Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 15

• 47 081
  • 764
  •   1
Отговори
# 675
  • пустинята Гоби
Аз бих избрала Павлово, но много зависи къде ще учи детето. В Павлово нямам наблюдения да има проблем с паркирането, но в последните години не съм ходила. Преди 3-4 години често посещавахме една сладкарница и пекарна и винаги сме намирали къде да паркираме. От изброените квартали само Павлово е стар, т.е. е много по-подреден и устроен.

# 676
И в Княжево вече е по-добре с паркомясто. Особено в по-уредените части, т.е. Карпузица.

# 677
Строи се сериозно от няколко години. Резултатът ще бъде развитие на районите около Лъвов мост и тези на север.
Е да де, от доста години и все не е натъкмено като хората въпреки добрата локация. Ако имаш да паркираш едни пари за 10-20г и да се надяваш че след време ще стане лъскаво, може, ама пак няма гаранция.
Та сме се спряли на Княжево,Павлово,Малинова долина,Кръстова вада
Всичките имат хубави места и кофти места, зависи къде точно си, така общо не може да се каже за целия квартал.

# 678
  • на земята
Ох лошото е .че идея нямам къде ще я приемат след 7 клас,за транспорта говоря.
Май ще се спра на Павлово,Княжево и Кръстова вада там ще търся.

# 679
А, тя е голяма и самостоятелна. Тогава не е такъв фактор според мен. Все пак след 7-ми клас децата ги приемат в много и различни училища и пътуват от различни райони до съответното училище, няма как да се съобрази изцяло, но и децата вече са големи и могат да се оправят. За по-малките ученици локацията е по-голям фактор или по-скоро за родителите, които трябва да ги развозват.

# 680
От изброените Павлово е по-уредения квартал.
По принцип и Кр. Вада близо до мола не е лошо, нагоре по чукарите не бих живяла. Но пък е доста по-шумно и не е никак спокойно.
Личното ми мнение за Княжево - с пътуващо дете не се забивайте там.

# 681
  • на земята
А, тя е голяма и самостоятелна. Тогава не е такъв фактор според мен. Все пак след 7-ми клас децата ги приемат в много и различни училища и пътуват от различни райони до съответното училище, няма как да се съобрази изцяло, но и децата вече са големи и могат да се оправят. За по-малките ученици локацията е по-голям фактор или по-скоро за родителите, които трябва да ги развозват.
Сега е 5 клас,и идея нямам къде ще я приемат.Прости искам да има транспорт и да бъде по самостоятелна.

# 682
Ами Малинова долина в такъв случай също не е лошо, но гледайте блоковете на границата със Студентски, почти в Студентски. 280 и 94 са линии от едно време и минават през ключови места, стигат и до центъра. Метрото ще бъде факт, но кой знае кога, все пак е плюс. Ако остане в България за студентка също ще й е удобно евентуално за университет или срещи с приятели. Разбира се, има и недостатъци района, трябва да си прецените. Според мен по-важен критерий е жилището да ви устройва и да ви харесва.

# 683
Наличието на редовен транспорт, имам предвид не рейс по 1-2 пъти на час, си е важно и за тийнейджърите, и за техните родители. Както и наличието на тротоари (няма как на всеки превозното средство да спира пред дома), относително добре осветени улици и сравнително спокойна и сигурна обстановка в квартала.

И понеже все се споменават малцинствата като голям минус (минус са, не споря), но да спомена и други подобни минуси - местни бандитчета, пияндурници, единични или наркоманчета на групички и т.н. Бих добавила и разни извратеняци, но такива има сигурно по повечето квартали. Въпросът е обстановката и хората в конкретен квартал да не позволяват кофти групички и индивиди да правят каквото им скимне.

# 684
По принцип всички езикови, математически и просто гимназии по- прилични са в центъра. Само втора английска е малко извън района. Децата тийнове също излизат в центъра и когато ние търсихме, исках да има не само един или два автобуса удобни, а да има избор от транспорт. Квартали, които зимата в 20:30 са като лунен пейзаж ала Манастирки или Витоша и да се налага да го взимам от спирката, за да не го нападне някое куче не са ок.. Ангажимента е голям.

Последна редакция: вт, 12 сеп 2023, 03:24 от FBID10156259284633594

# 685
  • на земята
man_darin_ka,прави сте да ,напълно съм съгласна с вас.
Almond12 и там ще погледна.
Направо голямо обикаляне ни чака,и бюджета не е много голям,да видим.
Благодаря ви много

# 686
С интерес наблюдавам комплекса срещу Централни софийски гробища и новите блокчета на последната спирка на трамвай 8 в Люлин 5. Май фирмата е една и съща.

В средата на нищото са. В Люлин има обяснения с плакати за схемата на купуване. Срещу тях има умряла Била, наблизо има и Кауфланд. Училища и градини - също. Зад блоковете е гола поляна засега.

И квартал Запад ме интересува дали някога ще се случи.

# 687
Пловдивска била фирмата - ПИМК.
Най-голямата транспортна фирма в България била.
https://www.capital.bg/biznes/imoti/2021/09/17/4253838_plovdivsk … vartal_na_sofiia/
https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2022/02/25/4315607_iliian … iiat_stroitel_na/

# 688
В сайта на Капитал не ми излизат статиите до край. Казвали са ми че Пимк шофьорите са добре платени.

# 689
  • София
ПИМК е инвеститор, техните обекти са големи, без разточителен лукс, без топ локации, но винаги с добра цена.
Намирам инфо в нета, че строител на комплекса зад гарата е същата фирма, която е построила Скай форт и Кепитъл форт.
Не съм проучвал де факто така ли е, но ако е така, това е плюс.

Общи условия

Активация на акаунт