ЯНУАРСКАТА дружинка, вече става на ГОДИНКА!!!

• 11 298
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
baloniЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ВИКТОР! baloni

Днес си мисля, че ще е по-спокоен ден. Но само си мисля и се надявам. Светлин тръгна от днес отново на ДГ, мъжът ми е на работа и ако времето е като вчера, дори ще излезем. Вчера татко имашемен ден и бяхме на гости. Обикновено винаги е малка лудница, приятна за останалите и малко изнервяща за мен. С влизането си след това вкъщи ме спохожда минаги една и съща мисъл, че у дома си ни е най-добре.  Grinning
Nellina, браво за ходещите крачета на Йоана!
Дес, и Александър вече е на еднократно спане. Имах преди месец илюзии, че е времено явление, но не. Сега спи наобед по 2 часа, като сутрин е станал в 7-7.30, а вечер ляга в 20. Така поне знам режима му, а не се изнервям допълнително ще спи ли или не.  Hug
Като тръгнахме да се прибираме тя седи на вратата и тропа и реве пак да излиза Joy Вече започва да проявява характер и то доста капризен и сръдлив Sick
hahaha Joy Дръж се, мамооооо!!!
galita, и това е интерес към храната (не към храненето) Wink. Аз смятам да изчакам още със самостоятелното такова.
Пепитоwelcome!

Току що малкото ми слънче се качи само на дивана, за първи път.  Laughing

Приятен и "разхождащ" се ден!

Последна редакция: пн, 08 яну 2007, 10:16 от sea woman

# 76
Честит рожден ден на Виктор! Да е здрав и щастлив!

Gushanka, ilindi4ka е права. Аз от сума време все се каня да ти кажа, че успяваш да уловиш момента с Кристиян. Много хубави снимки има наистина. Grinning
А мокета, да ти кажа, много лесно се поддържаше...до като Борил не се раздвижи насам-натам. Сега просто не ми се ще да ползваме препарати, защото Боре се търкаля много по земята и като нищо ще изпапка част от тях...казват, че бебетата изяждали средно 2 кг прах на година.  Crazy Та викам - хайде да не е гарниран поне с химия.  Wink

lika, благодаря. А ти да дадеш линк за снимките, като качиш. Преди май ти седеше в подписа...или бъркам. Rolling Eyes

Клео, той нашия още не е падал от високо, та решихме да го 'светнем' как да продължи да не го прави...че той много драматично приема нещата, като падне. Даже на дупе. Grinning

Между другото от събота вече 100% слиза, както трябва.

БОДЛИВКА, аз също си записах адреса. Мислех да ви питам с Дес, но гледам Клео ме е изпреварила. Като си дойдем ще идем непременно.

galita , явно Вики ще финансист, който често ще е по банкети! Grinning   
А номера с ходенето и пиенето аз даже още не съм го овладяла! Wink Много сладко стъпва малкото момиче. След малко ще разгледам какво още има ...

Пепито, привет!

Telma , май няма какво да я правиш освен да я оставиш и да приготвиш куп дрехи за преобличане.
Може пък да свариш малко макарони (мисля, че трябва да са от онези, като спиралки). И да й ги сложиш на масичката. Тя да си играе с тях. Освен това и даваш една лъжица , а с втора  ти я храниш. А дано мине номера...  Grinning

Последна редакция: пн, 08 яну 2007, 13:55 от 7of9

# 77
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Здравейте!
При нас нямаше нет, че едни палави хлапета, бяха бонбандирали кабела и съответно беше скъсан!

Малко със закъснение Embarassed

Честит първи рожден ден на двете миши Ели и Ники, както и на Ерик на любимата ни Деси, коята напоследък никаква я няма, и на Мартин! Много усмихнати, щастливи и будни да растат малките палавници!

Честит имен ден на Ванюшката! Мила ни Бон Тони, да ти е все така борбено и силно синчето, и да расте здраво, сърцато и много щастливо!

