Пациенти на Д-р Александър Калчев

• 68 165
  • 1 109
  •   1
Отговори
# 1 020
При мен стана много сложна организацията, че трябваше да съчетая работни ангажименти, пътуване, всичките хапчета, желание да действаме скоро след надраскването, после да мине време до обливките след АБ, после да остане време за трансфера. Та малко по-съкратена програма играх. На около 5 дни ми бяха обливките, вместо на седмица. И после трансферът в същия месец, може би седмица след втората обливка. В идеалния случай май е следващия месец, но нямаше как. Е, проработи и съкратената схема.

# 1 021

здравейте, аз също имам стрептококи и стафилококи, плюс HHV7. това ми излезе от биопсията при хистероскопия. в момента са ми назначили да пия - Levofloxacin Zentiva; Diflucan; VALTREX. след това ми казаха че трябва да отида в клиниката за обливки с лактобацили ( 2 пъти през 1 седмица). на някоя от вас правили ли са им обливки и какво точно представляват. по телефона ми казаха че след втората имало странични ефекти, но не разбрах какви. имате ли представа дали след това ще ми правят втора биопсия за да видят дали бактериите са се изчистили. четох че HHV7 може да е причина за много неща включително и неуспехи при инвитро имплантация. Благодаря

Момичета, включвам се и аз по темата за лактобацилите в матката.
На мен също ми бяха препоръчани обливки, но не ги направих. С цялото ми уважение към д-р Калчев, много го харесвам, но прочетох малко по темата и потърсих второ и трето мнение.
Аз имам вече 2 инвитро опита, имам две операции на матката, с разрязване на маточните стени и един трансфер. Винаги като чуя, че нещо ще бъде вкарвано там (въпросното катетърче за обливките) и ми се свива сърцето.
Сега, тези директни обливки вътре в кухината на матката не се препоръчват нито от европейските, нито от щатските медицински репродуктивни организации.
Мястото на лактобацилите е във влагалището, вече оттам, колкото постъпят в матката. Това си зависи от двата органа и необходимостта на матката от тези бактерии. Ако беше нещо толкова хубаво за матката, тя нямаше да реагира така силно негативно на това вливане, както става в повечето случаи. Матката е стерилна, всяко подобно влизане "с взлом" в нея е риск. Колкото и да дезинфекцират инструментите, ами риск си е.
След два месеца пък ще има втора микробиология да се види как се е отразило цялото лечение и обливането. Хайде, пак влизане в тая матка...
Много по-мек подход спрямо матката е поставянето на вагинални пробиотици.
Друго, кой дава гаранция, че тези бактерии ще се развиват и размножават в матката и ще си изградят там колония? Една настинка, една по-висока температура, един дори и кратък курс с антибиотик и лактобацилите няма да са там вече.
Не твърдя, че няма положителен ефект от това обливане, но не знам доколко е дълготраен, доколко е полезен. Не твърдя и че съм права, аз даже нямах търпение да направя тези обливки, но тогава чух второто и трето мнение и ентусиазмът ми намаля. За себе си избрах да направя дълъг и хубав курс с два вида вагинални пробиотици.
Успех, момичета! ❤

# 1 022
Почвам с положителното. Калчев е много добър специалист, който разполага с впечатляваща апаратура. Неслучайно има толкова популярни имена, които го търсят при необходимост. Техниката му позволява да прави наистина впечатляващи неща, които могат да помогнат на всяка двойка, която се опитва да разплете този труден възел в своя живот. Няма причина да се колебаете за провеждането на преглед, въпреки че си струва пари.

По-важно, заради което също пиша, са обливките. Вероятно някъде дават положителен резултат, вероятно някъде не дават никакъв резултат. За съжаление, имаме основателна причина да смятаме, че при нас даде негативен резултат. Други преди мене са изложили аргументи защо не се препоръчва намесата по такъв начин на точно това място. Впрочем аргументът с острата болка,която се изпитва, е изключително издържан. След първата обливка при мен всичко изглеждаше нормално. Преди втората обаче лекарят установи, че имам задържан фоликул, тип матово стъкло. Каза, че не е нещо притеснително. Направихме втората обливка, която беше силно болезнена с последващо неразположение в продължение на часове. Това отмина в рамките на ден. В следващите 2 месеца, въпреки надеждите, нямаше добри новини. По-лошото е, че започнаха лошите. 3 месеца след процедурата при преглед стана ясно, че този задържан фоликул си стои и вече беше назован като шоколадова киста. Наред с това днес вече има съмнения и за ендометриоза. Та, проверявайте, питайте и поръчвайте преди да предприемате един или друг подход.

# 1 023
А какво общо според вас имат обливки с лактобацили със задържан фоликул? Може да има нещо общо, но не ми звучи така, затова ако може обяснете.

# 1 024
Доколкото ми е известно ендометриозата не може да се повлияе от обливките и няма пряко негативно влияние върху микробиома на матката, но един такъв хроничен възпалителен процес разбира се вреди на много системи и нормални процеси Предполагам, че Mzm.ik има предвид непълното предоставяне на информация на пациента. Практика на българските лекари да премълчават едно или друго, когато решат, че е "незначително".

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 07:49 от Меркулина

# 1 025
По линия вагинални пробиотици. Аз винаги съм имала много лактобацили във влагалището. В матката бяха нула заради бактерии. Така че според мен трудно стигат от влагалището до матката. Относно позитивния ефект, на мен не ми е било очакването, че ще забременея заради тях - идеята им е просто да направят средата оптимална. Не правят чудеса, особено когато има и други проблеми.

# 1 026
Момичета, как протича офис хистероскопията, болезнена ли е?

# 1 027
Дивна, прочетете в темата, коментира се много. При всеки различно. Трае се. Повече е страхът. Обезболете се хубаво преди това.

# 1 028
Какви обезболяващи сте пили?

# 1 029
Те си изписват схема. Аз в допълнение пих и чай за цикъл и валериан. Може и течен аналгин. И на място поискайте гел.

# 1 030
мислех за аулин..

# 1 031
@Divna21, схемата за подготовка на клиниката включва Аулин, както и свещичка Волтарен или на някои от другите нестероидни противовъзпалителни.

Наистина е много индивидуално, според състоянието Ви и точно каква е целта на хистероскопията - само оглед или ще се правят и някакви корекции, махане на полипи и т.н. Ако прочетете из темата при повечето жени, независимо от това какво се прави, понасят добре хистероскопията.

Ако имате някакви въпроси, може да ми пишете и на лични. Успех!

# 1 032
Здравейте, д-р Чучумишев насочва ли към следене и по здравна каса за изследвания и болнични? Ако да - към кого?

# 1 033
Аз като го питам ни за следене, ни за израждане ме насочва. Simple Smile
Не мисля, че е лошо, но не обича да се изказва крайно сякаш и да налага мнение за нищо. Де да израждаше човекът…

# 1 034
Момичета, ако някой реши, че няма да ползва или няма да има възможност да ползва записан час при д-р Калчев, който е  преди март 2026, ще се радвам да ми пише, за да видим какви биха били опциите да разменим. Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт