Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 63

• 22 047
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
Sharpy и Елора- тази на прах на Sharpy има инулин и може би той подпомага. НО аз нали за показно сдъвках мастиха базова да я нарека Simple Smile и на др ден имах мн леко ходене до wc . Не посмях да го похваля,  защото пък същия ден си бях взела нов зехтин и обилно гарнирах салатите и си помислих, че може да е от него (имам приятелка, която избягва зехтина, защото й действа разстройващо). После обаче пак си ядях със зехтина и нямаше този ефект и вчера посред нощите видях поста на Sharpy и довечера ще хрупна мастиха пак да видим тя ли е била “виновна”

Dolce добавям още един “симптом” от кетоните - топлина по цялото тяло, топли длани и стъпала(ходя боса по ламината, с къс ръкав, спя без пижама- станала съм печка Simple Smile )

Грозно патенце и аз съм от средата на февруари на режима (без още конкретизиран здравословен статус т.е не съм стигала до лекар да си пусна една контрола , като през годините съм си следила редовно щитовидната със изследвания и ехография на профилактичен принцип, а не заради оплаквания) Стартирах със солидна коремна обиколка, свалих през 1-ви месец без да съм мн стриктна (т.е бях в някакъв преходен формат) около 5 кг и последва застой в кантара, но пък сантиметрите повсемвстно лека полека се топят.. (споменавала съм, че нямам кантар и др уикенд най-вероятно ще. се меря, но субективното ми усещане по дрехи и по лекота в движвнията ме навежда на мисълта, че може още 2-3 да съм свалила- аз си започнах от солидните 90 кг)

В неделя неразумно от моя страна, но така ме парна слънцето, че изгорях в лицето на перчем 🤣комична ситуация.. да речем, че ще гледам от позитивната страна и си понабавих Д 🫣

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 09:08 от fotokod

# 181
fotokod, аз нали пия бутарен ину. И там има инулин. Инулина помага, но в не пълна степен.
Днес иначе наистина имах леко ходене, не ми се налагаше да се напъвам дори.
Вчера сдъвках едно зрънце. Мисля да ги счуквам по-друг начин, не искад да хрускам това нещо. Може би цяло няма да има този ефект.
Зехтин и аз си ползвам, в тази насока не ми действа.

Невенче, май го няма това за цитрата.
Имаш ли линк към твой пост по-подробно да го сложа. Все ще му намеря място.
Текстови допълнения вече гледам да спестявам. По-добре линкове.

# 182
Добрютрю, банда, то вече добър ден де.
Сега свъртам да отворя темичката да чета.
Долче, сутринта рано, рано тичах до Т-маркет на Короната /тая дума ме преследва, само корони покрай мен/, да видя за козе мляко. Намерих - на Олимпус е. Козичката от етикета ме гледа с много мили очички Grin
Скрит текст:

Веднага го тествах и на вкус много ми хареса. Ако трябва да сравня с кравето, това дори повече ми харесва. Като че ли и леко сладни, не знам дали на мен ми сладни или по принцип е така. Па дано е и наистина козе. 6 кинта цена.
Защо мислиш така Шарпи?
Да не би при теб да е станало?
Да, много гоцко се изходих. Някак леко и облекчаващо. Оф, сори, че пиша подобни неща в темата, ама тъй като запекът е чест проблем при НВ хранене, затова и го пиша. Аз помня, че когато бях на най-строгото кето, много запек ме мъчеше. Писах тогава и питах в темата и много момичета изреваха, че се оплакват от същото. Та даваха различни идеи и те. Та затова ти и препоръчах да сдъвчеш снощи и да кажеш имала ли си някакъв ефект откъм този ти проблем.
Отивам да чета назад.

# 183
Писах Шарпи, леко и меко Joy
Довечера пак. Ще видя дали с две лъжици да го счукна и да гаврътна директно с вода.

Резултатите за цитонамазката излязоха. Бях вчера, чиста съм уж.
Но не взела за секрет.
А ми каза, че е взела. Изключително некадърна "лекарка".
Много ме яд, чак си мисля дали са ми коректни поне резултата за цитонамазката.