Честит имен ден и на Калоянчето! Да е живичък и зравичък, и да расте силен и щастлив, за радост на мама и тати!

Честит да е рожденния ден и днешния ни рожденник Виктор! Да е живо и здраво малкото слънчице и във всичко мнооооого да му върви!

Добре дошла на новата мама пепито!
Дано ти ви е приятно с Анджела сред нас!

Telma - Боянка самостоятелно иска да се храни - браво на душичката! Пожелавам на мама  търпение, че само като си представя ... ама пък е весело, а на детето най-много! Да я цункаш красавицата!

Гушанка - ама Илиндичка и 7of9 много правилно са го казали и си е самата истина! Криско е ужасно фотогеничен и снимките му винаги са на ниво, а и в подходящия момент! Честити ходещи крачета!

За купона - за нас 18ч също е късно. Алекс заспива към 20,30 и обикновенно след 18 е много кисел. Принципно, ако е някакъв по-ранен час ни е по-удобно, даже ако е сутринта ще е екстра, но изцяло ще се съобразим с мнозинството! За клуба - нямам никакви претенций, защото Алекс до сега не съм го водила на такова място, само искам да сме на едно с децата,а не разделени!

Дес, Sea Woman - и Алекс спи по един път на ден, обикновенно от 13,30 до към 15-16ч, то им е вече време на човечетата да понамалят спането! Иначе вечер си ляга към 20,30-21ч освен в случаите в които е превъзбуден и не иска да спи, докато не му се затворят сами очите, а това понякога е .... 01ч!

sea woman - вече и на дивана! Браво на юнака! СТават все по самостоятелни, малките ни човечета!

7of9 - не бъркаш, но махнах линка от там, защото както казвам - време за актуализация никакво! ЩЕ се постарая да го възстановя в най-скоро време!

При нас рожденният ден протече общо взето в семеен кръг! Нали бяхме по болници, та не се знаеше почти до последно, дали ще сме си в къщи или не, и за това накрая решихме само най-близките, пък и Алекс още е с рани и не е добър вариант да се събира с много хора, да не стане беля! Въпреки това на него му беше видимо много забавно! Събра доста подаръци и сега хола е като в детска градина!

Целувки от нас!

# 78
galita - много сладурско филмче и как пристъпва леко и внимателно!

# 79
Честит Рожден Ден на Виктор! Да е здрав и с късмет!

Гледам тече трескава подготовка за РД. Ние само ще ви се наслаждаваме отдалеко, но и това ни е приятно.

Момичета, я да ви питам, от другия месец пак ли ще си честитим всеки месец Thinking

mishlentze, малко остана да се разбере. ох,  smile3505
7of9, за тортите тук не ми се говори. Незнам при вас как е, но в нашите пекарни искат седмица по-рано поне поръчката и нямат нищо общо с красотите и вкусовете, които сме поръчвали в БГ.
И аз се наслаждавах на снимките на Борил Peace
 и една позната блузка съзрях, странно   Mr. Green как ли сме случули в една верига магазини да пазарим  Crazy
ilindi4ka, вярно си много различна. Аз пък имам чувството, че съм виждала съпругът ти и преди  newsm78

Сега малко за Дандироков да ви разкажа. Като иска сам да се храни му връчвам лъжицата, че иначе на глава не се излиза. Ако успея вземам друга и докато той прави опит да си нацели устата, го храня с другата. А като изпразним купичката и го оставям да се опражнява на сухо(не 4е е много сухото по него, но това е друга тема). Цапането веднъж съм го преживяла, та сега ли няма да оцелея  Mr. Green  И Павелла малко след годинката си, се научи сама да се храни. Е, разбира се имаше и по нея, но то е неизбежно. После в яслата им беше лесно, сама се обличаше и хранеше, за мама не ревеше, а нямаше и 1 и1/2годинка - ме4та за лелките просто, но много боледуваше там.

Много ми е смело момчето  Mr. Green  Стои прав без опора "на няма и километър от дивана" казва Павелла Joy та така де. не е проходил още и много го е страх да отцепи. иначе може да играе с нещо прав без опора дълго. за скоростни отсечки обаче само с помощ.
Твърдата храна не е мираж вече, но и да иска по-твърда от тез сухари дето ги люби няма  Laughing  Майтапа настрана, но са му най-любими. Приема с охота и други твърди храни, ако не ме вижда. Като го храни тати и за още пита даже, а като е с мен сме основно на сухари, кърма и мурафети  #Silly
Излизат му два нови зъба(може и да са пробили тая нощ, но не съм гледала) и с тях ще докараме половината фасада. Но пък откъм сън, хич не го лови. Днес се е вдигнал в 8 и още не желае да подремне. Ама както каза баща му, ще да е щото и нощес не е спал.  Сега покрай зъбите доста се буди нощем, но и като го вземем при нас не заспива, а е щур купон от мятаници върху ни или само рев в прегръдките ми  Crazy
Много оби4а да хвърля разни предмети от шкафа за повиване с гръмко „бааамм” и със замах  ooooh! Едни от любимите му играчки са един нищо и никакъв конструктор и едно дървено влак4е с елементи с дупки за нанизване. И когато сглоби два елемента е адски щастлив и се смее с глас. И на мен са ми любими щото много време му отнема да наниже елементите. Такова щастие само с музикално-ритми4ните се срещаше досега. Друго любимо занимание е драскането с химикал или гоненица пълзешком, но за нея трябва и щура кака  Wink

Хайде със здраве!

# 80
  • София
Telma  ...Освен това и даваш една лъжица , а с втора  ти я храниш. А дано мине номера...  Grinning
И аз да кажа - минава номера. Поне засега. Даже ако е черпак - по-добре ... или някакъв друг предмет. Успех!  Peace
А за слизането от дивана/спалнята - баща й я учи от доста отдавна да слиза с краката и дупето назад и вече го е овладяла. С първите опити имаше и падане по очи и ръце, де, но вече съзнателно си слиза като човек  Wink Въпроса е да не се заиграе и да забрави, че е на ръба на дивана. Praynig
7of9, за фотото питаш - ами това ми е болна тема в момента. Излезнаха други разходи и още караме със стария, който отдавна нищо не става и напоследък почти не снимам. Спряла съм се на Canon 7 G.
Това е засега набързо от нас, ще пускам анкетата след малко.

# 81
  • София
Мами, ето анкетата, моля гласувайте смело!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=155138.0

Още веднъж - ЗАПОВЯДАЙТЕ ВСИчКИ!  Hug Ще бъде много весело! Simple Smile

# 82
galita, и ние сме почитатели на Canon, а този беше из между няколкото ми фаворита, но някъде из ревютата прочетох, че има ограничение за времетраенето на записа на клип до 3 мин. Интересно, че сега погледнах тук и не пише за всички случаи да е така.
ти може и да го знаеш,но аз да си кажа, ако тази му функция има значение за теб. те не че не може да се сглобяват отпосле клиповете, но си е играчка.
а да и звука е моно.
 може да метнеш един поглед на PowerShot S3 IS, има стабилизатор на образа, стерео звук(пак казвам ако клиповете са от значение) и ми е фаворит  Mr. Green
 макар, че това стерео сега си мисля, е ли е за записа или само за възпроизвеждането и то на апарата. дали ще ни кажат мацките дето са по-вътре в нещата?

# 83
Благодаря ви за идеите!
С макарони може да пробвам да и с различни сварени зеленчуци или плодчета, но това е за ядене с ръце, а не с лъжица. Може би първо така ще свикне по-лесно. Знам ли...
Ако и дам лъжица и на нея започва да си чеше зъбите и не дава да и слагам другата лъжица в устат (пълната) или успявам, но само с 1-2 лъжички, след което и другата лъжица бива арестувана и започва да размахва двете лъжици. Показвам и как, а тя пробва 1-2 пъти и започва якото мазане – по стола, по пода хвърля, върху нея, върху мен – ужас ви казвам. Май по-скоро иска да играе и знае, че ако много огладнее ще получи млекце. До този извод стигнах, защото детегледачката я храни без да протестира.
Ако и давам играчки вместо лъжици всичко бива изхвърлено за секунди на земята и после става права на стола и гледа да види къде ги е изпратила играчките и им се хили.
Пробвали сме и татко и да я храни ама същата работа – уж иска сама, а накрая си остава гладна. Ще взема един дъждобран да и купя и да видя до къде ще стигне с мазалото.

За слизането от спалнята - слиза от доста време с дупето и краката назад – баща и я научи и сега ако много бърза и се засили напред само казвам с дупето, с дупето, а тя се засмива и се обръща веднага с дупето и слиза. От начало се държеше за покривката на спалнята и много леко отпускаше на долу и като слезе се смее с глас. Сега е по-уверена.

# 84
# 85
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=93236
Kaчих малко снимки за да се запознаете с нас.Малката вече пристъпва и се чудя дали да й слагам обувчици или да я оставя да си ходи по чорапки?

# 86
  • София/Овча купел 2
                                  baloniЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ
                ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС И ВЧЕРА НА ПАТЕРИЦА baloni!!!

Nellina,Пепито много хубави снимки.В тортата с балерината ми останаха очите,а Анжи има страхотни сини очи  love001.

Ние също спим веднъж на ден,от около 1,30ч до 16,30ч.Вечер имаме проблем със заспиването.Обикновено заспива към 10,30-11ч,но доста честичко се събужда след около 30мин и започва една игра до 1,30-2ч Crazy #Crazy.Защо прави така не мога да разбера.Има дни в които не се буди,но другите май са повечко.
За яденето - ние винаги се занимаваме с нещо.И Мария изявява желание да се храни сама и в повечето случаи тя играя с една лъжица,а аз я храня с друга feeding.

# 87
Gerylyn - това за времетраенето на видео клиповете е политика и за моделите за различните страни е различно, като опция! Първите дигитални Канони в България се предлагаха с ограничени възможности на видеоклипа, в това число и на времетраенето му и то по една единствена причина - да се продават и видеокалерите им. В последствие обаче, настъпени от конкуренцията, решиха че на някои модели могат да си позволят да оставят опцията на пълен капацитет и клипчетата да не бъдат ограчени от време, а от големината на записващия носител. В момента, ако не се лъжа повечето модели предлагани в БГ са с неограничен клип, но от две години съм малко на страна от търговията, та не мога да кажа на сто процента - възможно е и да греша! За стерео звука - би трябвало да е за записа.

пепито
- ако настилката позволява, най-добре е да я оставиш да си ходи по чорапки /така съм чела, че е най-добре/, но разбира се малко по-дебелички. Алекс проходи само по чорапи, но сега му обувам нещо, като пантовки, защото сме с паркет и много се пързаля.
Анджи, наистина има страхотни очи, ама и с какви мигли е! пу-пу

# 88
Nellina, честити ви ходещи крачета!Спретнали сте си весело детско парти Grinning
Честит Рождем Ден на Виктор!

Гледам, че обсъждате начина на хранене на дечицата.За мен е болна тема, незная как да накарам Паолина да се храни.При нас нещата са на периоди-докато хапваше(макар и трудничко), изведнъж отказа.В момента само солетки и бишкотки я блазнят.А в тях няма нищо полезно ConfusedИ така я караме само на кърма.

за слизането/качването от спалнята-нашия тати научи Паолина да слиза с краката надолу.Засега успешно се справя. Wink
Спим по 2 пъти на ден-предиобед и следобед.

Лека вечер на всички Hug

# 89

ама вие и на баткото ли празнувахте???/ нали е на 21.01????

Общи условия

Активация на акаунт