Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 63

• 21 918
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
То е ясно, че има мазнини.
Иначе едно яйце колко тежеше - 40-50 гр.
В началото съм пробвала варени яйца със салата. Тогава в салатата слагах много малко зехтин.
Ох, зверски глад. Та се научих още малко мазнини.
И кашкавалена извара само за закуска. Уж кашкавалена. Ох, мале, след два часа слязох от автобуса на някоя спирка и почнах да търся къде какво капанче за храна имаше, че откачих. То имах и работа, ама тоя глад не се търпеше.

Брех, къде айсберг за 21 стотинки. Я да кажете.

# 601
В Кауфланд до нас.😅 Правят вечерни намаления на плодове и зеленчуци, но зависи от филиала какво и с колко ще намалят. Аз често съчетавам магазина с вечерна разходка.🙂
Росита, мерси (само аз питах за кетоните май, не съм Шарпи😉)!🙂

# 602
Айсберга ми е малко странен зеленчук.
Рядко го ползвам. Впрочем миете ли го?
Смисъл аз махам горните листа и другото го режа, но пак ми  е малко притеснително да няма гадории.

# 603
Росита, мерси (само аз питах за кетоните май, не съм Шарпи😉)!🙂
Извинявам се и на двете, коригирах. Понеже се върнах да си допълня поста, който публикувах, дори се учудих, че Шарпи ме "пита" това. Мозъкът ми страда за ВХ Laughing, една колежка казва - "мозъкът не ми работи без ВХ", отделен е въпросът, че и с ВХ не работи нейният. Та и аз така, но при мен и заради хормоните не работи добре Laughing

Скрит текст:
Новаата песен на Устата за малко настроение, знам, че сте с чувство за хумор:
https://www.youtube.com/watch?v=JzQ4hTag30k

# 604
Вярно че там по едно време често ходех и все късно, май към час преди затваряне намаляваха плодове и зеленчуци. Плодовете майната им, ама Натка що гъби е отнесла от там заради това. Отдавна на съм стъпвала в Кауфланд де, ходех все заедно с приятел дето вече сме в различни градове.
Хубаво е че още го правят, че цените са просто неприлични.

Мекици хем обожавам, хем имам много задръжки към купени, хем и преди режима не бих си изпържила вкъщи. Мързи ме дори и да си навредя Joy Та там проблемът е решен по сталински, аз проблем с тях нямам.

# 605
Да,като дете ги обичах. Сега и да ми направиш, няма грам да ме съблазни.

# 606
Ако ми направи някой домашни, бих яла там веднъж. Да знам човека де, особено колко чисто работи и че няма да са в стара мазнина. Ама и около мен тая дейност никак не я обичат, не са глупави хич Grinning
Съответно от мнооого години не съм кусвала такова нещо. На кюфтетата повече им разбирам Joy

# 607
  • Paris, France
🤣.
А акцентът ми беше моят сач срещу мекиците.
Сектантки такива 😘
Неве, в момента имам за раздаване кефир, в два буркана отглеждам.
Ако искаш, да звъня на майка ти и да и дам, ние с нея си имаме вече утъпкана пътека 😘.
Идвай си, ще ми бъде много приятно да се видим всички резистентки накуп 🥳.

С приятелката ми , като ходим на обяд, вижда как се храня, ама тя не можела да се лиши от неща. Сега вече, първо ще чуя какво ще и кажат лекарите, дано я стреснат, тя на доктори вярва като в религия.

О, да, ако имаш време и кефир, звънни и! Мнооооого благодаря и съм трогната 💐💐💐. Нейният също умря докато беше в болницата. Не знам дали ще си идвам тази година. По-скоро тя ще идва. От 2016 не съм си идвала. Ако си дойда, определено трябва да се видим - в парка, по анцуг и бегом с французина. Той ще е най-доволен. Всъщност офисът ти звучи най-апетитно за гуци като мене 🐖. Ммм, бонбонки. 

Не съм оптимист за докторите. КЗ според референтните и е в норма. Дано забележат инсулина, но и за него не съм много сигурна. Ако няма оплаквания, то няма да я отразят. Мене ме диагностицира д-р Ангелина Цветанова във Военна болница. Тя ме прати на ОГТТ. Имах, обаче, 100 оплаквания + още 1000 болежки, които не свързвах изобщо с ИР и не ги споменах. Някои, като изгаряне на слънце ги имам от дете.