# 184
Писах Шарпи, леко и меко Joy
Довечера пак. Ще видя дали с две лъжици да го счукна и да гаврътна директно с вода.

Резултатите за цитонамазката излязоха. Бях вчера, чиста съм уж.
Но не взела за секрет.
А ми каза, че е взела. Изключително некадърна "лекарка".
Много ме яд, чак си мисля дали са ми коректни поне резултата за цитонамазката.
Чак сега? Много време мина като че ли. На мен са ми излизали резултатите за най-много 3 дни.
За мастихата се наблюдавай, мисля че наистина действа добре, пък и нали я препоръчват за "здраве за храносмилателния тракт".

# 185
Тя каза след 19-ти. На 4 или 5 бях.
Но чак вчера сколасах да отида и да видя.
Е, ясно е, че няма да стъпя при тази идиотка повече.
Много добре помня как след цитонамазката ми каза, че сега ще вземе и секрет и няма да боли толкова.
На всичкото отгоре ми предписа глобули за течението. Видяла, че има.
Как се предписва без да вземеш секрет, не ми е ясно.
Ми чи то и аз мога сама да си предписвам глобули. Я полиженакс, я макмирор.
Нямам думи. Засега нямам, но бях и в мц. Ще се следя.

# 186
Пак е много дълго време за цитонамазка. За медикамента и аз се зачудих как така предписва гьотере, май и тогава те питах. За останалото аз думи имам ами по-добре да не казвам какво мисля че може да ми скочат модераторите Grinning
Следи се наистина и ако има нещо, отиди другаде, най-добре след препоръка че явно не всеки става за нещо.

# 187
Да, ще го мисля, ще следя.
Преди като имах допълнително здравно съм ходила в Грийнберг и при ендо, кожен, и гинеколог и останах доволна.
Ама забравих за тях, трябваше там. Те са частници, но за някои специалисти работят с направление.
Да де, питах, и аз се учудих.
Сега обаче не взимала секрет и не помнила да ми е предписвала. Метнах и рецептата.
Стана дума и за припадъка. И ме пита нагло дали на зъболекар ходя. Ядоса ме. Казах, че ходя и сливици без упойка са ми вадили и явно в случая зависи от кадърността на гинеколога. Гледаше тъпо.

И при ендото минах. Каза, че са ми в ред хормоните, но след месец да намаля дозата на еутирокса на 100.
Заради топлото време.
Иначе кз и инсулин са и фрапиращи и каза, че няма нужда да се лишавам вече и да си позволявам повече В.
Не че ще я слушам, аз си преценям де.

# 188
Невенче, май го няма това за цитрата.
Имаш ли линк към твой пост по-подробно да го сложа. Все ще му намеря място.
Текстови допълнения вече гледам да спестявам. По-добре линкове.
Благодаря, Елора  Simple Smile Търсих, търсих за цитрата и като не намерих реших, че грешката е в мен.
Като резултат от търсенето разбрах, че имам много да чета. Изключително полезна информация сте събрали през времето. По-натам ще се консултирам с вас относно състояние при дъщеря ми.
Скрит текст:
Сега не мога да си събера мислите, т.к. баща ми е зле. Диабетик е от много години. Преди 2-3 дни го хвана вирус, явно от там кз се е повишила, докато се усетя какво става вече е в болница, с кетоацидоза  Sad . Вливат му инсулин и изотоничен разтвор. Не зная обаче какво да му готвя. Сега му правя бульон, пилешки, немазен, по препоръка на лекар. Кисело мляко за закуска. За вечеря сигурно пак бульон ще му нося. Не може да дъвчи, още заваля речта ... Та, ако знаете, при така описаното състояние какво да го храня, моля да ме посъветвате.

