и си беше като на екскурзия почти) преди месец някъде, точно там където описваш, Мандаринка.
Ами не е много за бели, по тротоарите тумби с малки туземчета, около някакви минимаркети стоят по-големите.
Мерси, не беше моето.

# 662
  • София
Леко извън темата е, но може да е полезно и за търсещи, и за инвестиращи. Гаровият подлез се удължава и ще има връзка между метрото и всичките наземни линии там и задгаровите терени.

Северната част на Раковска е по-добре от Лъвов мост, това е ясно. Но наистина трябва да се отиде.

# 663
  • София
Аз пък се чудя кой ще иска да живее в т наречения затворен комплекс до баухаус, някакъв чудовищен бетон насред нищото... 🤮

Иначе аз и на баш лъвов мост познавам семейства млади, с деца, вишисти... Това какво общо има със самото място и колко населено с разноцветни е...
Иначе аз така по тъмно се разходих в надежда като търсихме и казах огромно НЕ😅

# 664
  • София
Аз пък се чудя кой ще иска да живее в т наречения затворен комплекс до баухаус, някакъв чудовищен бетон насред нищото... 🤮

Иначе аз и на баш лъвов мост познавам семейства млади, с деца, вишисти... Това какво общо има със самото място и колко населено с разноцветни е...
Много хора биха живели там. Цените са ниски за ново строителство, че и за панели по комплексите.

# 665
  • София
И до там... Цените... И няма нищо друго.

# 666
  • София
И до там... Цените... И няма нищо друго.
Това е фактор номер 1 за критична маса хора.

# 667
  • София
И колко толкова са по ниски це ите, че да се струва да нямаш удобство за един хляб дори да не ти се налага да палиш колата?
+немалка такса поддръжка.

Последна редакция: пн, 11 сеп 2023, 10:00 от Angel_Dust

# 668
А може да е и голяма пералня...Smirk

# 669
  • София
И колко толкова са по ниски це ите, че да се струва да нямаш удобство за един хляб дори да не ти се налага да палиш колата?
+немалка такса поддръжка.
От тролене темата няма полза. Супермаркет в самия комплекс ще има, но дори да закъснее с отварянето, срещу Баухаус и сега има.

# 670
  • пустинята Гоби
За комплекса срещу гробището ли говорите? Случайно минах наскоро покрай него, лично аз бях потресена.

# 671
  • на земята
Здравейте,подновяваме търсенето на апартамент и ние.Случиха се някои лоши неща в семейството,но сме живи и здрави вече.Та набелязала съм някои квартали,опитвам се да ги поибиколя вечерно време,защото сме с дете на 11 години и тепърва ще се прибира сама.
Гърдова глава май няма да е,а там ми харесваше,но е много отдалечено.
Та сме се спряли на Княжево,Павлово,Малинова долина,Кръстова вада заглеждам,не искаме в центъра.
Ще се радвам да ми помогнете на кой квартал да се спрем.Искам само да има удобен транспорт за детето,а точно в тези квартали няма май много.
Ще търсим усилено.
Бъдете здрави.

# 672
  • София
Rebel що така лично? Купили сте си апартамент ли?

Мими - да.
Лаленце, зависи удобен транспорт до къде... Кръстова вада поне до някъде в момента има метро, май следващата спирка също сравнително скоро се очаква, така че улеснява транспорта.
Предполагам за всеки от тези мн зависи в коя точно точка там сте също.

# 673
Княжево не е много по-неотдалечено от Гърдова Глава, даже ако не се лъжа едната част на Княжево е точно срещу ГГ, а другата дори след ГГ.

# 674
Лаленце, от изброените може би Павлово или Кръстова вада. В Малинова долина гледахме апартамент - в момента там няма нищо, като казвам нищо, в някои части и улиците са кални, в други има. За магазин - Кауфланд и Фантастико има, но те са повече към Студентски град, т.е. зависи колко навътре в Малинова долина сте, но за пеша не става. Детска градина строят една там - не знам имате ли деца в тази възраст и вълнува ли ви. Училища няма, зор е/ще бъде в целия район за прием в гранични квартали. Иначе е близо до добрата част от Студентски, т.е. там където живеят предимно семейства и в тази част има всякакви удобства - магазини, аптеки, фризьори и т.н. всякакви други неща. Градски транспорт има много удобен, но пак е в Студентски, дотам ако ще ходят пеша децата? Иначе точно до Фантастико се планира и метро, но това пак не е много баш Малинова долина, а пак е повече към Студентски.

За Кръстова вада, щяхме да ходим да гледаме един строеж, но се отказа нещо мъжа ми. Мисля, че е по-добре откъм транспорт.

За Княжево не съм сигурна какво ме спира, но не ме привлича. Транспорт не мисля, че има добре развит. Ако все пак харесаме нещо за гледане, бихме се разходили по-бстойно.

П.С. Забравих да добавя - за Малинова долина и Кръстова вада задължително с паркомясто трябва да сте. За Павлово не знам как е. За Княжево може би да може и без.

Общи условия

Активация на акаунт