Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 63

• 21 501
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
Не е равно, ама има общо Joy страх ме хвана. Четох и другите форми, ама чета, че е добре цитрат.

# 166
Има и други хубави форми и на магнезий. Даже за цитрата, ако много задълбае човек, могат да се открият и мнения, че не е ок...Аз съм доволна от него обаче.

# 167
На мен не ми се отразява в това отношение, то и нужда нямам. Но понеже съм шматка и се случва някоя вечер да забравя да го взема, не намирам разлика в сравнение с когато съм го взела.
То за мен ще се окаже че съм си "добро прасе", дето имаше един лаф. Почти нищо не успява да ми смути храносмилането и перисталтиката, особено откакто съм на режим. Мухам там треволяци, яйца, масло, мръвки, абе не се пазя от нищо. Е, не всичко наведнъж, разбира се.
Мога само да се радвам, де, като чета колко чести са разни оплаквания, подувания, нередовност в тоалетната и какво ли не още. Все съм си мислела че са рядкост тия неща, все пак не са приятна тема да седнат всички да я обсъждат като няма какво да правят. А то явно не е така. Поне от четенето тук и от няколкото години работа в аптека ми се промениха наблюденията за това.

# 168
Ех, Долче, като писа и се сетих, че забравих да си купя козе мляко. Нищо, и утре е ден. Да ти изям половината орех Laughing За дните на 0 калории съм те признала, ти си машината на фастовете. Аз ше се гътна.
Тъкмо и аз въвеждах в калкулатора какво съм кльопала днес - станаха 1380 калории.
Елорче, дъвка ли мастихата? Ако да, да кажеш утре дали забелязваш някаква разлика.

# 169
Благодаря за отговора, Елора!
Трапезна вода пия, не минерална, но подозирам недостатъчно, защото усещам на моменти сухота в устата. Зеленчуци  - на обед и вечер. В калориен дефицит съм, съдейки по отслабването. Но пък гладна не съм останала.
Балансирането на подкиселяването става с алкализиране. От зеленчуците ли идва то само или и друго включваш?

# 170
Отслабването не идва от калориен дефицит.Важна е храната и попълването на дефицити.Влияние оказват разбира се  и съпътстващи заболявания.За жалост не всичко е толкова просто.

# 171
Шарпи, забравих Flushed
Утре ще сдъвча по някое време, обещавам.

Благодаря за отговора, Елора!
Трапезна вода пия, не минерална, но подозирам недостатъчно, защото усещам на моменти сухота в устата. Зеленчуци  - на обед и вечер. В калориен дефицит съм, съдейки по отслабването. Но пък гладна не съм останала.
Балансирането на подкиселяването става с алкализиране. От зеленчуците ли идва то само или и друго включваш?
Отслабването не зависи от калориен дефицит. Може да се отслабне и без дефицит, с правилна храна.
Обсъждали сме, че ниските калории водят до бавен метаболизъм и пълнеене.
Затова Невена си счупи клавиатурата да обяснява, че нон стоп едни и същи калории не е ок. Нито високи, нито ниски, нито еднакви. Сменят се.
Затова и не броя. Даже и като свалях за 6 месеца 25 кила, не съм брояла и съм яла по три кюфтета за обяд и омлет от три яйца за вечеря. Примерно. Със купа салата от сурови зеленчуци винаги.
Ям и моркови и цвекло и не ме притесняват, както ги анатемосват в групата на Узунов.
Прочети повече за алкализирането. Плодовете и зеленчуците са алкални храни.
Иначе темата с алкализирането винаги може да срещнеш противопложни мнения. Има места в телата ни им трябва киселинна среда.
Колко кила имаш да сваляш?
Принципно на килограм 30 мл вода трябва. Не че съм пила по 4 литра като съм била 115.
Но съм пила.
Пий вода. Ако трябва почни сутрин на гладно чаша топла вода, много е полезно.
Топлиш малко в каната филтрирана водица. Не вариш до финал. Сипваш в чаша, разреждаш със студена филтрирана, колкото горещ чай, който може да се пие и пиеш. Това веднага след ставане.
И си определяш през определен период да пиеш вода.