Невена, благодаря за търпението да повтаряш и отговаряш Heart

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 12:29 от 𝑬𝒍𝒊𝒇𝒇

# 189
Здравейте,
Извинявам се предварително, че нахлувам така и то с тъп въпрос! 😁 Възможно ли е да се открие/изследва ИР и диабет, без обременяване с глюкоза? Искам да се изследвам, но след приема на по въглехидратна храна или много сладко получавам ужасно сърцебиене и пулса се покачва доста и след това ми трябва много време да се нормализира и то ако не движа,изправя ли се, имам чувството, че ще припадна заради пулса.И от там се почва една тревожност, паника и така една година вече.Дори и бета блокер пия заради пулса,въпреки че сърцето е уж здраво.Бях до личния, но така и не ме насочи за нищо.Пуснах кръвна захар и инсулин на гладно,каза че били в норма и да не се занимавам с глупости.

# 190
Елора, може да не сдъвкваш, а малко да помоташ като бонбонки из устата (усеща се промяна във вкуса на слюнката при преглъщане) Мисля, че и така да ги глътнеш, ще бъдат обработени от стомаха (дори сдъвкани, пак са парчета твърди на вид при изпива е) Може да сгънеш лист хартия и да чукне с дървен чук леко (примерно аз бих посипала върху лъжичка кисело мляко за по-лесно полепване и преглъщане). Иначе видях прахообразната мастиха да се предлага в емаг от гръцка фирма , но да знаете , че този орах не попива водата, а някак все едно се слепва- т.е не всеки би се справил с подобна консистенция (освен ако от детство не е гълтал шапове с шепите и му е все тая колко са и дали има вода 🫣)

Sharpy мн добре го каза - леко и меко хаха . ( Боже, присетих се за колегата и “изненадата”- оправи ли се този “дегустатор” или пак напада чужди манджи?)

Приготвих обяда, преди да ми пригладнее (има още едно яйце извън кадър - оказа се борец и изчаках детето  да му разкаже играта)

Скрит текст:
1 маруля, зелен лук и всичко,  каквото хванах в хладилника на пръв поглед
готова съм, но си тренирам ината, като забавям изяждането с 30 мин -така намислих да си тренирам малко волята🤔получава се вече 2-ри ден

# 191
Сега не мога да си събера мислите, т.к. баща ми е зле. Диабетик е от много години. Преди 2-3 дни го хвана
Елиф, съжалявам да прочета това, дано се възстанови възможно най-бързо. Откъм съвети не мога да дам за хранене, тъй като не съм запозната с диетата, която му е препоръчана.

Sharpy мн добре го каза - леко и меко хаха . ( Боже, присетих се за колегата и “изненадата”- оправи ли се този “дегустатор” или пак напада чужди манджи?)

Този не е барал оттогава, отделно имам чувството, че Господ го "наказа". От 3 седмици някъде лекува зъби, не знам какво точно, но не може да яде нищо, освен течна храна. Купил е някакъв прах в буркан, който джурка с вода и това му е храната. И на него иначе му пожелавам бързо възстановяване.
Sea483, няма друг вариант, освен обременяване. Съветвам те да го направиш възможно по-скоро, защото не е шега работа. Аз съм с подобен проблем и също пия бета блокер. А си мисля, че щом получаваш такава реакция от въглехидратна храна или сладко, 100 % ще излезе висок инсулин, за който е добре да вземеш мерки навреме.

# 192
Sharpy, явно някъде има някаква сила , което да го накара да си преразгледа поведението, но дано си вземе поука и да се оправи бързо физическите неразположения

Елиф, нямам с какво да помогна, но от болничното заведение не могат ли да дадат насока? или проследяващият ендокринолог? Мн деликатен е неговият статус и специалист в тази област ще е най-пълноценно полезен