# 608
От старото ми хранене подобни неща бих хапнала стандартна палачинка с мед и сирене.
Понякога майка ми си прави и чопвам от нейните една хапка.
Обаче тя сместа я прави с пълнозърнесто, трици, пък смлени семена. Та е една идея по ок от стандартни палачинки.

Невенче, как си ти. Пиеш ли вода, оправя ли се тая херния, движиш ли се?

# 609
  • Paris, France
Не се движа много много и нещо позабравих за водата. Компенсирам с винце и ракийка. Сега съм на антибиотик заради зъба. Трябва вече да си почвам гимнастиката, но ме е страх да не се отвори като миналия път. ММ занесъл кантара в мазето. Мислел, че вече съм се претеглила. Ще го върна тези дни,но ле мързи нещо.

Тук доста вали тези дни, та не излизам в парка за дълги периоди. Още имаме парно. Днес тук е почивен ден и имаше доста хора в парка. Домашните са от една кълка на друга и само ядат. Така.

# 610
Невена, ще мине и този период, дано да е по-бързо!🤗
Тайс, откъде ги измисляш тези думи, душа?😄🤗 "Резистентки", ха ха🤣🤣🤣 Не мога да спра да се смея😂
Елора, познавам хора, които мият айсберг и такива, които не го мият. Аз го мия. Отделям примерно около половината от листата (тези, които могат да се отделят едно по едно), после остава едно като топка. Там вече листата започват само да се късат и го плакна цялото. Като измия "всички части"😂 на айсберга, слагам в центрофугата за салати /ако е голям, режа "топката" на 2 или 4/. После прибирам в затворени кутии в хладилника и така издържа по доста време. Така е и още по-хрупкав.
Аз съм намирала нещо като тлъста зелена гъсеница в айсберг, та задължително мия листата, които се отделят и където може да влезе някоя подобна гадинка...😆 Факт е, че само веднъж-дваж ми се е случвало, но все пак предпочитам да действам на сигурно.🙂
Намаленията в Кауфланд много ги уважавам, а понякога правят такива и в Лидъл (но обикновено не чак толкова драстични). Последно купих магданоз от Лидъл, намален на 38 ст./опаковка, а беше страхотен, свеж и доста в опаковката. То и затова правя магданозени кюфтета на воля.😉😁☺️

Последна редакция: вт, 02 май 2023, 00:31 от dolce miele

# 611
Невенче, нали се разбрахме бе душа - ти пий повечко и раздвижването идва само, ако ще и само до тоалетната и обратно да сновеш 😂
Пропуснала съм че и още премеждия са те сполетели, от телефона малко по диагонал чета. Дано да минава по-бързо

# 612
Ааааа, Долче, за трепАне си! Свиркай бе, момиче, както пиша почти всяка вечер салатата ми е айсберг. Щях да си купя за седмица напред. И то за ЛЕВ И ПЕЙСЕ. Пфу Unamused И то в нашия Кауфланд.
Елора, аз винаги мия айсберга ей така
https://saveti.framar.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B1%D1%8A%D1%80%D … D0%B5%D1%80%D0%B3

Последна редакция: вт, 02 май 2023, 14:11 от sharpy

# 613
Мекиците са ми голяма слабост ☹️
И бухтички обичам 😁
Ма няма 🤣

# 614
  • Charming
Здравейте на всички!  Simple Smile

Чета ви от известно време, тъй като майка ми е с ИР и Хашимото. Освен нея сестра ми, дълго време безуспешно се мъчеше да отслабне. След мрънкане от страна на майка ми, че трябва да си пусне изследвания - тя го направи ноември месец и това бяха резултатите.

От 1ви декември е на ВМ-НВХ (на моменти кето, но никога не мерила дали е в кетоза) и преди 2 седмица ми каза, че е закръглила на 15 свалени кг. Не живее в България и когато се прибра отново през март си пусна пак същите изследвания:

Не е посещавала ендокринолог, скоро ходи до личния си в Англия, защото се оплака че от месец и повече е взела да и пада косата. Той не и обърна особено внимание. Как да разтълкуваме последните и изследвания? Благодаря на отзовалите се : )

Общи условия

Активация на акаунт