# 172
Ябълковият оцет (с "майка") също го дават за алкализиране.
Като заговорихте за вода, в събота видях алкална вода с пх 9,0.😃 Голяма бутилка, струваше около 2,50 лв. Adva или нещо такова беше името...🤔 Не помня дали беше минерална или пречистена просто...
https://apteka.framar.bg/30049381/%D1%84%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D0%BE … ppletec-nutrition
А, и сребърна вода в по-малка бутилка за пиене имаше (но май имаше и вкус на лимон, за подсладител не знам).😄
Шарпи, любопитно ми е дали ще има голяма разлика във вкуса на козето мляко.🤔 Аз предпочитам сметана и/или малко в кафето. Понякога си правя мляко с кафе (обикновено е и с още вода- аз го обичам на стайна температура или студено, или като фрапе), но за малки количества сметаната ми дава по-наситен вкус. "Капучино" си правя със сметана (или си позволявам много рядко някъде навън).
Отслабването не идва от калориен дефицит.Важна е храната и попълването на дефицити.Влияние оказват разбира се  и съпътстващи заболявания.За жалост не всичко е толкова просто.
Да. Важно е да се храним така, че да задействаме подходящите хормонални реакции.🙂 Аз дълги години нямах усещане за ситост (независимо дали съм яла голяма или малка порция, просто това толкова нормално усещане липсваше). Като цяло, и усещане за "инсулинов" глад не съм имала, нито хипогликемии...Когато обаче се хранех навън, на заведение, винаги се наяждах с малко. А пък, ако пиех нещо с храната (избягвам да го правя, но се е случвало в един период да ми наливат в чашата и да ме питат как така не пия нищо🤪), тогава направо ми ставаше тежко...Никога не съм обичала да пия по време на основно хранене (капучино с парче торта- да, но напитки към основна храна не).
Похвалих ли ви се, че си купих два вида хималайски сол на кристали?😄 Купих си ги, за да ги смуча между храненията, ако имам нужда. При фастове също. Ще си нося по джобовете и за навън😆, както много хора си носят бонбони или пакетчета със захар.😃 При фастове и в жегите навън си мисля, че ще са ми доста полезни.🙂

Последна редакция: пн, 24 апр 2023, 23:37 от dolce miele

# 173
Приложението дето си следя месечния цикъл в него има опция да ми напомня да пия вода час по час. Признавам си, бръзо ми писна да ми мрънка, че и на гривната ми излизат тия нотификации и ме гъделичка там и тя  Grinning Но за някого може и да е полезно нещо такова.

Долче, да ти обяснявам ли реакцията като споменах за кристалче сол ей така в устата или вече си я изпитала? Щото при мен споменаха разни селскостопански животни как ближат сол Joy

# 174
Шарпи, забравих Flushed
Утре ще сдъвча по някое време, обещавам.
Ако случайно ти е под ръка, сдъвчи преди да си легнеш. Имам усещането, че утре ще се похвалиш с добро и безболезнено изхождане Yum
Долче, опитвала съм със сметана аз, ама вкусът ми идва като на чисто кафе. Млякото ми променя вкуса по друг начин. А и доктора ми набляга винаги, че едничкото ми кафе за деня трябва да е с мляко. Затова и ще купя козе, уж по-здравословно от кравето. Ще споделя за вкуса като купя утре.

Последна редакция: пн, 24 апр 2023, 21:04 от sharpy

# 175
Защо мислиш така Шарпи?
Да не би при теб да е станало?

# 176
Натка, нямаше реакции.😄 Но аз само на майка ми съм казала. Погледна ме леко странно, но обясних за какво съм си взела кристалите. За кафето със сол май бих получила повече странни реакции, ако казвам на повече хора...😃 Те кристалите хималайска сол са толкова мънички, че не е и нужно да казвам на никого какво правя и защо.🙂

Последна редакция: пн, 24 апр 2023, 23:30 от dolce miele

# 177
Извинявам се за лаишкото си мнение относно калорийния "дефицит". Какво имах предвид  - че с упражненията във фитнеса изгарям повече калории отколкото поемам.
Вода пия около 1.5 литра, а трябва да увелича до 2-2.5 литра.
Бях станала 64 кг, което не е "моето" тегло. Години поддържах между 56 и 59 кг. Плановете ми са да се върна до 55-56 и там да остана. Тоест до целта ми остават 3-4 кг.

# 178
Включвам се при вас, макар и без здравословни проблеми / поне не най-често споменаваните в темата/.
Започнах НВ-ВМ, повлияна от режима на АУ, но не го спазвам на 100%.
Целта ми беше да сваля около 10-12 кг. Вече един месец съм с ограничени въглехидрати и нищо сладко /само черен шоколад, но рядко/.
Имах сериозен успех в първите 14 дни и след това застой.  Започнах да меря обиколки, които въпреки застоя в килограмите, са топяха бавно. С по сантиметър на 5-7 дни. Имам още около 8 кг до желания резултат, нов вече знам, че когато и да го постигна, няма да де върна към стария начин на хранене.
Иначе имах високо кръвно и холестерол, които овладях с периодични гладувания по Лидка Ковачева. С НВ-ВМ също виждам добри резултати е този посока. И яйца си хапвам Simple Smile)))

Информацията в темата е безкрайна и много благодаря за положения труд!

# 179
  • Paris, France
Зеленчуци  - на обед и вечер. В калориен дефицит съм, съдейки по отслабването. Но пък гладна не съм останала.

Много са факторите, които предопределяткиселинността на урината. Генетика, количество изяден или изгорен протеин, възраст (с възрастта урината става все по-кисела), употреба на кафе, безалкохолни, алкохол, тютюнопушене итн. Водата разрежда урината.

Алкализираме с цитрат само при нужда. Мерим pH и така не гадаем кисела ли е или алкална. Алкализира се според ph, всеки ден, преди всяко хранене. Лесно и точно. Мерим и ако е под 6.5 - цитрат задължително. Така ясно ли е?  

Това няма ли го в първия пост? Обяснявала съм го много пъти и надълго и нашироко.

Последна редакция: пн, 24 апр 2023, 23:03 от Nevena Virolan

Общи условия

Активация на акаунт