Sea483, не че имам мн опит, но може би ЛЛ трябва да даде направление за ендокринолог и там ще получиш назначаване на изследвания и разчитане на резултат.  Напр майка ми имаше такива оплаквания -пулс висок (а е на бета блокер от години), сутрин имаше липса на енергия, през деня виене на свят (не ПА, а като янкаква отпадналост). ЛЛ й назначи изследване , което по спомям се състоеше не в обременяване с глюкоза, а я караха на няколко пъти да се храни и да ходи да меря в лабораторията. (момичетата с опит ще кажат какъв тест в този - на мен ми прилича като този, който съм чела бременни с гестационен диабет да си правят с тест ленти с цел проследяване на кз след хранене)
—-
Едит: може би тест лентите са една опция в домашни условия. Но и там си има чалъм кога и как се правят и отчетените стойности варираха от вземаните такива от вена в лаб условия..Не съм правила, само съм чела оттук-оттам
—-
И добавям, че тя си поиска по мое настояване ЛЛ да й пусне и гликиран хемоглобин (той дава картина за кз за ориентировъчен период от 3 м назад)

На финала й изписаха метформин (тя тогава беше почти на 70г- с него доста се втали, но й бях намляла да внимава и с храната и за известен период поограничи въглехидратите от тестени, ориз и картофи , като й казах ако яде боб или леща примврно, да е задължително на обяд и вечер да е ранна вечеря протеин със салата. За движението - има градина, движи се Simple Smile ) Дали защото поотслабна или въведе янкакъв контрол над кз, но успя да увладее сърцебиенето и неразположението и е с отличен тонус всяка сутрин.

Това е накратко като история от мен. Мисля, че ще разплетеш казуса, започвайки от избор на добър ендокринолог

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 19:25 от fotokod

# 193
Здравейте,
Извинявам се предварително, че нахлувам така и то с тъп въпрос! 😁 Възможно ли е да се открие/изследва ИР и диабет, без обременяване с глюкоза? Искам да се изследвам, но след приема на по въглехидратна храна или много сладко получавам ужасно сърцебиене и пулса се покачва доста и след това ми трябва много време да се нормализира и то ако не движа,изправя ли се, имам чувството, че ще припадна заради пулса.И от там се почва една тревожност, паника и така една година вече.Дори и бета блокер пия заради пулса,въпреки че сърцето е уж здраво.Бях до личния, но така и не ме насочи за нищо.Пуснах кръвна захар и инсулин на гладно,каза че били в норма и да не се занимавам с глупости.
Абе по принцип обременяването е най-точно наистина.
Но пък ако както се пита има съмнения и за диабет, може би и само на гладно ще си покаже достатъчно ясно.
То ако видиш че на гладно са високи, е ясно че трябват мерки със сигурност. Вече ако началните стойности на гладно са нормални а пък има индикации за проблем, по-добре да се търси.
Сега, ако просто са "в норма" КЗ и инсулин, това не дава много информация. За инсулина все още на много места слагат до 25, а това е ужасно много. КЗ я пишат май до 6 или 6,1 да беше - това също е много та не те топли ако примерно си с КЗ 5,9 и инсулин 18 (съвсем произволни числа написах дето също са в референтните стойности но не са индикация да ти няма нищо). Не знам разполагаш ли със стойностите или само с отговора че са в норма, аз бих ги поискала ако ги нямах.
Ако не ме лъжат спомените, Невена беше споменавала за такова усещане след въглехидратна храна - шум в ушите, сърцебиене и от сорта. И че помага да се вземе магнезий, явно не стига.

# 194
Sea483, точка 5 прочети и точка 10.
Има хора може да се види на гладно, при други трябва обременяване. Индивидуално е.
Коректна диагноза се поставя с обременяване.
Ми дай да ти видим резултатите на гладно какви са, да видим защо смята лекарката ти, че са наред.
И е некоректно личен лекар да поставя диагнози или да отхвърля такива при това, че след ядене на В имаш проблем.
Коректния личен ще ти даде направление за ендо.

Фотокод, абе смуках, ама нямаше никакъв вкус. Хруснах, ама са твърди и не ми се ще да прецаквам емайла.
Ще посмуча днес и ще го глътна цяло.

Хи хи Шарпи. Ами да, може да се каже, че отгоре са му дали урок. То и ти му даде добър урок. И да, така трябва, понякога отгоре имат нужда от помощ за разни уроци tooth
Понякога хората научават уроците си, понякога трябва да повтарят и повтарят...

Общи условия

Активация на акаунт